ZVCV je dokapitalizirano sa 40mil kn, tranutni MCAP je oko 30 što implicira da je prije dokapa Zvečevo vrijedilo -10 000 000 kn.
ZVCV je u 3Q 2014 ostvarilo 8% veću prodaju nego u istom kvartalu 2013.
ZVCV su interno procjienili na >400 kn
u zadnjih 10 godina ulozeno cca 25min eura
Najnizi p/s od svih Hrvatskih konditora.
Nije pitanje je li Mikado najbolja čokolada niti je li Zvečevo najbolja tvornica na svitu…pitanje je vrijedi li Zvečevo više od 30 000 000kn???
Oprostite mi na korištenju brojeva i argumenata pri diskutiranju, vidim da to nije “poslovni.hr/forum way of working”
Ako baš želite o brojkama…
Trenutna cijena na ZSE 100kn, krajem prošle godine dokapitalizirana po 536,46kn.
Trenutna vrijednost 30,7 mil kn, dokapitalizacija je bila 40 mil kn.
Znači, ne događa se često u svijetu da je ukupna vrijednost kompanije manja nego zadnja dokapitalizacija.
Ali to je ZSE.
Što se tiče ostalih brojeva, čekam izvješće koje bi trebalo ubrzo osvanuti na ZSE…
Kada bloger pisanjem “dize” cijenu, onda je to problem. Ali kada to cine ljudi na forumu, onda je to opravdano jer je po njima to prilika. (Forum je, naravno prepun investicijskih autoriteta) Cim se neka tema (npr ova) digne iz pepela, eto kupnje.
Sva sreca, da to kratko traje, ali svaki puta je ista prica.
ZVCV je dokapitalizirano sa 40mil kn, tranutni MCAP je oko 30 što implicira da je prije dokapa Zvečevo vrijedilo -10 000 000 kn.
ZVCV je u 3Q 2014 ostvarilo 8% veću prodaju nego u istom kvartalu 2013.
ZVCV su interno procjienili na >400 kn
u zadnjih 10 godina ulozeno cca 25min eura
Najnizi p/s od svih Hrvatskih konditora.
Nije pitanje je li Mikado najbolja čokolada niti je li Zvečevo najbolja tvornica na svitu…pitanje je vrijedi li Zvečevo više od 30 000 000kn???
Oprostite mi na korištenju brojeva i argumenata pri diskutiranju, vidim da to nije "poslovni.hr/forum way of working"
ma naravno da ne vrijedi na ovoj pišljivoj burzi….ovo je burza gdje jadran tvornica čarapa vrijedi kao elitni stan na trgu bana jelačića, a zvečevo kao osrednja kuća na tuškancu…eto ,to ti je naša burza. ali zato su svima puna usta nove industrijalizacije. no kad treba u nju uložiti, onda ih nema.
Kada bloger pisanjem "dize" cijenu, onda je to problem. Ali kada to cine ljudi na forumu, onda je to opravdano jer je po njima to prilika. (Forum je, naravno prepun investicijskih autoriteta) Cim se neka tema (npr ova) digne iz pepela, eto kupnje.
Sva sreca, da to kratko traje, ali svaki puta je ista prica.
Mislim da bilo tko, tko temelji svoje ulaganje na pričama sa foruma, nebi ni trebao trgovati sa dionicama.
Ako se već ne slažete sa iznesenim stajalištima nas nekolicine na ovoj temi, iznesite svoje mišljenje pa da možemo diskutirati. Evo ja mislim da je ZVCV podcjenjeno, neću ulaziti u brojeve, ali eto, neka mi netko kaže zasto on misli da je ZVCV precijenjeno…
Mislim da je to vise nego fer…
Evo ja mislim da je ZVCV podcjenjeno, neću ulaziti u brojeve, ali eto, neka mi netko kaže zasto on misli da je ZVCV precijenjeno…
Kako raspravljati o vrijednosti kompanije, je li podcijenjena ili nije, ako se ne iznesu brojevi?
Na forumu svi slože priču o tome zašto je nešto pod/pre-cijenjeno, ali nitko ne iznese nijednu brojku. Pa zar ne bi bilo ispravno priču potkrijepiti brojkama, pa da i priča ima svoju vrijednost.
Koliko je podcijenjeno, 10%, 30% ili 70% ispod fer vrijednosti…? Vjerujem da će rasprava biti zanimljivija sa komentiranjem brojki nego bez njih.
Evo ja mislim da je ZVCV podcjenjeno, neću ulaziti u brojeve, ali eto, neka mi netko kaže zasto on misli da je ZVCV precijenjeno…
Kako raspravljati o vrijednosti kompanije, je li podcijenjena ili nije, ako se ne iznesu brojevi?
Na forumu svi slože priču o tome zašto je nešto pod/pre-cijenjeno, ali nitko ne iznese nijednu brojku. Pa zar ne bi bilo ispravno priču potkrijepiti brojkama, pa da i priča ima svoju vrijednost.
Koliko je podcijenjeno, 10%, 30% ili 70% ispod fer vrijednosti…? Vjerujem da će rasprava biti zanimljivija sa komentiranjem brojki nego bez njih.
[/quote]
pa već smo komentirali brojke i to precizno, uz opsežnu tekstovnu argumentaciju pa izvoliš prolistati temu.
objasnili smo zašto je dug previsok, kamo su išla ulaganja, koliko su iznosila, koliko je prihod iz regije, koliko iz zapadne eu i vaneuropskih tržišta, koliko doprinosi lasta čapljina itd. itd…
dakle, ne budi lijen, prolistaj.
po meni, ovo je u pogledu fer vrijednosti na petini sadašnje vrijednosti, tj cijena bi morala biti najmanje 520 kuna, a razlog je jasan: dokap po tom iznosu temeljem neovisne procjene na kojoj se dokap temeljio. dionica vrijedi 520 kuna, a sada je ispod 100 kuna. to je ZSE.
Osobno mi nije dovoljan razlog to što je netko neovisno procijenio na 520, da pročitam analizu i procjenu možda bih nešto uvidio pa se i složio s njom, ovako mi je to nebitna brojka na temelju koje nisam spreman ulagati vlastiti novac.
Osobno mi nije dovoljan razlog to što je netko neovisno procijenio na 520, da pročitam analizu i procjenu možda bih nešto uvidio pa se i složio s njom, ovako mi je to nebitna brojka na temelju koje nisam spreman ulagati vlastiti novac.
To je vjerojatno temeljeno na tome što je u proteklih nekoliko godina uloženo preko 25 milijuna €…
To sam pročitao prvi put u ovom članku: http://www.poslovni.hr/poduzetnik/cijeli-planet-zna-za-cokoladu-s-rizom-s-potpisom-zveceva-288969
“Od 2002. u modernizaciju tvrtke investirano je oko 25 mil. eura, danas zapošljava 500 djelatnika i u kalednarskoj godini ostvari više od 35 milijuna eura prihoda.”
Nije baš u proteklih nekoliko godina već od 2002., no malo sam skeptičan prema tim brojkama.
Dakle investirano cca 187,5 mil kn, a prihodi u kalendarskoj godini 262,5 mil kn.
Nisam detaljno upoznat sa tim, no koliko mi je poznato takve investicije se knjiže u svakoj godini u novčanom toku kao izdaci za ulaganje u materijalnu i nematerijalnu imovinu. I kad se ti iznose zbroje (preko mojedionice) od 2002. godine do danas onda dobijemo iznos od 86 milijuna kuna što nije ni blizu gore navedenih 25 mil €. Imali su obvezu ulaganja 5,7mil KM u Lastu(ne znam jesu li ju ispunili) pa čak ni sa tim iznosom nisu ni blizu.
Isto tako ni ova cifra prihoda nije točna (200mil kn sa Lastom u 2013. je ispravna, nepoznati su mi efekti konsolidacije). Sumnjam da su u 2014. ostvarili bolje rezultate nego u 2013 s obzirom da je rezultat za prvih IX mjeseci u padu i za Zvečevo i za Lastu (http://195.222.43.81/sase-final/language/hr-HR/Za_investitore/Emitenti/Objave_Emitenata/ctl/CategoryView/mid/533/categoryId/79/Zvecevo-Lasta_dd_Capljina.aspx)
Štoviše, Lasti su u prvih IX mj prihodi pali sa 7,5 na 4,5 mil KM, no ne bih znao razloge.
čuj, dok nije bilo ekonomista, trgovina je u svijetu savršeno štimala tisućama i tisućama godina. tako da, ne treba vjerovati svemu što piše i temeljem samo toga trgovati jer onda se daleko ne dogura, tj. onda je oročenje najbolja opcija.
sigurnost se na burzi ne traži, uvijek se špekulira. tako i mi špekuliramo da ovo vrijedi najmanje 1 book. a ovo ulaganje , svakako ide u prilog tome jer ako netko ovo cijeni na 520 kuna i stavlja svoju lovu unutra , onda možemo i mi svoj sitniš još malo ovdje zadržati, a oni koji nisu mogu ući. valjda je matematičar bakić ovo detaljnije analizirao od nas neznalica.