ZVCV (Zvečevo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVCV (Zvečevo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

dakle, trenutno će se protrgovati sa 470 dionica po 160 kuna.
jednako će ih platiti i ovi koji nude max (273,60) i ovi koji nude 160.

međutim, od tih 470 dionica 325 je izloženo po jučerašnjoj cijeni od 144 kuna.
da li su to ljudi koji jučer nisu prodali, a zadovoljava ih ovakva cijena?
moguće… al opet, valjda gledaju kako se stvari odvijaju i vide da postoje kupci i po većim cijenama.

mikan, vidim da ponešto znate o tom prokletom posebnom režimu. može li par pojašnjnjea jer u globalu mi je jasno, ali u pojedinostima ne. npr zašto baš 160.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

uf, onaj sa skrivenim na asku je uletio pa je na kraju bilo dionica i po 160… ali samo dio.

ipak danas nekakva reakcija aska na zbivanja.

rast 10% ipak nije loše, ostalo je na bidu po 160 240 komada… kupnja ipak postoji, mislim da je trend ipak pozitivan.. pa 160 je prosijek svih kupovnih i prodajnih naloga. Imaš na gledalici referentnu cijenu koja se mijenja kako se mijenja ponuda i potražnja…

使用を信頼し、あなた自身の能力の

investimir, kad je bid veći od aska, onda se u dražbi uravnoteženja gleda po kojoj cijeni se može upariti najviše dionica a da kupci ne plate više nego što nude, a prodavači da ne dobiju manje nego što traže.

danas je to većinom bilo 160 kuna i prvo 470 dionica, ali potkraj su došla pojačanja i na bid i na ask… jedno vrijeme je ta cijena bila 161… pa 164… ali na kraju se ipak vratila na 160 ali s većom količinom uparenih transakcija/dionica.

recimo da je neki tip uletio s bidom od 162 kune, a ask kojeg poklapa bio 160, onda bi se gledala srednja cijena od 161 kune… već prema količini dionica na bidu/asku.

možda sam u nekim detaljima bio neprecizan, al to je to. 😉

dakle, trenutno će se protrgovati sa 470 dionica po 160 kuna.
jednako će ih platiti i ovi koji nude max (273,60) i ovi koji nude 160.

međutim, od tih 470 dionica 325 je izloženo po jučerašnjoj cijeni od 144 kuna.
da li su to ljudi koji jučer nisu prodali, a zadovoljava ih ovakva cijena?
moguće… al opet, valjda gledaju kako se stvari odvijaju i vide da postoje kupci i po većim cijenama.

mikan, vidim da ponešto znate o tom prokletom posebnom režimu. može li par pojašnjnjea jer u globalu mi je jasno, ali u pojedinostima ne. npr zašto baš 160.
[/quote]p.s. to nema veze sa posebnim režimom. Isto to se događa i na predotvaranju.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Očekivao sam da će potegnuti puno više,ali dobro, sad se pošteno pročistio ask,kao što rekoh treba vremena da se prožvače to da netko uplaćuje 40 milja kuna po 536 kuna za dionicu,inače u drugom kvartalu 2014 počeo je izvoz za Tesco.

Još 140.000kn prometa pa se prelazi u redovan režim trgovanja.

Ne prelazi jer u ponedjeljak nije bilo transakcije.
Proučite pravila ZSE.

koc, nema nažalost redovnog režima jer unuitar tjedna svaki dan mora biti trgovine a u ponedjeljak nije bilo trgovine. vijest je roknula tek navečer.

Naravno da bi se kupovalo puno jače kad bi se znalo da ide u redovni.
To je onda sasvim drugačija priča i puno više mogućnosti za brojne oscilacije u cijeni i manipulacije (što mnogi vole koristiti).

Što ne znaći da će se po malo cijena dizati sve do skupštine. Još bolje za skupljače.

mikan, hvala

New Report

Close