ZVCV (Zvečevo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVCV (Zvečevo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gledanje u povijest i cijene koje su bile prije par godina mislim da mozemo slobodno zaboraviti. Nestle se ovdje ocituje kao urbana legenda i tu pricu isto treba zaboraviti. Ono sto treba je unaprijediti poslovanje, raditi na povecanju produktivnosti, ulagati u istrazivanje trzista i iskoristiti svoje prednosti. Sve dok glavni argument cekanje prodaje nekome, "kruha" tu nece biti.

vidi se da si nešto čitao, ali nisi sve dovoljno pratio. pa predstavnici nestle-a već su 2 puta bili kod alvira u 2011. godini. ovo o čemu ti pričaš su priče id 2000.godine, ali sada je kontakt s nestleom obnovljen i to ne samo radi proizvodnje nekih njihovih čokolada nego malo ozbiljniji kontakt. detalje ne znam, ali znam o čemu se pričalo u zvečevu prije 2 mjeseca.
upravo se ovdje treba čekati prodaja jer od alvira ja puno ne očekujem. nadam se da sam u krivu, ali ne sviđa mi se njegov način poslovanja. neka me demantiraju rezultati, a do tada ja ću čekati prodaju u idućih 5 godina.

...povijest se ponavlja...

http://www.poslovni.hr/vijesti/godinu-i-pol-za-spas-prehrambenih-tvrtki-196537.aspx

Zanimljiv članak koji po meni daje mogućnost akvizicija na našim prostorima, jer jedino tako dobijamo izlaz kakav i trebamo na tržište EU koje istina, jest veliko, ali bez poznatog BRENDA (čitaj KUPCA) ne vrijedi ništa.
Moje razmišljanje u tom smijeru ide da predstavnici NESTLE-a jesu pregovarali sa Zvečevom,ali s razlogom. Samo upitno je da li se radi o ponudi za kupnju ili je NESTLE spreman zaštititi ZVEČEVO otvarajući svoj BRAND.
Drugo je pitanje da li će ZVEČEVO u prodaju ili pak proizvoditi za NESTLE.
U svakom slučaju oba rješenja su pozitivna za dioničare.
P.S. Autor teksta posjeduje dionice ZVCV-R-A i ovo nije nagovor na trgovanje istima.

Bull is coming home

vidi se da si nešto čitao, ali nisi sve dovoljno pratio. pa predstavnici nestle-a već su 2 puta bili kod alvira u 2011. godini. ovo o čemu ti pričaš su priče id 2000.godine, ali sada je kontakt s nestleom obnovljen i to ne samo radi proizvodnje nekih njihovih čokolada nego malo ozbiljniji kontakt. detalje ne znam, ali znam o čemu se pričalo u zvečevu prije 2 mjeseca.
upravo se ovdje treba čekati prodaja jer od alvira ja puno ne očekujem. nadam se da sam u krivu, ali ne sviđa mi se njegov način poslovanja. neka me demantiraju rezultati, a do tada ja ću čekati prodaju u idućih 5 godina.

Upravo si sam rezimirao stvari: "upravo se ovdje treba čekati prodaja jer od alvira ja puno ne očekujem"
Dakle jedini plus trenutnog drzanja dionice kod tebe je ako dodje do prodaje?
Osobno ne temeljim kupovinu/prodaju na rekla/kazala, no to je samo jedna od stvari u cijeloj prici oko ZVCV, ako bas hoces (IMHO):
– dionica vrijedi (ima potencijala), misljenja sam da je u cijenu uracunata trenutna struktura dionicara i njezine posljedice
– 800kn su price za malu djecu (ako se ostvari ispricati cu se)
– uspjeli su zadrzati rast prihoda, sto je za pohvalu, no i dalje su ne-efikasni
Mene osobno zanima sto ce biti sa 21960komada , nije neki iznos ali treba popuniti rupe?

P.s. Imam sitni iznos ZVCV, da ne bi bilo zabune.
P.p.s. Ne vidim razloga zasto ti netko "kelji" jedinice?

ok, i tvoje razmišljanje stoji. ja ne kažem da alvir ne zna posao, ali mora hitno naučiti razlučivati firmu od obitelji. firma nije obitelj, u firmu se treba zaposliti kvalitetan kadar, a ne obitelj, kad pare krenu, onda zaposli koga hoćeš. oni su na dobrom putu, ali zvečevo može puno puno bolje poslovati nego što posluje sada.
ako me ugodno iznenadi, neću se libiti izreći ovdje pohvalu, no zasada ne vidim one meni bitne pomake u mentalnom sklopu direktora. nadam se da griješim.
što se prodaje tiče, ako do nje dođe, mislim da nije nerealno očekivati da će ići preko 800 kuna jer sada na burzi vrijedi oko 3 milje eura, što je, svi će se složiti, debelo ispod cijene za firmu koja solidno posluje.
sve u svemu, red je da cijena poraste, makar malo jer ova cijena je kao da je firma pred stečajem.

Drage kolege, pa samo u 3 proizvodne linije te privatizaciju Laste Čapljina dodatno je plasirano preko
12 milja Eura. A Zvečevo je sad na 3,2 milje Eura! Zbrojite postojeću tvornicu na ovih 12 milja, poznati BRAND i uigrano poslovanje. Koliko to vrijedi?
Cijena ako i dođe do prodaje ide preko 25milja, a to je već cca 700kn po dionici!
Kolega Delboy ima za pravo reći da očekuje 800kn, a isto toliko očekujem i sam! Iako sam ja još bezobrazniji pa priželjkujem 1200kn po dionici. Znam, većini zvuči nestvarno, al uistinu nije.
Ne mora doći ovdje do prodaje, meni bi bilo draže da Zvečevo meni svake godine lijepo daje dividendu kao što je nekoć davao. Ako smijem primjetiti netočan je podatak da prihodi nisu pali.
DAPAČE, PRIHODI SU RASLI I VEĆI SU SADA NEGO PRIJE KRIZE! A gdje je cijena? NA DNU!
Dugo se cijena štopa u očekivanju paketa 20k od Audio HR. Oni to neće prodati po 110-120kn kako bi neki htjeli! A oni što su probali kočiti cijenu radi toga su izgubili poprilično komada!
Imamo pojavu novog dioničara – g. Bakić sa svojih 5300kom. Nevjerovatno da je uspio skupiti toliku količinu tako jeftino! Mislim da itekako zna što radi, a toliku količinu je kupovao u prosjeku po 115kn. Može li netko staviti opet 3000kom na prodaju na 120kn? Malo morgen! 120kn nije više otpor!
Jer kad krene RUN (ipak je ovo pattern BUMP and RUN) onda uistinu ne znam tko to može blokirati cijenu! Vrijeme akumulacije je došlo svom kraju, tko je jamio, jamio je. [thumbsup]

Bull is coming home

Da vidimo prvo izvješče… [thumbsup]

ok, i tvoje razmišljanje stoji. ja ne kažem da alvir ne zna posao, ali mora hitno naučiti razlučivati firmu od obitelji. firma nije obitelj, u firmu se treba zaposliti kvalitetan kadar, a ne obitelj, kad pare krenu, onda zaposli koga hoćeš. oni su na dobrom putu, ali zvečevo može puno puno bolje poslovati nego što posluje sada.
ako me ugodno iznenadi, neću se libiti izreći ovdje pohvalu, no zasada ne vidim one meni bitne pomake u mentalnom sklopu direktora. nadam se da griješim.
što se prodaje tiče, ako do nje dođe, mislim da nije nerealno očekivati da će ići preko 800 kuna jer sada na burzi vrijedi oko 3 milje eura, što je, svi će se složiti, debelo ispod cijene za firmu koja solidno posluje.
sve u svemu, red je da cijena poraste, makar malo jer ova cijena je kao da je firma pred stečajem.

Pa u pogledu obitelji i firme se slazemo, no rijedak je broj ljudi koji u odredjenom trenutku prepuste firmu na upravljanje sposobnijim (i kvalitetnijim) od sebe. Sumnjam da ce kod Alvira doci do toga, no mogao bi makar poraditi na glavnim suradnicima. No tada se javlja problem da kvalitetne ljude treba i platiti.

Ma kolega Delboy nema sekiranja, 420kn cijena je samo 6mjeseci daleko, makar nekima to sad djeluje nemoguće, al TA je egzaktna i kaže 420kn target br.1.
Samo za naznaku target br.3. je 1200kn.
[thumbsup]

Evo da se uvjerimo u nepogresivost navedene tehnicke analize.

ako u ovom mini-ciklusu ne potegne barem do 250, onda neće još barem 5 godina…

ako u ovom mini-ciklusu ne potegne barem do 250, onda neće još barem 5 godina…

Mislim da ste malo rekli kolega! 330kn-350kn mi je izglednije do srpnja! [thumbsup]

Bull is coming home

A vi to dajete targete? Ok dakle oni koji kupe i ako kojim slučajem izgube, mogu vas tužiti.

Počelo je....

Cijena ako i dođe do prodaje ide preko 25milja, a to je već cca 700kn po dionici!
Vrijeme akumulacije je došlo svom kraju, tko je jamio, jamio je. [thumbsup]

Super…dobro pročitajte što je ovaj napisao.
on je napisao da ako dođe do prodaje cijena dionice ide na 700 kn
A kako on to može znati?
Jesi li to inajderske informacije?

Počelo je....

New Report

Close