mene nekako asocira na štedljivog Lura
uzmeš revidirana godišnja izvješća unatrag najmanje 3 godine i pogledaš brojke, i još važnije trendove nabolje ili nagore. zvečevo je i danas jednako dobra tvrtka kao i prije pet godina, dapače i bolja jer da se nisu mijenjali u ovih 5 godina duboke krize, bili bi već pod zemljom. promijenilo se tržište – padajuća potražnja, padajuće cijene.
Tu sam nešto pisao o izvještaju Zvečeva: http://www.poslovni.hr/forum/tema/zvcv-zvecevo-dd-612?page=151
Evo baš gledam u zadnje 3-4 godine brojke od Zvečeva i ne mogu vjerovati da si izjavio da je Zvečevo bolja kompanija sad nego onda.
2011. Poslovni prihodi 203mil EBITDA 13,38mil
2013. Poslovni prihodi 166mil EBITDA 0,69mil
Trend je negativan, u ovoj godini još izraženije ali kažu da je to zbog tranzicije poslovnog sustava praćenja prihoda pa se zasad treba strpit.
Za Tesco proizvode njihovu robnu marku, koliko znam takvi poslovi donose minimalnu profitnu maržu, tako da trenutno ne vidim nikakve promjene nabolje, jedino ovu dokapitalizaciju ako dođe do nje.
Ta dokapitalizacija se po mojoj procjeni radi na štetu investitora, a u korist postojećih dioničara.
[/quote]
kako to molit ću lijepo – pa dokapitalizator plaća 7 puta veću cijenu od burzovne, to znači da i vašu dionicu podebljava, nakon dokapa book će biti 40 milja više uz tek neznatno više dionica. nije to dokap po 10 kn gdje stari dioničari spadnu na 5 posto.
brojke padaju jer pada tržište. budući doma kruha nema, treba ići van i ousorsati sve non.-core radi ušteda – i zvečevo točno to radi. tj radi ono što svaki normalan čovjek bi radio, i svaki poduzetnik, samo ne država, ona vozi u suprotnom pravcu – bilda rashode, a ne može više podići prihode
[/quote]
Mislim da ste krivo razumjeli kolegu. On kaže da je ovo bolje za postojeće dioničare.
[/quote]
da, u pravu ste. ali ja jesam postojeći dioničar, pa iako alvir to ne rdi za mene, nego za sebe, i meni lijepo u džep
Spominju se tu još neka zvučnija imena.
Treba negdje plasirati lovu iz Sanaderovog vremena.
Toni Kozina gotovo je nepoznat čak i Zadranima, a novi je igrač na finacijskom tržištu
ako se klupko rasplete do kraja, bojim se da od ulaganja u zvečevo neće biti niti “z” [emo_beztona]
Da, da, mislim na to da dokapitalizacija ne ide u korist dokapitalizatora jer je ocekivani povrat nizak – jednostavno ne nalazim racunicu
Mali biskvit…spominjalo se da je iza njega Atlantic Grupa, a kao distributer Zveceva (ne znam za koja trzista) ne bih se cudio da stoje i iza ove dokapitalizacije.
Kakva je veza između Malih biskvita i Tonija Kovine?
Prestanite teorizirati, zbrojite redove i pravac Požega na Skupštinu društva 29.08.2014. u 11h. Prijaviti se morate do 22.08.2014.
Tamo ćete sve saznati.
kao i uvijek mjerilo svih stvari je keš. ako dokap prođe po ovoj cijeni po 500 i kusur, tada mi možemo pričati što hoćemo, ali nitko tolike pare ne baca kroz prozor ni daje na lijepe oči. netko za te pare misli kupiti nešto vrijedno tih para, a da li nešto vrijedi i koliko to burza pojma nema, to se samo dubinskim snimanjem može saznati. kako to izgleda sada se može pratiti na imperijalu i maestralima
kao i uvijek mjerilo svih stvari je keš. ako dokap prođe po ovoj cijeni po 500 i kusur, tada mi možemo pričati što hoćemo, ali nitko tolike pare ne baca kroz prozor ni daje na lijepe oči. netko za te pare misli kupiti nešto vrijedno tih para, a da li nešto vrijedi i koliko to burza pojma nema, to se samo dubinskim snimanjem može saznati. kako to izgleda sada se može pratiti na imperijalu i maestralima
nema od toga ništa,klasični spin da se ekipa iskrca u ovom trenutku.
Euforija traje uvijek par dana a onda teška depresija par godina laganog kruha u povijesti nije bilo a pogotovo na ovoj dionici vrijeme je novac samo treba dugo dugo čekati[emo_palacd]
Svi pricate o tome kako se cijena drži visoko da se ekipa može iskrcati, a nitko nije ni pogledao da je protrgovana količina u zadnjih tjedan dana manja od 3000 komada…
Svi pricate o tome kako se cijena drži visoko da se ekipa može iskrcati, a nitko nije ni pogledao da je protrgovana količina u zadnjih tjedan dana manja od 3000 komada…
nisu ni ovčice više toliko naivne kao što su nekad bile…a i runa (keša u portfeljima) imaju sve manje [emo_smijeh]