ZVCV (Zvečevo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVCV (Zvečevo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kraš je iznenadio dobrim FI, porastom prihoda i posebno dobiti.
Hoće li i Zvečevo biti u tom trendu saznati ćemo mislim tek za koji tjedan.
Jer kako to samo iz Zvečeva znaju sad već tradicionalno kasne sa izvještajima.

ne očekujem to za 2014. nego tek od ove godine…

...povijest se ponavlja...

Ako baš želite o brojkama…

Trenutna cijena na ZSE 100kn, krajem prošle godine dokapitalizirana po 536,46kn.
Trenutna vrijednost 30,7 mil kn, dokapitalizacija je bila 40 mil kn.

Znači, ne događa se često u svijetu da je ukupna vrijednost kompanije manja nego zadnja dokapitalizacija.

Ali to je ZSE.

Što se tiče ostalih brojeva, čekam izvješće koje bi trebalo ubrzo osvanuti na ZSE…

Upravo tako[emo_smijeh]

Bit će zanimljivo vidjeti kako će ovaj dokap djelovati na poslovanje kad izbace FI.

Ovo Zvečevo proizvodi,a nalazi se u Češkom Tescou:
Vaš link …

PREHRAMBENA INDUSTRIJA ZVEČEVO ŽELI RADITI I ZA NATO

POŽEGA – Na okruglom stolu „Dijamanti hrvatskog gospodarstva“ na kojemu se pojavio još uvijek značajan broj uspješnih hrvatskih tvrtki razgovaralo se i kako zaštititi domaću proizvodnju i staviti je u funkciju razvoja gospodarstva. Među hrvatske “dijamante” ubrajaju se tvrtke iz vojne industrije a iz prehrambenog sektora skupu je nazočila i Prehrambena industrija Zvečevo iz Požege. Predsjednik uprave Marin Pucar predložio je prijedlog da proizvodi Zvečeva koji su već sastavni dio prehrambenog suhog obroka Hrvatske vojske uz pomoć Ministarstva obrane postanu obrok i ostalih vojnika u NATO-u.

– Na tom forumu je bio prisutan i ministar obrane Kotromanović, pa se otvorila tema na koji način bi mogle hrvatske kompanije više participirati kako u HV-u, tako i u NATO snagama. Kako smo mi već sada prisutni u MORH-u s našim konditorskim proizvodima, prvenstveno sa čokoladnim dijelom, ja sam iznio ideju da se pokuša sada iskoristiti naše članstvo u NATO i suradnja MORH-a s NATO snagama, te naša nova predsjednica RH koja dolazi s pozicija iz NATO-a i ima sigurno dobre konekcije, da pokušamo hrvatske proizvode, odnosno proizvode koji su namijenjeni HV-u ponuditi i NATO snagama. Radi se o jednom integralnom projektu gdje postoje CSO paketi (Cjelodnevni suhi obrok) u kojem je sastavni dio naša čokolada. Mi sada imamo jedan dio suradnje s Podravkom gdje oni upotpunjuju taj cjelokupni paket i s ostalim hrvatskim prehrambenim industrijama. Oni su nositelji tog mini konzorcija i na taj način se zadovoljavaju energetski kriteriji tog paketa koji mora zadovoljavati danas suvremeni vojnik – kaže Marin Pucar koji je iznio svoju ideju i misli da bi ju prihvatili svi koji imaju interesa u tome.

– Mi danas za taj paket proizvodimo desertnu čokoladu od 50 gr. koja je sa svojim gabaritima prilagodljiva veličini tog paketa, jer vojnik danas mora imati u mini izdanju svu potrebnu opremu koju nosi na sebi. Taj proizvod mora zadovoljavati energetska svojstva, mora zadovoljavati i klimatska svojstva, biti prilagodljiv svim vremenskim uvjetima u kojima vojnik obitava. Naši vojnici koji su nam bili i promotori naših proizvoda su nosili naše pakete i u strane misije, gdje su svi prehrambeni proizvodi iz Hrvatske izuzetno cijenjeni. Tu postoji i puno interesa od drugih država i drugih kompanija koje se bore za ulazak na tržište NATO snaga, no mislim da bi naša država trebala na taj način voditi i svoju lobističku, gospodarsku i vanjsku politiku da pokuša kroz tu suradnju naći nova tržišta – smatra Marin Pucar, koji ističe da bi Zvečevo moglo udovoljiti takvim zahtjevima, pa i tako velikim količinama.

– To bi zahtijevalo proizvodnju proizvoda ciljano namijenjenog za kupca, gdje se u principu s dobavljačem za vojsku ili NATO snage definiraju svi energetski parametri i na osnovu toga se radi specijalni proizvod koji i ne mora biti standardni proizvod koji mi sada imamo u proizvodnji. Može imati različita nutritivna svojstva i različite ingredijente u odnosu na standardne proizvode – dodaje predsjednik uprave Zvečeva Marin Pucar.

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

‘Mi smo u Zvečevu tražili partnera, a tvrtka Ultima ulaganja sama se javila. Njihovih 40 milijuna kuna iskoristit ćemo za financijsku stabilnost i financijsko restrukturiranje, jer smo posljednjih godina puno ulagali u dugotrajnu imovinu. Njihovo ulaganje će nam pomoći da snizimo cijenu kapitala, a oni su se ponudili da budu financijski savjetnici kako da smanjimo financijske rashode u Zvečevu’, rekao je Marin Pucar, direktor Zvečeva.
Vaš link …

Da vidimo koliko je ova lova utjecala na rezultat.

1. ALVIR ZDRAVKO 193.567 62,89%
2. TAVČAR VERA 7.964 2,59%
3. BAKIĆ NENAD 6.932 2,25% +387
4. NAVA BANKA D.D. U STEČAJU 5.459 1,77%
5. GRĐAN PAVLE 4.231 1,37%
6. GRĐAN ZORAN 4.227 1,37%
7. CERP/REPUBLIKA HRVATSKA 4.074 1,32%
8. PAPAK RAJKO 3.178 1,03%
9. TOMLJENOVIĆ DARKO 1.618 0,53%
10. MRKOCI MILIVOJ 1.317 0,43%
UKUPNO 232.567 75,56%

Zanimljivo, tolika kolicina nije prosla na ZSE 🙂

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

DA, ali nije bitno.
Možda torbari 🙂

BVPS je 290 kuna, kad napokon izbace FI vidjet ćemo koliko će onaj višemilijunski dokap s ZVCV-R-B djelovati na poslovanje, čini se dosta jeftina dionica trenutno.

Hrvatske tvrtke ostvaruju oko 50 milijuna eura prometa izvan Hrvatske kroz mrežu SPAR trgovina, izvijestili su u petak iz trgovačkog lanca SPAR Hrvatska.

Sardine iz Postira na Braču, Trenton, Gligora, Zigante, Dukat, Zvečevo – sve su to hrvatski proizvođači koji su svoje proizvode uspjeli plasirati kao SPAR robnu marku, a time i na tržište susjednih zemalja, navode iz SPAR-a Hrvatska.

50 milijuna eura prometa hrvatskih tvrtki kroz SPAR trgovine u inozemstvu

Hrvatske tvrtke ostvaruju oko 50 milijuna eura prometa izvan Hrvatske kroz mrežu SPAR trgovina, izvijestili su u petak iz trgovačkog lanca SPAR Hrvatska.

Sardine iz Postira na Braču, Trenton, Gligora, Zigante, Dukat, Zvečevo – sve su to hrvatski proizvođači koji su svoje proizvode uspjeli plasirati kao SPAR robnu marku, a time i na tržište susjednih zemalja, navode iz SPAR-a Hrvatska.

50 milijuna eura prometa hrvatskih tvrtki kroz SPAR trgovine u inozemstvu

spar je u enormnom zamahu u regiji tako da će ovo značajno doprinjeti prihodima zvečeva u idućim godinama, a kad se svi ti ugovoreni i naplaćeni poslovi budu mogli vidjeti u izvješćima, tada više neće biti dionica na prodaju ispod 300 kuna..uvijek ista priča..kupovat će se kad cijena pređe 300 kuna . sad je previše jeftina očito. dokupljuje isključivo nenad bakić, ostali gledaju.

...povijest se ponavlja...

New Report

Close