Ma nitko Vam ne zeli zlo. Daj Boze da taj Kozina dokapitalizira Zvecevo sa 1000 kuna po dionici,ali ja osobno sumnjam u njegov altruizam,a pored toga nesto sto zvuci predobro obicno na kraju ne bude tako dobro. Ja sam poprilicno ravnodusan na novac u tankerskoj jer da tome nije tako izasao bi u velikodusnoj ponudi i stavio golemih 13% u zep. Recimo na LRH nisam ravnodusan mada mi je ulaz tamo oko 1700. Nisam ravnodusan na jos nekim dionicama jer hrvatsko pravosudje lgalizira pljacku,ali nije bitno.Ovdje je tema zvecevo siguran sam da ce ovaj mladac koji ne zna di ce sa miljunima ovdje ukrcat 40 milja po 7rostrukoj vrijednosti dionice od trzisne.
Evo zašto je budućnost Zvečeva ružna pa čak i da se dokapitalizacija dogodi….SVE ŠTO JE NAKLONJENO PADU MORA PASTI
AGENCIJE – 27.07.2014 22:00
CIRIH – Cijene kakaoa će i dalje rasti pod uticajem povećane tražnje, posebno u zemljama s rastućim ekonomijama, zbog smanjene proizvodnje i spekulacija do kojih će neizostavno doći u novonastalim okolnostima.
Naime, veliki broj poljoprivrednika u zapadnoj Africi prešao je sa uzgajanja kakaoa na gajenje kaučuka ili proizvodnju palminog ulja.
Pored toga, proizvodnja kakaoa opala je širom Venecuele, koja je nekada proizvodila polovinu ukupune svjetske proizvodnje ove kulture.
Danas Obala Slonovače i Gana daju više od polovine svjetske proizvodnje ove kulture, neophodne za pravljenje čokolade.
Prošle godine Venecuela je proizvela 14.000 tona kakaoa, najmanje u posljednjih 50 godina, jer poljoprivreda propada u ekonomiji u kojoj dominira nafta.
Ta zemlja, koja ima najveće rezerve nafte na svijetu, uvozi 70 odsto hrane za svoje stanovništvo.
Proizvođači čokolade i dalje cijene venecuelanski kakao kao jedan od najboljih na svijetu, pogotovo sortu krioljo, a Vlada Venecuele propušta zlatnu šansu da unovči sve veći apetit ostatka svijeta za čokoladom.
Kako predviđaju analitičari, situacija se neće promijeniti ni u narednim godinama.
Potražnja će i dalje rasti, a proizvođači neće moći da je zadovolje, što će još više razbuktati rast cijena ove sirovine.
Najveći proizvođači čokolade, kao što su švajcarski “Barry Callebaut” i “Nestle”, već su reagovali, pridruživši se inicijativi “Cocoa action”, koju je polovinom maja ove godine pokrenula međunarodna fondacija “Cocoa”.
Dvanaest raznih udruženja iz cijelog svijeta, koja podržavaju proizvodnju kakaoa i čokolade, angažovala su se u naporima da 300.000 uzgajivača ove kulture u Gani i na Obali Slonovače udvostruči proizvodnju do 2020.
Još nije poznato da li će ova inicijativa uroditi plodom, ali ono što je sigurno jeste da će cijene dotle i dalje rasti, uz rizik da čokolada postane luksuzna roba.
droetker
Bolje se ti drži Belja, a možeš nam i objasniti kako stojiš na Industrogradnji i Hrvatskim duhanima. Tamo si prosipao pamet i drukao, a na kraju pušin velikih razmjera.
droetker, to je otprilike kao reći – budućnost industrije je ružna jer cijena nafte će rasti. Uvijek nešto raste, nešto pada, početkom 2012 cijena šećera je bila oko 800 usd po toni, sad je oko 400. što bi šećerana osijek i viro trebali zaprti butigu čim im se nešto ne sviđa. ako je kakao skup, treba ga naveliko nabavljati, sam obrađivati i u što skuplje proizvode ugrađivati. ili poslati sve kvragu i ići pasti travu na livadu, njoj cijena ne raste
dobit/gubitak
2014. -24,43 milijuna samo u prvih šest mjeseci
2013. -13,44 M
2012. -16,77 M
2011. 0,35 M
2010. 0,41 M
2009. 0,30 M
2008. 0,66 M
i što reći na ovo…bolje vam je da šutite, jer svako drukanje je kontraproduktivno
samo u zadnje dvije i pol godine gubitak oko 55 milijuna kuna
…a dug/kapital 469%
prihodi zadnje četiri godine bilježe pad iz godine u godinu
2013. 162,68 M
2012. 179,06 M
2011. 193,46 M
2010. 210,11 M
kakve to ima veze sa dokapom. te brojke su točne i toliko zvečevo vrijedi manje. a s uplatom 40 milja kn vrijedi 100 kn po dionici više. ako odljev uslijd gubitka je loše, onda je valjda priljev uslije dokapa dobro. ili postoj neka nearistotelijanska logika koja kaže da a i b istovremeno mogu biti i a i b. pa mi ovdje se ne radujemo poslovanju, nego dokapu. ako se polovanje promijeni, radovat ćemo se i tome. dat će tesco i to da doživimo
Ja šumom, a ti drumom, investimire, zar ti ne vidiš da više nema kupnje na ovoj dionici?! Na dan vijesti o dokapitalizaciji, netko je, od prvih deset, pomislio da će mu ovdje ići lako navlačenje malih. Kad ono…[emo_beztona]
na žalost (ili na sreću?) nemam ja želudac za ovakve stvari… nekoliko desetaka postova i svaki pozitivni u startu počašćen s 10 nula minimalno.
jasni su mi dioničari Zvečeva i njihovo gledanje na ovaj dokap.
nisu mi jasni ovi koji nemaju, niti planiraju imati Zvečevo, ali osjećaju nevjerojatnu potrebu pisati na način koji pišu… vjerojatno iz altruističkih pobuda i želje da spriječe da mi nekome uvalimo vruće krumpire?!
pozdrav dioničarima Zvečeva i nadam se da će ova priča završiti dobro za sve nas… i za firmu.
i probajte svakako mikado panna cotta šumsko voće – ja i danas jesam.
što se ove teme tiče, over&out