ZVCV (Zvečevo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVCV (Zvečevo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@matrix90

Zvečevo ima postrojenja u BIH, u koja je upravo izvršeno znatnije ulaganje… i može se još po potrebi 🙂

Zvečevu u glavna konkurentska prednost kvaliteta proizvoda/receptura.
Činjenica da ima bitno bolju čokoladu od nekih kod nas "popularnih" tipa Milika, ili nedaj Bože Kraš ili čak Kandit it sl., ono je na čemu Zvečevo može i mora temljiti razvoj svog brenda i poslovanja na domaćem i zapadnim izvoznim tržištima. Na istočnim se može između ostaloga kombinarati to i sa proizvodnjom u BIH, zašto ne tamo preseliti dio domaće proizvodnje, ako bude potrebe – slobodno!

Koliki su proizvodni kapaciteti u odnosu na kapacitete u RH?
Kako posluje Zvečevo-Lasta?

Mali, za sada loše. Ali sve je to bilo prije izvršenih ulaganja, i prije onih koja još nisu a po potrebi budu 🙂 Ja se za Zvečevo uopće ne brinem (kao za neke druge domaće konditore), a obzirom na cijenu… ulagati u Zvečevo je daleko bolja alternativa od recimo tih drugih konditora (i ne samo njih… ;)).

Mali, za sada loše. Ali sve je to bilo prije izvršenih ulaganja, i prije onih koja još nisu a po potrebi budu 🙂 Ja se za Zvečevo uopće ne brinem (kao za neke druge domaće konditore), a obzirom na cijenu… ulagati u Zvečevo je daleko bolja alternativa od recimo tih drugih konditora (i ne samo njih… ;)).

Istina, samo ne znam koliko će im koristiti u svemu tome ima ulazak u EU, a koliko će profitirati pozicioniranjem na BIH tržištu. Sve u svemu neka se bore za tržište – to je jedino što im preostaje. [thumbsup]

Investicijski ciklus je završen.Naravno,ostaju troškovi kredita ali bez obzira na sve to smiješi li nam se godišnja dobit u 2012. 10-15 mil. kn? [thumbsup]

Guranac na prodaji… Slijedi "odstrel"… [thumbsup]

Istina, samo ne znam koliko će im koristiti u svemu tome ima ulazak u EU, a koliko će profitirati pozicioniranjem na BIH tržištu. Sve u svemu neka se bore za tržište – to je jedino što im preostaje. [thumbsup]
[/quote]
Ne kužim o kakvom pozicioniranju govoriš. Evenutalno izmještanje dijela proizvodnje u BIH nema veze sa nikakvim "pozicioniranjem" nego sa neplaćanjem carina u BIH i okolnim ne-EU zemljama. To je čisto porezno-carinska stvar, ništa više.

[/quote]
Ne kužim o kakvom pozicioniranju govoriš. Evenutalno izmještanje dijela proizvodnje u BIH nema veze sa nikakvim "pozicioniranjem" nego sa neplaćanjem carina u BIH i okolnim ne-EU zemljama. To je čisto porezno-carinska stvar, ništa više.
[/quote]

Ulaskom u EU Zvečevo će morati značanije uložiti u kvalitetu i pozicioniranje proizvoda na policama. Najvažnije pitanje kojim kanalima će ići plasman proizvoda i koja im je ciljana skupina.
Neplaćanje carina u BIH i okolnim EU zemljama ne bi komentirao.

Toliko priče ovdje,a cijeli Free float je 5milijuna od čega njih barem 95% ne prodaje na ovoj cijeni!
Cijena mora gore i uistinu mi nije jasan potez Papića da blokira sa 600kom na 100kn.
Meni dolazi da ga malo gricnem tek tako da bude opomenut. [thumbsup]

Toliko priče ovdje,a cijeli Free float je 5milijuna od čega njih barem 95% ne prodaje na ovoj cijeni!
Cijena mora gore i uistinu mi nije jasan potez Papića da blokira sa 600kom na 100kn.
Meni dolazi da ga malo gricnem tek tako da bude opomenut. [thumbsup]

a valjda je i on jedan od alvirovih prijatelja. a di nam je nestao onaj sa proizvodnjom ambalaže iz top 10 koji je uredno kupovao po 550, a direktor te firme je prijatelj alvira? nije valjda da se sakrio iza skrbničkog da alvir ne mora dati ponudu po 550 kuna skupa sa svojim jatacima?

...povijest se ponavlja...

Neplaćanje carina u BIH i okolnim EU zemljama ne bi komentirao.

Rekao sam ne-EU zemljama, o EU zemljama je druga stvar, to je posljedicom ulaska u EU (i sada manje bitno jer tamo tek treba izvršiti "ulazak na tržište"), ovdje smo govorili o posljedici evenutalnog premještanja dijela osnovne proizvodnje u BIH – radi prodaje u BIH i okolne ne-EU zemlje (CEFTA) pod istim uvjetima pod kojim smo i do sada. Naime ako Hrvatska izlazi iz Cefete, jasno da naše firme moraju “između ostaloga” (dakle moraju imati po dvije proizvodne lokacije, svaku za jednu od carinskih unija u kojima posluju) proizvoditi negdje u Cefti kako ne bi one "kao i Hrvatska" izašle iz te Cefte. Cefta je previše važna da bi se zajedno sa državom iz nje tek tako "izašlo". Ako država izlazi ne moraju i naše firme, one samo otvore proizvodnju u nekoj od članica Cefte i to je to. Naravno da nije jednostavno, ali je logična stvar, i jako dobra za naše susjede kojima je lijepo da mi kao ipak razvijeniji itd. budemo neki izvor stranih investicija, da im otvaramo radna mjesta itd.

po meni ulazak u EU neće štetiti zvečevu u pogledu cefte upravo zbog laste. tamo može dopremati nezapakirane proizvode i onda ih pakirati u novu ambalažu na kojoj piše made in BiH. Ne bi bili ni prvi ni zadnji koji tako rade…

...povijest se ponavlja...

po meni ulazak u EU neće štetiti zvečevu u pogledu cefte upravo zbog laste. tamo može dopremati nezapakirane proizvode i onda ih pakirati u novu ambalažu na kojoj piše made in BiH. Ne bi bili ni prvi ni zadnji koji tako rade…

A tko će platiti carinu za nezapakirane čokolade?

New Report

Close