ZVZD (Zvijezda d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVZD (Zvijezda d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ok..btw. Ti dobro znaš da sam ja fin i uglađen gospodin.
Što sam stariji tim više.
Pa ne pijem pivu, nego ono što fina, uglađena i elegantna gospoda piju.
A vidim da nam se i Agrokor razvikao u zadnje vrijeme po tom pitanju.

[thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

4k..
Ajmo tko je svoje utopio…?

Ja nisam , mislim da ide to još up …

smanjuje se minus.......

4k..

Ovo je tek početak prava trgovina počinje tek na 10.000 kuna pa prema 20.000 kuna.

4k..

Svašta, pa kakvo je ovo pitanje sada?
Dobro kaže Ceba, tam treba postaviti psihološke naloge, da se investitori priviknu da toliko očekujemo.
Samo neka oni ponove i približno dobro izvješće kao i ovo i nema brige.

inače fini porast danas preko 6 %, a Crobex u minusu. [smiley]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

4k..Što reći o drukerima koji pljuju dionicu koje je objavila najbolje poslovne rezultate na našoj burzi Nema krize za Zvjezdu: Rast dobiti od čak 61 posto
Business.hr/Hina
30.07.2009 10:54
Tvornica ulja Zvijezda, iz sastava koncerna Agrokor, prvo je polugodište ove godine završila sa 16,05 milijuna kuna neto dobiti, a znatan rast dobiti u odnosu na isto razdoblje lani u financijskom izvješću dostavljenom Zagrebačkoj burzi tumači se izostankom rashoda koji su umanjili prošlogodišnji rezultat.

Naime, pojašnjava se, Zvijezda je u prvoj polovici 2008. rušila staro skladište čija je neotpisana vrijednost iznosila gotovo 5,3 milijuna kuna, što se odrazilo na dobit u tom razdoblju, koja je bila nešto niža od 10 milijuna kuna.

Kako u prvih šest mjeseci ove godine nije bilo istih rashoda, ovogodišnja je dobit viša za 61 posto, odnosno za više od 6 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Zvijezde iz prve polovice ove godine bili su za gotovo 2 posto niži nego u isto vrijeme lani i iznosili su 429,8 milijuna kuna, dok su ukupni prihodi smanjeni za 3,4 posto, na 412,48 milijuna kuna.

Smanjenje prihoda, stoji u izvješću, posljedica je nižih prodajnih cijena na domaćem tržištu, posebice jestivih ulja, dok se smanjenje rashoda tumači nižim cijenama sirovog ulja i tropskih uljarica, uslijed čega su smanjeni materijalni troškovi.

Iz Zvijezde pritom ističu da je na domaćem tržištu ostvareno 82 posto prihoda od prodaje, a u izvozu, prvenstveno na tržišta BiH i Slovenije, 18 posto.

Svašta, pa kakvo je ovo pitanje sada?
Dobro kaže Ceba, tam treba postaviti psihološke naloge, da se investitori priviknu da toliko očekujemo.
Samo neka oni ponove i približno dobro izvješće kao i ovo i nema brige.

inače fini porast danas preko 6 %, a Crobex u minusu. [smiley]
[/quote]
Dionice Zvjezde i Leda imaju i na osnovu čega rasti na osnovu svojih poslovnih izvjeća s odličnom dobiti a ne kao druge dionice na osnovu laganja i drukanja. Jedino mjerodavno je pozitivno izvješće s što većim plusom kao kod ove dvije dionice koje treba samo dokupljivati svim raspoloživim kešom.

Dionica Zvjezde shodno odličnim poslovnim rezultatima skok + 10,26 % dobar rast za početak osobno ju ne prodajem do 20.000 kuna . Strpljen spašen.

Sad vidim da mi je dana 12.08. legla dividenda na PBZ…
Nemam pojma , vidim da sam dobio točno 800kn , ali nisam u toku ništa se ne piše niti kolika je niti išta…
Niti znam na koji je dan trebalo imat dionice…

Ma nije niti bitno , lijepo je vidit da ZVZDica ipak daje nešto …

smanjuje se minus.......

Plavi, zašto si prodo Zvijezdu?

I'LL BE BACK

Sve stoji, jedino bih dao mali ispravak i svoj stav o takvim firmama.
Likvidnost 1,7 nije turbo likvidnost, netko će ti čak reći da je to slaba likvidnost.
A što se tiče ovog drugog, ne volim investirati u tvrtke koje su na vrhuncu profitabilnosti, kao što bi možda Ledo bio, iz jednostavnog razloga jer prostora za bolje nema ili ima jako malo, a ako nemože gore, onda će valjda dolje. A to je onda i minus za dionicu. Takve tvrtke znaju una vrhuncima svojih profitabilnosti ići u investicije, a to je opet loše po cijenu dionice na burzi.

Ledo na vrhuncu ne može biti niti u teoriji. Na Dubrovačkim zidinama se primjerice prodaje ono govno od Algide, čekaj da ih izbijemo od tamo, još ćemo ih pustit godinicu dvije nek se sunčaju. postepeno izbijamo, ne treba sve djednom… Primjera je kolko hoćeš. I tako… privatnici duž sunčane rivijere polako ali sigurno prelaze na Ledo kuglice… misliš da ližeš privatnicu, a ono Ledo ližeš samo u drugom formatu… ne isplati im se mijesiti i zajebavati se s tim kad ti baja donese pred kuću sa svojim kamionom gotovo i još ti jeftinije ispadne. Dobro ti kaže Dizel. Pošto je kila šećera vode i mlijeka, a pošto je jedna kuglica? O segmentu smrznute hrane /povrće/riba/meso neću niti govoriti. To je tek na početku. Afinitet prema sladoledu zimi je isto tek u povojima. Brižljivo se stvaraju kampanje za konzumaciju zimi. Obiteljski sladoledi itd… Ovo kad je netko na vrhuncu pa ide onda kao dolje je baš prava glupost. Aha, znači sad će Ledu padati prihodi ili šta? odjednom će ekipa prestat lizat sladoled jer je Ledo na vrhuncu il što? nisam te baš shvatio…

u investicije? kakve investicije? Nije to svaštara prijatelju pa će kao sad akvizirat neke ljekarne il šta ti je znam…pa zagrist u burek.. ili sakupljat cash da ni sami ne znaju zašto… nema toga. samo umakanje… skafander na sebe i idemo na traku. kako prije 50 godina, tako i u sljedećih 50 godina, nema tu ljevo desno… samo umakanje.

A kad smo kod vrhunaca… Ledo je kao na vrhuncu, a ZVZD je kao na početku.. ona tek sad kreće… evo zadnjih pet godina porast glavnice je 1%. Evo sad će samo što nije. Evo dovode braću Sharbini da osvoje prvenstvo… kompa stvarno pišeš gluposti. Ja ne kažem da je ZVZD loša kupnja,dapače, ali pričati da je Ledo na kraju a Zvijezda na početku je u najmanju ruku za nasmijat se.

ALi dobor, mislim da je poanta priče da cijelom Agrokoru ide očito dobro, jer su svi od reda objavili super izbvješća.

da

I'LL BE BACK

Evo sad će samo što nije. Evo dovode braću Sharbini da osvoje prvenstvo… kompa stvarno pišeš gluposti.

[lol] [lol] [lol] [lol]
[lol] [lol] [lol] [lol]
[lol] [lol] [lol] [lol]
[lol] [lol] [lol] [lol]

Plavi, zašto si prodo Zvijezdu?

Skočilo je naglo i brzo sa 3 500 na 4 300, to mi je preko 20 %, ustvari je pravi razlog taj što sam bio 100 % u dionicama, pa sam htio osloboditi malo casha.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Čvaknija sam malo i ovoga neki dan. Neka nje. Pari mi da će to još gori. [thumbsup]

Obrij me, majko, motornom pilom...

New Report

Close