ja sam za sada zadovoljan da firma opstaje. to nije malo za hrvatske prilike. a 3 puta veće cijene i dividende, to je duboko u šumi. neka naraste jednu kunu za svaku kn dobiti po dionici, ja zadovoljan. prvo dobit, pa onda sve ostalo.
ako je vjeroavati novoj upravi, dobit i to solidna je na putu da bude ostvarena. samo polako. tko ima kvalitetan proizvod ne mora brinuti za opstanak i uspjeh, a zvečevo definitivno ima najkvalitetnije proizvode u regiji. nema čokolade koja je u ponudi u regiji koja ima ovakvu kvalitetu sastojaka uz prihvatljivu cijenu. da su prije počeli snižavanje cijena, imali bi i danas dobit, ali i ovo će biti jedna dobra priča, a prema nalozima očito da nismo jedini koji u to vjeruju.
Ovo nije preporuka za ulaganje, ali noćas sam sanjao da je odjednom cijena narasla na 1300 kuna po dionici. U snu nisam uspio saznati što je uzrokovalo rast cijene 🙂
Ovo nije preporuka za ulaganje, ali noćas sam sanjao da je odjednom cijena narasla na 1300 kuna po dionici. U snu nisam uspio saznati što je uzrokovalo rast cijene 🙂
hehe. dobar ti je bio san, ali budimo za početak zadovoljni da cijena dođe do 130. nema puno zapreka na asku da se sve to očisti. trend je zasad saveznik dioničara. a ako tesco bude zadovoljan pa krene prodavati zvečevo i u UK i po cijelom svijetu, onda će i tvoj san postati realnost jer tesco je trgovački lanac br. 2 na svijetu, odmah iza wal-marta.
Konditori su shvatili da im je izvoz primaran… http://www.poslovni.hr/hrvatska/hrvatska-i-turska-mogu-razmjenu-povecati-deset-puta-270152
Konditori su shvatili da im je izvoz primaran… http://www.poslovni.hr/hrvatska/hrvatska-i-turska-mogu-razmjenu-povecati-deset-puta-270152
istina, ali ja se na njihovom mjestu ne bih fokusirao na tursku jer turska ima tradicionalnu višestoljetnu tradiciju proizvodnje slatkiša i tu naši konditori nemaju što tražiti jer su preskupi. čak i kod nas su turski slatkiši ulkera i ostalih poznatih proizvođača značajno jeftiniji i od lidlovih slatkiša, a kamoli od naših, a turska nije u EU. zvečevo bi tamo moglo prodavati nekoliko proizvoda više klase poput mikado čokolada i evenutalno bonbonijera i to kao nekakvi premium proizvod, što zvečevo po sastavu definitivno jest, no ostalo poput brace i seke i monda mogu zaboraviti. to je preskupo za tursku odnosno nije dovoljno ekskluzivno da bi kupovali bogatiji, a nedovoljno jeftino za prosječne i niži sloj.
inače, izvješće je dobro, ali daleko od idealnog, no pokazuje značajan oporavak. efekt tesca još se ne osjeća jer su prve pošiljke tek krenule. to bi se moglo vidjeti u polugodišnjem izvješću, iako sumnjam da ćemo značajni tesco- efekt osjetiti prije kraja godine. želim im sreću iako to nisu zaslužili obzirom na tretman dioničara u proteklim godinama, no primjećujem promjene dolaskom mladog direktora pucara koji je nekako više okrenut medijima i transparentnosti u poslovanju. to je pohvalno i nadam se da će tako nastaviti, što se odmah primjetilo na rastu cijene. investitori nagrađuju svaki poslovni uspjeh, a najviše svaki pomak ka većoj transparentnosti.
Ne znam jel gledamo u isto izvješće ali prihodi u Q1 su pali 30%. To je popriličan pad.
Izvješće za 2013 još uvijek nisu izdali.
Postoje razlike između zadnja dva izvješća, za 3.kvartal2013 i 1.kvartal2014. Radi se o povećanju revalorizacijskih rezervi na 32.5mil kn.
Stanje kapital i rezerve 3Q iznosi 56.350.051
Stanje kapital i rezerve 1Q iznosi 79.725.435
Uzmemo li u obzir povećanje reval. rezervi i minus u 1.kvartalu od 3.227.676 ispada da su u 4Q2013 napravili minus od 5.9mil kn??
to je i najavljeno, nisi pratio dovoljno izjave novog direktora. meni je bitniji potencijal i nova transparentnost nego prošli izvještaji za koje nitko nije očekivao da su dobri, štoviše, svi smo znali da će biti loši tako da se time ne treba zamarati. gleda se budućnost i tesco. sve ostalo sada je nebitno za zvečevo jer u HR ne očekujem povećanje prodaje uslijed konkurencije iz njemačke.
Prerađivači, javite nam se, osigurat ćemo vam najjeftiniji izvoz
Roglić upravo pregovara sa Zvečevom za cijelu grupaciju, ali i s tvornicom Sardina iz Postira za više zemalja.
roglić će puno učiniti za zvečevo jer čega god se taj primi, pretvara u zlato. kad tome dodamo tesco efekt krajem godine, ovo bi mogao biti best buy 2014/15 jer preokret je jako blizu, a cijene još uvijek i niže od diskontnih.
– Toplinske energije imat ćemo viška i moći ćemo se okrenuti toplinarstvu, isporuci tehničke pare za industriju u našem okruženju te u toplinarstvu za grijanje stambenih i poslovnih prostora. No, u taj projekt ne možemo ići sami, nego bismo trebali na razini lokalne zajednice i sa svim potencijalnim korisnicima toplinske energije ići u zajednički dogovor i investiciju. Tu svakako mislim na Silose, Zvečevo, koji danas za te namjene koriste skupi plin, koji će svakako biti još skuplji a ovisimo i o uvozu, te velike potrošače, kao Srednjoškolski centar s četiri srednje škole, Kazneni zavod, Opću županijsku bolnicu, ali i stambena naselja, sustav plastenika za povrtlarsku i cvjećarsku proizvodnju. Lijepa priča bi bila i zatvoreni bazen za koji bismo mogli osiguravati toplu vodu, što je sve osnova u našoj kogeneraciji oko koje se mogu raditi novi projekti – ističe Zdravko Jelčić, te otvara vrlo uspješnom Spin Valisu nove razvojne mogućnosti. (AGM Kruna)
Zašto dionica Zvečeva ima tako visoku vrijednost na burzi kad ima nikad lošije rezultate poslovanja i totalno je nelikvidna.