ZVZD (Zvijezda d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVZD (Zvijezda d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://danas.net.hr/novac/page/2011/01/16/0098006.html

Zvijezda će imati više posla dok je tamo tvornica u blokadi… Kod nas se barem još nitko ne buni na neplaćanje, kod nas se to smatra normalnim.

Kod Tode je tako da seljak ispostavi robu(soju,suncokret…) a dobije u kompezaciju ulje,margarin ili francusku salatu [lol]
[/quote]
Pa nije baš za pohvaliti .

Zagrebačka burza: Investitori pozdravili Šterna, mogli bi i Agrokor
http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-investitori-pozdravili-sterna%2c-mogli-bi-i-agrokor,103285.html

Evo samo mala usporedba kretanja cijene (cijene su bez PDV-a) Zvijezdinog suncokretovog ulja 1L:
02.01.2010. 8,10 Kn
01.07.2010. 8,89 Kn
30.08.2010. 10,59 Kn

Cijena od početka godine do kraja 8. mjeseca, skočila je 30%. Bit će zanimljivo viditi rezultate zadnjeg kvartala.
Po informacijama koje imam, uskoro se očekuje novo podizanje cijene.

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

Fundamentalno praktički na razini 2006 ( učinak krize? ), samo tada cijena dionice 7000-9000 kuna, a sad ni 3500.

No ne bi to čak bilo toliko čudno da ostale dionice iz sektora ne rastu ko sumanute, uključivo čitav koncern agrokora. Baš čudno. A ovdje recimo BVPS preko 8 milja.

Evo od početka jače korekcije prije ravno godinu dana: ledo i belje na pozitivnoj nuli, konzum +25 posto, zvijezda u minusu preko 25 posto. Bizarno.

never surrender

Hrana sve skuplja, nafta sve skuplja, znači i uljana repica i biodizel sve skuplji-to bi se moralo odraziti na prihode i dobit, i na dionicu.

Hrana sve skuplja, nafta sve skuplja, znači i uljana repica i biodizel sve skuplji-to bi se moralo odraziti na prihode i dobit, i na dionicu.

Naravno da bi trebalo. Samo je recimo suncokretovo ulje poskupilo neviđeno. Evo nalet nije dovršio svoj zadnji post: prije jeseni cijena ulja skočila sa 9,99 na 10,99 kuna, a tijekom zadnjih par mjeseci doguralo na 12,99.

Znači samo zadnji kvartal poskupljenje od 20 posto. A na godišnjoj osnovi 60 posto. Brutalka. Baš me zanima kako će ova godina završit.

never surrender

Zvijezda ne proizvodi naftu, uljanu repicu i biodizel, prva dva sigurno troši, za treći nisam siguran. opet, od istrošenog jestivog ulja se može činiti biodizel, al mislim da ni tu Zvijezda ne profitira.
Unatoč tomu, obzirom na Todex, podcijenjeno.

imao sam zvijezdu, no prodao sam ju. Zanimljivo da je cijena zvijezdinog ulja u konzumu ljetos bila 12,5, dok se ulje drugog proizvođača u biljemerkantu moglo kupiti po 7,95.

imao sam zvijezdu, no prodao sam ju. Zanimljivo da je cijena zvijezdinog ulja u konzumu ljetos bila 12,5, dok se ulje drugog proizvođača u biljemerkantu moglo kupiti po 7,95.

Dobro ovo sad nema veze s ničim. Pa zvijezda je vodeći proizvođač ulja i na ovim prostorima praktički simbol za kvalitetno ulje. A svaka žena koja se razumije u to će prije kupit zvijezdino suncokretovo nego neki bučkuriš, pa bila i recesija.

To ti je isto ko da gledaš hoćeš kupit Mazdu cx-9 il Jiangling Landwind, oba auta su iz klase SUV, a razlika je nebo i zemlja.

Uostalom u svim većim marketima prvo vidiš zvijezdino ulje, a onda tu i tamo naletiš na ostala ulja. Evo za primjer Tommy koji mi pred nosom ima dva suncokretova ulja, ovo zvijezdino i neko drugo ( nisam zapamtio mu ime ) koje košta ravno pola kune više.

Želim reći da se situacija u godini dana prilično promjenila, krajem 2009 su im naglo pojeftinila ulja za nekih 30 posto ( od tu i pad dobiti u 2010 ), a sad su ponovo naglo poskupila, s tendencijom da bi mogla dramatično poskupit. Obzirom da je potražnja za ovim uljem uvijek više manje konstantna, ja samo mogu pretpostavit da će u 2011 iznjedrid lijepu dobit.

never surrender

Pa kolega ne bih ulazio u kvalitetu ulja i ne stoji vam to da će svaka kućanica kupiti zvijezdino ulje. Sreća u svemu je što se konzum nalazi ispod svake breze i što oni drže samo zvijezdina ulja. No otiđite u kaufland, metro ili biljemerkant i vidjet će te da te kućanice uzimaju i druge marke [wink]

Svakako se svi slažemo da ide jedno lijepo izvješće pa zato neshvaćam ove prodaje po 33xx, ali mogla bi dionica Zvijezde bit odlična u nadolazećem periodu,
ionako je prepodcijenjena, ultra podcijenjena za razliku na trenutno stanju u svijetu, hrvatskoj, crobexu i stanje na samoj ZVZD [smiley]

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

kolega ošinite po asku odmah ponedjeljak ujutro do jedno 3740 da Vam ne pobjegne ….

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

New Report

Close