ZVZD (Zvijezda d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVZD (Zvijezda d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

PETINA, 28.02.2012. u 14:18
bigfoot@
Likvidnosti i dalje nema,na ovim razinama je teško skupljati,ja sam dokupio na oko 2800 3 kom,jedva

…samo u ovom mjesecu je protrgovano preko 160 kom.

bigfoot, 28.02.2012. u 14:31
bigfoot@
Likvidnosti i dalje nema,na ovim razinama je teško skupljati,ja sam dokupio na oko 2800 3 kom,jedva

…samo u ovom mjesecu je protrgovano preko 160 kom.
[/quote]
Kolega,ja govorim o razdoblju nakon onog odličnog izvještaja,nakon njega je prošlo oko 100 kom,većinom po asku,zato je i skočila cijena 10 %.Probajte sad kupiti neku ozbiljniju količinu na bidu.

"Only dead fish swim with the stream"

http://www.2shared.com/photo/3WBQdJHW/ZVZD.html

He who overcomes others is strong, but he who overcomes himself is mighty.

http://www.2shared.com/photo/3WBQdJHW/ZVZD.html

Hm…zanimljiv graf,nagradno pitanje jest:što će se dogoditi sa cijenom dionice ako probije 3200 kn? [smiley]

Uvjerljivo najjeftinija dionica na ZSE, fundamenti odlični, poslovanje konsolidirano, dobit 41 milion kuna, prihodi sa 970 miliona rasli su preko 1 miljarde, šta još reći, pametnom dosta……….

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

Hm…zanimljiv graf,nagradno pitanje jest:što će se dogoditi sa cijenom dionice ako probije 3200 kn? [smiley]

Onda ide do 3600 pošto tamo čeka tjedni EMA100 [thumbsup]

Uvjerljivo najjeftinija dionica na ZSE, fundamenti odlični, poslovanje konsolidirano, dobit 41 milion kuna, prihodi sa 970 miliona rasli su preko 1 miljarde, šta još reći, pametnom dosta……….

Ne samo to.

Pogledajte statistiku rasta prihoda u zadnjih 7 godina + oporavak u krizi.

Kažem, jako dobro prenose inflaciju cijena inputa na korisnika što znaći da su ustoličeni na tržištu na kojem operiraju.

Imali su masivna ulaganja u 2008/2009 koja su pojačala amortizaciju narednih razdoblja što je :

1.) super za one koji gledaju stvarni novac(FCF) jer tu amortizacija pojačava slobodni tok
2.) loše za one koji gledaju P/E jer je P/E narednih razdoblja bio visok(2008 i 2009 i ponekad negativan) – smanjena neto dobit 2010
3. točka 2. je loša za gledište P/E ali odlična za stvarni novac, i tko je vidio da je investicijski ciklus prošao, mogao je naslutiti da će neto dobit rasti kao i smanjiti amortizacija tj jako smanjiti p/e.
4. Evo nas danas na tome.

firme koje imaju konstantno veći CAPEX od neto povećanja toka novca iz poslovnih aktivnosti su firme koje nemaju FCF i nagrizu se kroz vrijeme te moraju povećati ili dobit putem rasta (što nemogu jer nemaju mjesta širenju) ili kroz inflaicju cijena što opet nemaju mogučnost jer su u konkurentnoj industriji.

Primjer: naftne kompanije – konstantno masivni CAPEX i firme se žderu iznutra i jako dižu cijene da bi održavale korak – naravno to ima debeli kraj. ( u krizama ne ulažu u tekučoj godini u CAPEX jer nemaju long term projekciju(u naftnoj industriji je to 30 godina))

Ovo je moguće vidjeti samo za firme koje su stabilne u prošlosti i rastu iz godine u godinu(ili padaju manje u prihodima i neto dobiti) u krizama od prosjeka.

ne drukam, ali DDJH to nema!!

Zvijezda recimo ima/JDGT/ADPL imaju to name the few:)

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ajde još malo:

Zarada po dionici ispada 400 kn u 2011 dok je cijena 3200 kn ili 12,5 posto.

To je onima koji i gledaju P/E dok sa FCF om izgleda lošije a smanjile su ga povećanje zaliha( to mi nije baš jasno) ako bi tko to mogao objasniti – to povećanje zaliha…

Bez toga, slobodnog novca bi bilo i više.

Tj 60mil kn naspram 3200 kn cijene tj 18 posto(dok je sama dobit 12 posto)

Ugl. zanimljivo.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Zarada po dionici ispada 400 kn u 2011 dok je cijena 3200 kn ili 12,5 posto.

da neto dobit 408kn po dionici, niti meni ovo nije jasno kako nema interesa.

Blue Horseshoe loves Anacott Steel (moje postove shvatite kao moje osobno razmišljanje, ne kao nagovor na kupnju ili prodaju)

Da ZVZD kupi bloger i to objavi da vidiš kako bi bilo interesa…ovako ostaje nezanimljiva jer je niskolikvidna i bez dividende,nezanimljiva špekulantima.
Općenito je ZSE izrazito špekulativan,INGR je dovoljan dokaz.
Svejedno,dionica je dragulj,tko je ima neka ne brine,ovo se nekad prodavalo i po 20 tisuća kuna,kad je poslovanje bilo neizmjerno lošije.

Inače, ovo s dobiti ne znači baš ništa.
Jesenas se jedna dionica (od onda nije trgovano s njom, prilično je nelikvidna) prodavala s tadašnjim 1H2011 rezultatom dobiti od 54% (da, 54%) na tadašnju cijenu dionice.
Pa svejedno, osim 2,3 investitora (bile su to očito "planirane transakcije") prvi dan ju nitko nije primijetio (uz mene, naravno) po toj cijeni, a prodavalo se još za dva dana tolika količina.

Ali u svakom slučaju da, u ZVZD se definitivno mirnije spava iako realizirana dobit nikad (za par godina možda) neće biti 300% kao s Ingrom protekli mjesec…

Maskote Jajo i Pomi predstavljaju novu Zvijezdinu Junior liniju

6.3.2012 10:29:00 | Autor/Izvor Limun.hr
Zvijezda d.d. ovih je dana krenula s promotivnom kampanjom svoje nove "Junior“ linije proizvoda, koja se sastoji od Junior majoneze i Junior ketchupa, navodi se u priopćenju.

Svojim najmlađim korisnicima Zvijezda d.d. odlučila je učiniti odlazak u kupovinu s njihovim roditeljima zabavnim te je organizirala promotivne akcije, prilikom kojih će nove Zvijezdine Junior proizvode predstaviti maskote Jajo i Pomi.

Povodom lansiranja ove nove linije proizvoda, Zvijezda d.d. je svojim najmlađim korisnicima odlučila približiti ove proizvode na nadasve zanimljiv i inovativan način te je tako izradila i vrlo zabavan televizijski spot koji je namijenjen dječjem uzrastu, a prikazuje Jaju i Pomija u svijetu zabave i igre. TV Spot se počeo emitirati 1. ožujka 2012. godine, ističe se u priopćenju.

New Report

Close