Kuha se kuha, ali Vi na burzi od toga nećete imati koristi da svoju dionicu prodate po toj cijeni, možda budete mogli kupiti po 536,46 kn pa potpomognuti Zvečevo, ili sutra udarite po kupnji pa usrećite nekoga tko prodaje, nije nagovor na kupnju i prodaju ali mi je ovo više nego smiješno. ŠIŠAJ do kraja jer i Mi neki moramo povećati svoj temeljni kapital.
Delboy zalozili su oni nesto drugo, a ne dionice po 500kn.
pa tim više. i platit će ih u kešu 536 kuna. znači da je zalog vrijedan najmanje 1200-1500 kuna po dionici. uostalom briga me. zanima me što slijedi. ili neki veliki posao , ili prodaja. ja mislim da će prodati zvečevo i da imaju kupca. pa zašto bi ovo radili? da hoće dokap i nas isključiti, to su mogli po manjoj cijeni, ali oni idu na 536 kuna i to u novcu vjerojatno putem kredita…nešto se valja, a i mi ćemo se valjda ogrebati za siću.
Kuha se kuha, ali Vi na burzi od toga nećete imati koristi da svoju dionicu prodate po toj cijeni, možda budete mogli kupiti po 536,46 kn pa potpomognuti Zvečevo, ili sutra udarite po kupnji pa usrećite nekoga tko prodaje, nije nagovor na kupnju i prodaju ali mi je ovo više nego smiješno. ŠIŠAJ do kraja jer i Mi neki moramo povećati svoj temeljni kapital.
što je pjesnik htio reći. molim pjesnika da se javi.
titi, a baš sam mislio na vas… ako ste bili zadnjih dana toliko gnjevni, koliko ćete tek danas?!
titi, za nekoga tko je, po vlastitom priznanju, imao pa prodao ZVCV, djelujete mi jako zainteresirano… vjerojatno da svima nama pokažete (uključujući i sebe) da ste bili u pravu kad ste prodali.
u najboljoj namjeri: to što radite jako ružno izgleda
a i sad ste već stvarno smiješni… kao da će netko dokapitalizirati 4 milijuna dionica po 10 kuna i instant postati 90% vlasnik i razrijediti nas do kraja.
a događa se upravo suprotno.
U najavi dokapitalizacije navodi se da je Uprava društva odredila cijenu nove dionice na temelju najboljih saznanja i internih procjena konsolidiranog poslovanja. Zdenko Alvir, većinski vlasnik Zvečeva, ističe da je investitor spreman platiti navedenu cijenu, a da cijena na burzi nije realna kao ni za jednu hrvatsku tvrtku.
‘Prikupljeni kapital iskoristit ćemo za ulaganje u novu opremu i osvajanje zapadnih tržišta’, rekao je Alvir, koji očekuje uplatu odmah po odluci Glavne skupštine koja će se održati 29. kolovoza.
U najavi dokapitalizacije navodi se da je Uprava društva odredila cijenu nove dionice na temelju najboljih saznanja i internih procjena konsolidiranog poslovanja. Zdenko Alvir, većinski vlasnik Zvečeva, ističe da je investitor spreman platiti navedenu cijenu, a da cijena na burzi nije realna kao ni za jednu hrvatsku tvrtku.
na grobexu ništa nije realno – ni pozitivno ni negativno. badel nema uopće svog kapitala, a ima burzovnu cijenu, zvecevo ima svog kapitala, a burzovna cijena kao da nema
moje procjene od 800 kuna po dionici (za tadašnji broj dionica) vrlo su blizu ove sadašnje procjene banke koja kreditira ovaj posao i to mi je jako drago.
Već sam pitao pa nisam dobio odgovor, rado bih čuo na temelju čega si procijenio ZVCV na 800kn? Spomenuo si procjenu vrijednosti Gorenjke, ali ona ne daje ni približno tu cifru za Zvečevo.
Ovo što se zbiva mi je baš zanimljivo za pratit.
Kao i Delboy ću pretpostavit da Zvečevo ide u prodaju nekom trećem (recimo Atlantic), a puštanje ekipe iz Ultima ulaganja u vlasničku strukturu bi moglo biti neko vraćanje starih dugova pritom.
Ako bi se cijena bazirala na budućim rezultatima onda bih morao očekivati punu zaposlenost Zvečeva odsad pa nadalje…ako nije ni to onda mogu jedino pretpostavit da netko ‘pere’ lovu…
Glavni razlog zašto je cijena svakako iznenađenje je u tome što se dokapitalizira po 536 kn dok je najviša cijena Zvečeva ikad dostignuta 530 kn 2007. godine. Otad su prihodi pali 15%, a EBITDA je sa 17mil kn postala negativna pa je svakako interesantno otkuda tolika cijena.
Najviša neto dobit Zvečeva je bila 2006. i to 9,35mil kn – peak earnings. Ispada da je netko spreman platit Zvečevo po P/E(peak earnings)= 22, dakle po valuacijama iz 2007. za dobit iz 2006.
Ostanu li uvjeti ovakvi to bi trebao biti odličan deal za dioničare jer s tim kapitalom se osigurava budućnost kompanije, u korist postojećih dioničara, a po mom mišljenju na štetu novog ulagatelja.
S druge strane uvijek postoji mogućnost da se na skupštini pojavi neki protuprijedlog koji mijenja priču…