Dobra vijest za dioničare Zvečeva je otpisivanje dijela duga, ali lošija vijest je da Alvir je i dalje vlasnik u istom onom postotku kao prije. Agrokor tu nije baš imao izbora, otpisali su 70%, ali sumnjam da će ikada išta naplatiti.
Alvir je doveo Zvečevo u probleme, koje on ima vještine ne dovesti ga opet u ovu situaciju?
Ostarak alvira za sada je dobra vijest za dionicare jer bi se smanjivanjem njegovod dijela smanjio i njihov…a najbolja vijest bi bila da sata netko izvrsi dokapitalizaciju i preuzme 50%….cijena ne bi bila ispod 250kn siguran sam
Ostarak alvira za sada je dobra vijest za dionicare jer bi se smanjivanjem njegovod dijela smanjio i njihov…a najbolja vijest bi bila da sata netko izvrsi dokapitalizaciju i preuzme 50%….cijena ne bi bila ispod 250kn siguran sam
Bolje imati 100% ničega nego 1% nečega…
ovo o izvozu u švicarsku jako me podsjeća na izvoz Yuga u USA (znamo kako je završilo)… a usporedba švicarske čokolade i one od zvečeva je nebo i zemlja
no njima je puno veći problem što će sada izvisiti iz ponude kroz konzum jer nakon otpisa od čak -70% agrokor s njima više neće htjeti raditi
genijalna analiza, Agrokor je mogao glasati protic, nije bio prisiljen….dalje, ako Agrokor moze zarađivati na Zvecevo proizvodima, zarađivat ce, nece ih iz osvete izbacit sa polica…nije to dječja igra
Ovi koji bi trebali uci u tvrtku su vjerojatno ekipa iz Nestlea, spominje ih Alvir u intervjuu iz lupnja
Ovi koji bi trebali uci u tvrtku su vjerojatno ekipa iz Nestlea, spominje ih Alvir u intervjuu iz lupnja
ma kakav nestle, da tu nečega ima, ne bi agrokor pristao na -70% otpisa!
ma kakav nestle, da tu nečega ima, ne bi agrokor pristao na -70% otpisa!
Da nije pristao na otpis ne bi se imalo što dokapitalizirati
Tko su potencijalni strateški partneri?
Nisu iz Hrvatske. Obavili smo već neke razgovore i prije podnošenja zahtjeva za predstečajnu nagodbu. Upoznao sam ih s tim.
Jesu li iz konditorske industrije?
Jesu, iz dijela su vezanog za konditoraj. Vjerujem da je to dobra opcija i nadam se da će temeljem naših razgovora završiti pozitivno – ljudi su voljni ući u priču, a kao dokaz toga poslat će pismo namjere. Interes su također pokazali različiti fondovi, ali su osobno meni ovi prvi bolji i prihvatljiviji. Zanimaju me oni koji mogu donijeti tržište, veće prihode.
Bili su u Požegi?
Jesu.
Prije nekih pet, šest godina kod nas su non-stop dolazili iz Nestlea i njihov glavni tehnolog, kada je probao čokoladu, rekao mi je: ‘Gospodine Alvir, u 22 godine ovakvu čokoladu nisam probao u Nestleu.’ Dakle imamo znanje jednog Nestlea, Kindera, Marsa.
Vaš link …