ZVCV (Zvečevo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVCV (Zvečevo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pogledajte link ispod mog teksta .Tu vam je odluka o dokapu po 200,00 kuna.

Temeljni kapital Zvečeva povećat će se za 14,9 milijuna kuna (sa 61,5 milijuna kuna na 76,5 milijuna kuna), a izdat će se 54.562 dionice. Budući da će novi suvlasnik uložiti 40 milijuna kuna i steći 19,5-postotni udjel u Zvečevu, znači da će za nove dionice platiti znatno više od njihove nominalne i tržišne vrijednosti.

Točnije, za svaku novu dionicu uplatit će 536,46 kuna, nominalna vrijednost dionice iznosi 200 kuna, a cijena dionice na Zagrebačkoj burzi kreće se oko 77 kuna.
Vaš link …

Pogledajte link ispod mog teksta .Tu vam je odluka o dokapu po 200,00 kuna.

Sve treba čitati, ne napola…

Što ovca ležeć' vidi daleko nije...

Vec viđeno na temi Đure…bez da su procitali prospekt, govore ko da su ga pisali

Istina,moja pogreška….

neki investiraju, a da i dalje ne znaju što je nominalna vrijednost dionice. da vam skratim malo – nominala ne znači apsolutno ništa u valuaciji neke firme. jer na ovom forumu, ta se tema često ponavlja. spominje se nominala kao nešto jako bitno,a to zapravo ne znači apsolutno ništa u pogledu vrijednosti firme.

što se tiče izvješća, ovo je znatno bolje nego sam očekivao jer nisam očekivao u prvoj polovini godine ovakav rast prihoda. naravno da me veseli i nadam se da će se ovako nastaviti sa kvalitetnim plasmanom proizvoda u cijeloj široj srednjeeuropskoj regiji jer naše je tržište previše maleno.
što se cijene tiče, sada može bez problema potegnuti i preko 200 kuna, što se mene tiče 😉

...povijest se ponavlja...

Jel zna netko, koliki je udio alkoholnih pića u ukupnom prihodu?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Plus i 3 700 000 kuna bolji rezultat od prošlogodišnjeg prvog kvartala, u izvješću je još jednom potvrđeno da su Utima ulaganja ušli po 536 kuna po dionici,ako ovako nastave vrlo brzo će tamo gdje treba.

Plus i 3 700 000 kuna bolji rezultat od prošlogodišnjeg prvog kvartala, u izvješću je još jednom potvrđeno da su Utima ulaganja ušli po 536 kuna po dionici,ako ovako nastave vrlo brzo će tamo gdje treba.

Samo da imamo sponzora kao neke dionice, bili bi već na 150kn…ali ovako,trebat će stvarno dobro izvješće da se stvari pokrenu…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Kraš predlaže 10 kuna dividende, ohrabrujuće za naš konditorski sektor, čini se da dolaze još ljepši dani

eh da, ovdje je nekoć bila dividenda od 15-tak kuna pri cijeni od cca 300 kuna, što je 5% prinosa…bit će toga opet jednog dana.

...povijest se ponavlja...

Nemojte uspoređivati Kraš i Zvečevo jer te dvije firme nemaju nikakve veze sa poslovanjem. Zvečevo je imalo dividendu dok je trebalo privući male, bila nekad i mislim da dugo više neće biti, usudio bi se reći nikad više, ona vremena se neće vratiti, jer je Zvečevo u jednoj banani a kora je predebela da se odreže kesa.

Nemojte uspoređivati Kraš i Zvečevo jer te dvije firme nemaju nikakve veze sa poslovanjem. Zvečevo je imalo dividendu dok je trebalo privući male, bila nekad i mislim da dugo više neće biti, usudio bi se reći nikad više, ona vremena se neće vratiti, jer je Zvečevo u jednoj banani a kora je predebela da se odreže kesa.

1.)Te dvije firme nemaju nikakve veze sa poslovanjem??? Logično, Kras je proizvođač oružja, kako bi i imali veze…

2.)Trebalo privuci male??Zbog cega??dividende je bilo dok je bilo dobiti, zadnjih nekoliko godina nije bilo dobiti pa nema ni dividende, a ova godina ce po svemu sudeći biti pozitivna i realno ju je gledati kao prekretnicu..

Za kraj evo i malo usporedbe KRAS i ZVCV, usprkos divovskim razlikama između industrija 🙂

2015? P/S P/E P/B

KRAS 0,48 44 0,96

ZVCV 0,24 36 0,33

Konzervativna procjena dobit ZVCV za 2015 je 1mil (1Q 500 0000)

New Report

Close