Onako najiskrenije, ja uopce ne razmisljam o dividendi, vec iskljucivo o tome koliko ce dionica ostvariti rast. Ako ostvari rast od 500 ili 1000 % kao korf…koga briga za dividendu? Ona je vecinom oko 3 %…ako nemas milijune, to je ionako sitno…
titi oprosti, ali pričaš gluposti. nemaš pojma . a što se tiče dividende, uvjeren sam da će je opet biti. ali i meni se više sviđa porast cijene koji je neminovan uz onoliko dobrih poslova. samo što bakić ne piše o svojoj dionici zvečevo jer dokupljuje malo po malo. kad nakupuje, vjerojatno će onda svi nahrupiti i na nju. samo što će onda cijena biti 3-4 puta veća.
Najbolja stvar kod ove dionice je cijena, ona je osigurač od potencijalnog gubitka. Nakon ulaganja u novu tvornicu i postrojenje od 90mil i dokapa od 40mil MCAP je 36 mil?!?! Mislim da niže od ovoga ne moze…
Tvrtka “Ultima ulaganja”, u vlasništvu Tonija Kozine, ide u dokapitalizaciju “Zvečeva” s čak 40 milijuna kuna namijenjenih “učvršćivanju financijske stabilnosti” toga poznatog poduzeća. Ta je vijest u političkim i poduzetničkim krugovima u Zadru izazvala popriličnu pažnju jer je Kozina i u svom rodnom gradu relativno anoniman 36-godišnji diplomirani ekonomist, bez jake poduzetničke karijere, a sada je odjednom povukao “veliki potez” plaćajući dionicu “Zvečeva” 536,46 kuna, ili sedam puta više od njezine tržišne vrijednosti.
Vaš link …
Ako njemu valja po 536,46 kuna po dionici, onda sam i ja zadovoljan sa svojih prosječnih 125
Meni je samo fascinantno kako još nije procurilo tko je zapravo to uložio preko Ultima ulaganja? Netko je bio jednom spomenuo Luku Rajica, koliko znam on i ima neku tvornicu čokolade u Švicarskoj…
moguće je da je luka rajić ušao u zvečevo, prvo djelomično, a kasnije ga preuzme u cijelosti, a upravo iz razloga što mu je u švicarskoj skupo proizvoditi one čokolade. moguće da bi ih proizvodio u zvečevu koje je isto manja tvornica u odnosu na ostale. vrijeme će pokazati, a ako se to pokaže točnim, onda će biti kasno za ultra povoljnu kupovinu kakva se sada nudi. mislim da cijena teško može padati, možda malo ako se netko uspaničari, no ovdje mi se čini da je ulog siguran. a već sama činjenica da netko daje 5 puta veću cijenu od tržišne govori koliko je ovo podcijenjena dionica. o tome je pisao i bakić baš na temi zvečeva.
molim forumaše da prokomentiraju kada očekuju da će se opipljivije vidjeti efekti velikog posla sa tescom kao i mogućnost širenja na ostale tesco prodavaonice širom EU, obzirom da su zasad prisutni samo u centralnoj europi.
drugo, ne znam jeste li primjetili da se zvečevo repozicioniralo u velikim trg. lancima u “visini očiju”, dakle na najatraktivnija mjesta sa mikado premium proizvodima, što prije nije bio slučaj, dok su ostali, jeftini proizvodi, na manje atraktivnim mjestima, s time da su ljetne kolekcije uvijek izdvojene na zasebnim punktovima i jako su dobro marketinški pokrivene. hoće li to pomoći daljnjem rastu prihoda.
i treće, što mislite o izgledima da luka rajić putem svoje švicarske tvornice čokolade preuzme zvečevo u iduće 2-5 godina. je li to realno očekivati ili je to samo moguće ulaganje kapitala u dionicu, naravno ukoliko on stoji iza ove dokapitalizacije. naravno, ako znate da ne stoji, napišite tko stoji iza tajanstvenog ulagača iz zadra.
Mislim da se Tesco već osjeti, kao što smo vidjeli u izvješću za 1Q, samo tu treba vremena da se sve posloži, da se postane pouzdan i dobar partner, pa će se lagano širiti i ponuda, a i nećemo biti samo prisutni u srednjoj europi… Što se tiče ponude u velikim trgovačkim lancima, moram priznati da je Spar po tome nekako najgori, ali sve u svemu je osjeto bolje nego prije… Moram priznati, da bi im i ponuda mogla biti malo šira, ali ajde… Nekako smatram da bi bilo vrijeme da se malo koncentrira na pića, da se pokuša ući u HORECA, kad bi to uspijeli, pogotovo sa ovim voćnim likerima i rakijama koje su u zadnje vrijeme veoma popularne…
Toni Kozina, što reći!? Nitko ništa ne zna, ja sam pokušao saznati, ali ništa… Ako po tom pitanju, netko ima nekih informacija, pa makar i kuloarskih priča, bilo bi odlično… A ako lupetamo, može biti svatko, Agrokor, LuRa, Nestle, Ulker….
Nisam siguran koliko im je isplativ posao sa Tescom.Ovo što sam ja pročitao žalili su se da ih je ta proizvodna linija dosta koštala da su jako visoki standardi a dobit je vjerojatno mala u takvim poslovima.
Po mome subjektivnom dojmu od kada je tamo došao Marin Pucar rebrendirali su i stavili u nove ambalaže dosta proizvoda,također i alkoholna pića izgledaju baš solidno i boce i etikete.
Vidio sam negdje na čini mi se Tifonovoj benzinskoj baš pored kase lijepa drvena polica sa raznim pićima od Zvečeva i baš solidno to izgleda.
Očito ih taj novi distributer gura više nego su mogli sami,mislim da je tu lova.
Jedino neznam ovo čitao sam u Lideru Marinko Zadro ( Viro) je kupio Dalmacijavino pa naavljuje da bi probao konsolidirat branšu na način da bi svatko nešto proizvodio npr. Zvečevo vinjak Trenk,Dalmacijavino lozu itd.a Zvečevo je dosta uložilo baš u opremu za proizvodnju alkoholnih pića
I ovdje se polako ostvaraju oči investicijske publike i uskoro bi moglo doći do potpunog otključavanja vrijednosti i čokoladne eksplozije.
Ovakav paradoks je skoro pa neviđen u svijetu – uđe 40 mil svježeg keša a tržišna kapitalizacija manja od 40 mil.
A uz to su i realizirani novi poslovi koji će se tek osjetiti kroz bilance.
ja mislim da, uz navedeno, cijena raste jer možda gospodin bakić malo gura. ipak je ovdje jedan od najvećih ulagača i strpljivo čeka otključavanje vrijednosti skupa sa nama. ne znam, ako je tko pratio stanje neka napiše. ja nisam gledao već dugo top 10 na skdd-u.