ako nastave tjerati rukovodeći kadar (prvo u Podravku, sad u Jamnicu) i na njihovo mjesto stavljati rodbinu, teško da onda imaju u vidu prodaju
ali živi bili pa vidjeli
ako nastave tjerati rukovodeći kadar (prvo u Podravku, sad u Jamnicu) i na njihovo mjesto stavljati rodbinu, teško da onda imaju u vidu prodaju
ali živi bili pa vidjeli
Tko je otišao u Jamnicu?
voditeljica računovodstva, moja greška; u Studenac
In Croatia osiguranje a out Zaba 1520 dionica,pa jel to nije trebalo proći preko burze?
Ako dobro vidim trasakcija je bila 14.02.17
Pitanje jsa samo po kojoj cijeni…
In Croatia osiguranje a out Zaba 1520 dionica,pa jel to nije trebalo proći preko burze?
Ako dobro vidim trasakcija je bila 14.02.17
Pitanje jsa samo po kojoj cijeni…
[/quote]
Mišljenja sam da je to bio nekakav vezani posao,Croatia je prodala to par dana kasnije mrkoci Milivoju po 80-83 kune ako me sjećanje ne vara.
Računajući na posesivnost hrvatskog establišmenta i njihove prijateljske kumske i financijske povezanosti logično je očekivati da Pucar i Podravka krenu po Zvečevo.Poznavaoci Podravke znaju da u paleti proizvoda već imaju Gorenjka čokolade.Moderna postrojenja u Požegi i ugovori s Tescom nude obećavajuće sinergijske učinke a politička povezanost Alvira i vladajućih fina su podloga.
Wishful thinking ali nikad ne znas…
Gorenjka i Sumi su mali prihodom unutar Podravke, logicnije bi bilo da se rijese tog biznisa.
Pucar kao PU Zveceva nije uspio pokrenut poslovanje, ne znam sto bi ga sad preuzimao, a bome ni koliko uopce vrijedi taj biznis.
Nego, zna li se je li Pucar doktorirao u meduvremenu ili je to postalo drugorazredno pitanje?
Trentno su konditorskoj industriji jako male marže zbog jako skupih ulaznih sirovina,ali i to će se promjenit kroz godinu-dvije a nakon toga Zvečevo bi moglo postat značajno profitabilnije a da i ne spominjemo Lastu… Kad se to sve zbroji ima postora za povećanje asortimana u svim smjerovima…Mislim da bi se Podravka dobro snašla sa Zvečevom. Nebi se složio da Pucar nije uspio pokrenut poslovanje napravio je on dosta toga,prije bi rekao da je došao u nesređenu firmu tipa nemogu predat financijski izvještaj na vrijeme…to se promjenilo vjerojatno zahvaljući njemu…..
Pa gledano kroz prihode i EBITDA nije napravio nista hvalevrijedno.
Na celu kompanije je bio od pocetka 2014. do pred kraj 2016. i ni u jednoj godini nije nadmasio prihode iz 2013. Ne znam kako to moze bit prihvatljivo.
Ajde da je bar izmijenjena troskovna strana ali sama EBITDA kao ni EBITDA marza nisu povecane tako da ne znam sto se izmijenilo da mozemo reci da je Zvecevo danas kvalitetnija kompanija.
Uvedene/rebrandirane su Mond cokoladice (Mandzo), ostvaren rast alkoholnih pica, dobili su posao s Tescom i unatoc navedenom prihodi iz 2013. nisu nadmaseni.
Zvecevo je mala, lokalna kompanija i ne vidim svrhu Podravke da zbog Gorenjke ulazi u biznis proizvodnje cokolada i kupuje kompanije iz te branse. Logicnije mi je da Podravka proda Gorenjku i posveti se biznisu u kojem je dobra. Ni Gorenjka ni Zvecevo nemaju proizvode koji imaju internacionalnu vrijednost, a s obzirom da je internacionalizacija poslovanja cilj Podravke…
*my 2 cents
Protiv novog predsjednika Uprave koprivničke Podravke Marina Pucara u slavonskobrodskom DORH-u podignuta je kaznena prijava. Izvidi su u tijeku, odgovorila je tportalu kratko Mirela Šmital, županijska državna odvjetnica u Slavonskom Brodu, a o pojedinostima zbog tajnosti, pozivajući se na zakon, ne može govoriti. Međutim, potvrđeno nam je kako se izvidi provode i protiv Zdravka i Krunoslava Alvira, vlasnika Zvečeva, kao i same kompanije kojoj je do prošloga rujna na čelu bio upravo Marin Pucar.
http://www.tportal.hr/biznis/kompanije/465488/DORH-ceslja-novog-sefa-Podravke-Marina-Pucara.html
Necu bit zlocest pa necu nista komentirat.
Vise me trenutno zanima je li Pucar doktorirao na osjeckom Ek. fakultetu…ako je zbog toga napustio jedan posao, kako je mogao prihvatiti drugi samo par mjeseci kasnije bez da je doktorirao u meduvremenu…