– Mi smo u Zvečevu tražili partnera, a tvrtka Ultima ulaganja sama se javila. Njihovih 40 milijuna kuna iskoristit ćemo za financijsku stabilnost i financijsko restrukturiranje, jer smo posljednjih godina puno ulagali u dugotrajnu imovinu. Njihovo ulaganje će nam pomoći da snizimo cijenu kapitala, a oni su se ponudili da budu financijski savjetnici kako da smanjimo financijske rashode u Zvečevu – rekao je Marin Pucar, direktor Zvečeva.
Vaš link …
Čini se da ovaj dokap ide definitivno, pa ovi su se sami ponudili
Zašto se meni tako netko ne ponudi da riješi moje dubioze. Dečk,i naj te se zezat ..
[/quote]
Hm kolega niti imaš jaku proizvodnju, niti imaš brand, niti si jaki izvoznik,ni ja nisam u boljoj situiaciji
[/quote]
Jedino imaju nekakav brend "Mikado" a ostalo je loše. Ako ovako nastave sa rastom pretvoriti će se u običnu slastičarnu.
[/quote]
Zato imaju Halal certifikat i jedini su domaći proizvođač čokolade koji radi s Tescom koji je među tri najveća svjetska lanca[emo_namigusa]
– Mi smo u Zvečevu tražili partnera, a tvrtka Ultima ulaganja sama se javila. Njihovih 40 milijuna kuna iskoristit ćemo za financijsku stabilnost i financijsko restrukturiranje, jer smo posljednjih godina puno ulagali u dugotrajnu imovinu. Njihovo ulaganje će nam pomoći da snizimo cijenu kapitala, a oni su se ponudili da budu financijski savjetnici kako da smanjimo financijske rashode u Zvečevu – rekao je Marin Pucar, direktor Zvečeva.
Vaš link …
Čini se da ovaj dokap ide definitivno, pa ovi su se sami ponudili
Zašto se meni tako netko ne ponudi da riješi moje dubioze. Dečk,i naj te se zezat ..
[/quote]
Hm kolega niti imaš jaku proizvodnju, niti imaš brand, niti si jaki izvoznik,ni ja nisam u boljoj situiaciji
[/quote]
Jedino imaju nekakav brend "Mikado" a ostalo je loše. Ako ovako nastave sa rastom pretvoriti će se u običnu slastičarnu.
[/quote]
Zato imaju Halal certifikat i jedini su domaći proizvođač čokolade koji radi s Tescom koji je među tri najveća svjetska lanca[emo_namigusa]
[/quote]
Halal im vera za Halal certifikat 🙂
Smiješna mi je ova nezainteresiranost za ZVCV na ovim razinama. Rizik ne postoji pogotovo na 100 kn?? Jer ako i ne prođe prijedlog eventualno padne 20% s ovih razina na cijenu s koje je i krenula a ako prođe samo nebo je granica. Vidjet ćemo što nam nosi skupština. Siguran sam u pozitivno glasovanje za ovu odličnu priliku za ZVCV.
Dva put dvodnevni boravak u marini Dalmacija turskog vlasnika najbolje je što mi se dogodilo na ovogodišnjem GO iako ni sve ostalo nije za baciti.Ali ovde se za stolom moglo viđati zanimljivo društvo.Iz obroka u obrok.”All in” da je 40 milijuna kuna u dokapitalizaciji turskog porijekla.
Da nije Ulker? Još 7 radnih dana do skupštine uključujući ovaj današnji. Ukoliko prođe a ne znam zašto ne bi siguran sam da će se oglasiti i dioničar broj 3 i pojasniti nekima koliko je ovo odlična stvar. Neki će se tek tada okuražiti hehe… kao i uvijek.
Jedni kažu Ulker,drugi Todorić,ja osobno mislim da je Atlantic ili Grbešić…No, nije ni bitno tko je od navedenih,bitno je da se priprema finale za uzlet ove dionice.Naravno tu je i država sa svojim paketićem…Dokapitalizacija klasična nije išla jer Alvir to ne bi mogao pratiti i ovako je prezadužen.Trebalo mu je malo svježe krvi,jer bolje izgubiti dio vlasništva nego otići u stečaj i istati bez svega(bez obzira koliko je izvukao iz firme na svoj račun),mislim da bi mu to ipak bio preveliki udarac.Pogotovo kad se sjeti koliko mi je po dionici nudio Nestle.Ovo je naravno prva faza nakon koje slijedi još dodatnog kapitala i preslagivanje vlasništva…[emo_palacg]
Toni Kozina iako direktor Ultima ulaganja d.o.o. nije glavni igrač.
Čovjek koji rukovodi operacijom ima jake poslovne i financijske veze sa Agrokorom. To naravno ne mora ništa značiti ali postoje neki signali u financijskoj industriji da se radi upravo o toj kombinaciji.
Prilično sam uvjeren da je cijelo novinarsko žutilo kojom se bojala ova priča upravo išla u smjeru skrivanja karata. Ja se kladim na Agrokor, ali ne bi me žuljalo ni kad bi izgubio tu opkladu zbog Turaka ili recimo Atlantica.
Uglavnom mislim da će i na ovoj dionici biti vruće narednih dana i tjedana.
Jedni kažu Ulker,drugi Todorić,ja osobno mislim da je Atlantic ili Grbešić…
Sumnjam kako bi se Grbešić upustio u dokapitalizaciju.
Preko SAPN već ima nešto dionica ZVCV, a i preko SAPN posjeduje Kandit.
Pa nedavno su investirali u novu tvornicu koja u jednoj smjeni proizvede 140.000 čokolada, tj. 280 u minuti!!!
Ne znam zašto bi još dokapitalizirali ZVCV. A ZVCV treba svježeg kapitala ako misli preživjeti konkurenciju.
Mislim kako su bliži dokapitalizaciji Ulker ili Todorić, nego li Atlantic ili Grbešić.
Prošli tjedan u medijima se provlačila priča o turskim ulaganjima u RH, osim turizma i bankarstva bilo je riječ da imaju namjeru ulaziti i u druge sektore, a koje objavit će do Nove godine. Pa sad, pošto im je srednja Dalmacija Zadar, Šibenik ishodište, ja tipujem na Turke.
Kako se bliži skupština tako i cijena stidljivo raste,ja sam danas iskoristio priliku i još dokupio jer sam jučer za dlaku promašio.Poslije skupštine kad uđe kapital ide u nebo,a sada je još mnogima skupo…
I ja takodjer…..
Hebem ti takav rezim kad zbog 2 sekunde odmaka idući dan moraš kupovati 7,5% skuplje…..[emo_mrgud]
Pa postavi se više i proći će. To je barem dobro kod ovog režima, tko ne lipari taj i kupi.