Da, u 13:00:44. Znači, nemoguće da su se “kockali” s nalozima jer to je ipak 2minute i 27 sekundi, odnosno malo manje jer je naglo pao broj nekih 10-20 sekundi prije.
Da li netko zna je li možda moguće znati koliko će taj “varijabilni” završetak trajati. Mislim, da li neki “odabrani” ljudi mogu to znati. Ili je zbilja slučajno i ne može se znati?
ovo će biti zanimljivo – sdve danas je kupljeno po 144. dvije trećine toga su oni koji to što brže prodati natrag uz daj što daš filozofiju. tako da brijem da će biti puno aska 145 – 155 kn. za burek i jogurt.
investimir, mislim da je danas bilo vrlo malo kupaca… jer vrlo brzo su ovi veći popunili bid sa 144,23.
dapače, već smo raspravljali o tome, moguće da su i ovi povučeni nalozi od ovih istih koji su i kupili… nije htio zbog idućih dana ostaviti naloge, plus je znao da ionako nije mogao više od 1500 dionica kupiti, jer je ask bio vrlo stabilan i nije se očekivalo novih naloga u zadnjim minutama.
meni je to i najveći razlog za optimizam (kao dioničara ZVCV), da se na asku cijela dva sata praktično nije ništa događalo… ogromna većina ovih naloga su već bili izloženi ranije.
dakle, gotovo nitko se nije polakomio za ovakvim cijenama.
sa zanimanjem očekujem sutrašnji dan. 😉
Točno tako, mikan! Možda 100-tinjak novih dionica se pojavilo na ASKU što je ništa…. Ja ipak nisam bio hrabar uletjeti, al nadam se da će se ovo višestruko isplatiti vama koji ste duže u ovoj dionici i onima koji su danas kupili, što špekulantski, što dugoročno!
P.S. Nemam dionice ZVCV i moje pisanje nije nagovor na kupnju ili prodaju istih, vec samo iznošenje svojeg mišljenja.
nitko se nije polakomio jer ljudi su na godišnjem i digli su već ruke od ove dionice. a kad se vrate, mislim da baš neće biti sretni. čupat će kosu, ako je uopće još imaju. ako sve bude teklo prema planu, ovo će stati tek oko 400 i kusur kuna. zanimljivi tjedni su pred nama jer dionica je malo. ne isključujem pokušaje strašenja radi dokupa, ali teško je prognozirati bilo što kad ne znamo prave namjere alvira. a skupština tek krajem mjeseca…
ovaj posebni režim je svjetska glupost. tobože, nelikvidne su. pa kako će biti likvidne kad trgovasnje njima svedeš na 5 minuta pripetavanja. tko je to smislio u upravi burze, treba mu dati nagradu bolek i lolek godine
kosor je prvo urlao – bježte ljudi, a kad nisu htjeli bježati, pobjegao on. kakav majstor, mislio sam da je ozbiljan ulaga, ili barem ozbiljan druker, ali prevario sam se.
ja još u ovih 15 godina koliko investiram nisam upoznao pravog ulagača, samo strašljivce. no ovdje su još ostali samo pravi ulagači jer stašljivci su ovu dionicu napuštali u padu sa 500 na 50 kuna….
Ja sam dans ponovno uletio i vjerujte neće sutra biti previše aska u dometu,mojeg definitivno ne, neke stvari trebaju ljudima leći pa onda krene reakcija,nema žurbe, sad je lako skužiti gdje je vrijednost Zvečeva
Fedor, vjerujem!
danas ask nije ni mrdnuo!
sutra bi moglo biti nekakve reakcije, ali ćemo zato i vidjeti koliko su kupci voljni platiti (danas to zbog ograničenja nismo mogli)
… doduše, sad malo mozgam… ako je sutra ograničenje 270 kuna… 😉
Ako zanemarimo dnevne/tjedne špekulacije možemo stvari rezimirati na sljedeći način…Dakle, poduzetnik iz Zadra će dokapitalizirati Zvečevo s 40mil kuna te na taj način postati vlasnik 19.5% tvrtke, iz čega bi se moglo zaključiti da cijelu tvrtku vrednuje na cca 200 mil kn. Međutim to nije tako jer on ne kupuje dionice od nikoga već taj novac daje tvrtki,dakle postaje vlasnik 19.5% tvrtke “pojačane” za 40 milijuna kuna. Da je netko na burzi odlučio kupiti toliko dionica pitanje je koliko bi trebao dignuti cijenu…Stvari možemo analizirati ovako: Tvrtka je jučer vrijedila 22mil i ako pretpostavimo da je to odražavalo realnu vrijednost onda tvrtka sa novih 40mil kn vrijedi 62mil kn , a to podijeljeno s novim brojem dionica (307 800 + 54 500) daje vrijednost dionice cca 170kn….Ova mini analiza polazi od banalne pretpostavke da je tvrtka prije vijesti o dokapitalizaciji bila realno vrednovana(ja osobno smatram da nije) i nema veze s poslovanjem tvrtke već samo sa efektom ovakve dokapitalizacije.