Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci preuzeli jamstva za Agrokorove kredite

Naslovnica Forum Komentari članaka Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci preuzeli jamstva za Agrokorove kredite

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

VTB je ruska banka, ovdje je riječ samo o austrijskoj podružnici. Ljepše izgleda da je austrijska banka dala kredit, ali istini za volju ipak je riječ o Rusima.

nema Belja i Vupika, jesu li prezaduženi ili idu u prodaju ?

možda će kredit vraćat Belje i Vupik puten manje marže na svoje proizvode u Konzumu/Mercatoru… dakle, izgleda da smo nadalje daleko od dobiti/dividende…

Ovo je ogledni primjer kako Agrokor i navedene banke krse sve zakone i principe dionicarstva kao i sam Zakon o Trgovackim Drustvima. Po ZTD-u uprave dionickih drustava vode poslovanje prvenstveno u intersu samih drustava, samostalno i na njih se ne smije djelovati na nacin da krse te zakonsku odredbu. Koji je interes ovih drustava da jamce u korist Agrokora? Nikakav. Naredio Todoric, a masno placeni biskecmenjaci bezpogovorno slusaju. Da li su se ta potcinjena drustva zastititile od opasnosti da se aktiviraju jamstva bilo kakvim kolateralima koje im je Agrokor izdao? Mozete misliti. Gdje to ima da potcinjena drustva garantiraju za maticu, kad su mu podredjena i ovisna? Svi to znaju, svi krse zakone, a nadlezna tijela mirno gledaju krsenje svih postojecih zakona iprisa. Sramota! Ali to je Hrvatska.

Da Toda radi “po Zakonu” ne bi nikada ništa imao. Toda u biti cijeli svoj život ima neki vlastita pravila koja vrjede samo za njega. HRV je idealan milje za tako što. Nakon svakog Agrokor poteza slijede plaćeni oglasi o velikom uspjehu. Da je to stvaran uspjeh kupovao bi svojim novcem a ne kreditom i ne bi Agrokor imao 2,5 milijardi EUR duga. U HRV Zakoni vrjede za one koji nemaju vezu, Toda je ekstremni primjer nepostojanja Zakona na svim razinama u HRV.

Andy je sasvim u pravu. Uostalom, Agrokor je medju najvecim oglasivacima u drzavi i koji ce se medij usuditi bilo sto negativno pisati o njemu,ukljucujuci i Poslovni dnevnik. Jedino Index.hr ponekad zna kriticki pisati o Agrokoru i Todoricu. Zato i ima sve moguce probleme. A kako je Agrokor preuzeo Unex imZagrebplakat, uz izdasnu pomoc Bandica, zauzeo je i vrlo visok polozaj u oglasivackoj industriji pa da vidimo novine ili televiziju koja ce negativno pisati o njma. Ovakvog narusavanja ravnopravne trzisne utakmice nema ni u Bjelorusiji, jedinoj evropskoj utvrdi diktature. A Agencija za Zastitu Trzisnog Natjecanja mudro suti jer je muz dugogodisnje ravnateljice Agencije, Olgice Spevec, dobro placeni biskicmenjak u Agrokoru, trenutno na poziciji direktora njihove poliklinike u Nemetovoj.
Ali zato novine i mediji pisu negativno o svima drugima koji nisu veliki oglasivaci ili smetaju Agrokoru. Takav idolpoklonicki odnos mediji imaju prema svim velikim oglasivacima (primjer sutnje o marifetlucima Mudrinica na Kornatima i njegovoj homoseksualnoj vezi sa Modnim Mackom napr, dok pisu o svim mogucim razvodima i aferama i sasvim nepoznatih ljudi).
Ponovno dolazimo do konstatacije da se zakoni u Hrvatskoj u pravilu primjenjuju selektivno i da je nekome dozvoljeno bas sve, a drugome bas nista.
Nas najveci problem je u tome da smo mi neuka, primitivna i nesposobna nacija, da smo svi skloni korupciji, varanju i raznim utajama i sl te da Todoricevo ponasanje ne uzimamo za ozbiljno, niti to ljude u Hrvatskoj interesira. Ljude interesira nogomet, Gotovina i slicne gluposti kojima nas bombardiraju mediji, koji su u direktnoj sprezi sa kapitalom. Namjerno se ljudi zatupljuju i skrece im se paznja sa vaznih na periferne stvari. Zato nas vode politicke ” elite” koje su sasvim nesposobne i ovisne o kapitalu. Zato Hrvatskom ne vladaju hrvatske vlade, vec nasom drzavom vlada krupni i medjunarodni kapital. Poimence – Agrokor, Adris/TDR, HT, VIP NET, ZABA, PBZ, ERSTE……
I zato nam nema spasa, a za dvije godine kad HDZ ponovno osvoji vlast, “jadna nam majka”. EU ce odrediti mjere koje ce HDZ-ova vlada bespogovorno provoditi: devalvacija, otpustanja, dodatni porezi……

New Report

Close