Koliko priče,a stvari niti su crne niti će postati crne! Dapače crnilo je odavno u cijeni, jer 3 milje Evrića za Zvečevo i nije baš realno stvarnom stanju. Znaju svi da vrijedi itekako više!
Kolika je realna cijena??? Ostajem i dalje pri tvrdnji da je 800kn i više dovoljno da netko dobije moje dionice. Al 80kn? Ne budite presmiješni! Pa ne proda se ni 200kom mjesečno na ovoj cijeni.
FF je jako mali, a k tome i mister XY koji je upadao na 110kn i 120kn…
hm, po meni kad dotični krene kupovati, ovaj put nema otpora na 120kn već to ide visooooko.
hm, po meni kad dotični krene kupovati, ovaj put nema otpora na 120kn već to ide visooooko.
Ako je to glavni razlog, onda slobodno cekajte.
O cijeni se moze diskutirati, no ulazak u EU i problemi sa trzistima ex Yu moze ovo jos pogurati dolje.
Osobno vjerujem da ovo ima potencijala, ali zelje od 800kn su u najmanju ruku neozbiljne u datom okruzenju.
Ako je to glavni razlog, onda slobodno cekajte.
O cijeni se moze diskutirati, no ulazak u EU i problemi sa trzistima ex Yu moze ovo jos pogurati dolje.
Osobno vjerujem da ovo ima potencijala, ali zelje od 800kn su u najmanju ruku neozbiljne u datom okruzenju.
po čemu bi želje o 800 kuna bile deplasirane? pa nestle je nudio i više, a alvir odbio.
što se regije tiče, jednostavno će se sjedište prebaciti u lastu i riješen problem…
ne zaboravite da su glavnine prometa godinama išle u rasponu od 400-550 kuna i zato i imamo tako male promete. većina neće prodavati ispod 500 kuna, ma što tko o tome mislio.
po čemu bi želje o 800 kuna bile deplasirane? pa nestle je nudio i više, a alvir odbio.
što se regije tiče, jednostavno će se sjedište prebaciti u lastu i riješen problem…
ne zaboravite da su glavnine prometa godinama išle u rasponu od 400-550 kuna i zato i imamo tako male promete. većina neće prodavati ispod 500 kuna, ma što tko o tome mislio.
ne znam po kojoj će cijeni Alvir i da li će ikada prodati Zvečevo, ali znam da nmi je to jedno od prvih ulaganja i ne vjerujem da ću tu vratiti uloženo, srećom pa sam kupio vrlo malu količinu
Ono što sam vidio kao pomak (značajno širenje asortimana, rast prodaje i inzistiranja na kvaliteti) u čokoladnom programu je otišlo u krajnost sa alkoholnim pićima. Alviri su uložili novac u izgradnju novih proizvodnih linija za alkoholna pića da bi proizvodili Alvir voćne rakije koje koštaju 150 kuna za 0,75 i kao takve ih nitko ne kupuje. Usput, zaposlio je pol svoje rodbine i gleda na Zvečevo kao na obiteljsku firmu, a dok je tako nema pomaka.
Osobno, nisam od onih koji očekuje prodaju Zvečeva, ali bolji poslovni rezultati i zarad od dvadesetak kuna po dionici je ono što sam očekivao.
ma krivo si me shvatio. nisam bio dovoljno jasan. alvir neće htjeti prodati zvečevo nikada, ali će jednostavno biti prisiljen. ovako mala tvornica , čak i sa lastom, nema nikakve šanse opstati uz ovakve cijene sirovina. zato će on preko svojih kreditora biti prisiljen prodati zvečevo prije ili kasnije, a ako bude pametan, prije, i još će puno zaraditi. nema puno manevarskog prostora, pogotovo ako je nestle zainteresiran preuzeti ga.
ako bude pametan, prodat će ga u roku 2-3 godine, a ako ne bude pametan, onda će ga prodati u roku najviše 5 godina.
kad pogledamo cijene preuzimanja sličnih firmi po srbiji, onda dolazimo do realne cijene od oko 800-1000 kuna po dionici – to opet vrijedi ako bude pametan. boriti se protiv velikih nikome nije uspjelo, pa neće niti njemu. sjetimo se faverger čokolada iz švicarske koje je kupio luka rajić – to je mala i kvalitetna firma koja jednostavno više nije mogla bez novog kapitala – a takva sudbina čeka alvira, naravno na naše zadovoljstvo jer nije nas baš mazio dividendom ili kapitalnim prinosima.
ma krivo si me shvatio. nisam bio dovoljno jasan. alvir neće htjeti prodati zvečevo nikada, ali će jednostavno biti prisiljen. ovako mala tvornica , čak i sa lastom, nema nikakve šanse opstati uz ovakve cijene sirovina. zato će on preko svojih kreditora biti prisiljen prodati zvečevo prije ili kasnije, a ako bude pametan, prije, i još će puno zaraditi. nema puno manevarskog prostora, pogotovo ako je nestle zainteresiran preuzeti ga.
ako bude pametan, prodat će ga u roku 2-3 godine, a ako ne bude pametan, onda će ga prodati u roku najviše 5 godina.
kad pogledamo cijene preuzimanja sličnih firmi po srbiji, onda dolazimo do realne cijene od oko 800-1000 kuna po dionici – to opet vrijedi ako bude pametan. boriti se protiv velikih nikome nije uspjelo, pa neće niti njemu. sjetimo se faverger čokolada iz švicarske koje je kupio luka rajić – to je mala i kvalitetna firma koja jednostavno više nije mogla bez novog kapitala – a takva sudbina čeka alvira, naravno na naše zadovoljstvo jer nije nas baš mazio dividendom ili kapitalnim prinosima.
Sumljam da je Nestle zainteresiran, oni traže samo nekog tko ima primat na tržištu, Zvečeva ima svugdje ali nigdje nije lider.
prije nekoliko godina je Herbos bio u totalnoj banani (iz usta predsjednika uprave)
predsjednik uprave i najveći dioničar je mogao odstupiti i prodati herbos tada nekome tko bi uveo reda u kompaniju i unio novi kapital po potrebi, ali to nije učinio
Sumljam da je Nestle zainteresiran, oni traže samo nekog tko ima primat na tržištu, Zvečeva ima svugdje ali nigdje nije lider.
[/quote]
netočno je da nestle nije zainteresiran, ali to je nebitno. bit će nestle ili netko treći.
što se tiče herbosa, to nije za usporedbu. zvečevo je roba široke potrošnje i kao takva je , iako je to mala tvornica, jako zanimljiva. posebice kad sada košta kako malo bolja vila uz more (3 milje eura cijelo zvečevo) – pa to je iz aviona vidljivo da vrijedi više….
jedino je bitno da alvir na vrijeme shvati kada se treba povući.
reda ovdje ne treba uvoditi jer je u zvečevu sve kao po špagi. to pouzdano znam.
Gledanje u povijest i cijene koje su bile prije par godina mislim da mozemo slobodno zaboraviti. Nestle se ovdje ocituje kao urbana legenda i tu pricu isto treba zaboraviti. Ono sto treba je unaprijediti poslovanje, raditi na povecanju produktivnosti, ulagati u istrazivanje trzista i iskoristiti svoje prednosti. Sve dok glavni argument cekanje prodaje nekome, "kruha" tu nece biti.