Ma jasno, sve štima za ZVCV, ja sam samo rekao da postoji dionica koja ima polugodišnju dobit od 47% na trenutni MCap firme. [smiley]
ZVEČEVO…
zanimljivo da je dobit u polugodištu 3,5 milje, a trenutni MCAP cca 27milja. Ispada da u godini dana zarade 33% tržišne vrijednosti kompanije! E sad mi netko nek kaže da je ovo skupo!
Iskren da budem nisam postavljao nikakve kupovne naloge jer ovdje nikako da izmigolje prodajni nalozi na 90kn,al ne baš 20 ili 30kom, meni treba 4-5 stotica.
Prošli put onaj lik koji je blokirao na 97-100kn je izgorio jer sam ga ja pomeo!
Al sam mu vratio dionice po 145kn. E sad taj isti meni opet vraća samo 45% više dionica!
Molim prodavače da stave prodajne naloge na 92kn, al ne 10 ili 20kom već malo ipak više.
ZVEČEVO…
zanimljivo da je dobit u polugodištu 3,5 milje, a trenutni MCAP cca 27milja. Ispada da u godini dana zarade 33% tržišne vrijednosti kompanije! E sad mi netko nek kaže da je ovo skupo!k više.
ZVCV
1h dobit = 3,5 mil kn
mkap = 27,7 mil kn
jednogodišnja zarada ZVCV (pretpostavka) = 7 mil kn
P/E = 3,95
PTKM
1h dobit 81,1 mil kn
mkap 558 mil kn
jednogodišnja dobit (pretpostavka) = 162,2 mil kn
P/E = 3,44
Da bi bila na ZVCV parametru, dionica treba biti 191 kn.
Dakle, ne tvrdim da ZVCV nije jeftino, već samo da prema ovom pokazatelju PTKM ispada jeftinija. I to bez da u priču uvlačimo što za ZVCV znači ulazak Hrvatske u EU.
ZVEČEVO…
zanimljivo da je dobit u polugodištu 3,5 milje, a trenutni MCAP cca 27milja. Ispada da u godini dana zarade 33% tržišne vrijednosti kompanije! E sad mi netko nek kaže da je ovo skupo!k više.
ZVCV
1h dobit = 3,5 mil kn
mkap = 27,7 mil kn
jednogodišnja zarada ZVCV (pretpostavka) = 7 mil kn
P/E = 3,95
PTKM
1h dobit 81,1 mil kn
mkap 558 mil kn
jednogodišnja dobit (pretpostavka) = 162,2 mil kn
P/E = 3,44
Da bi bila na ZVCV parametru, dionica treba biti 191 kn.
Dakle, ne tvrdim da ZVCV nije jeftino, već samo da prema ovom pokazatelju PTKM ispada jeftinija. I to bez da u priču uvlačimo što za ZVCV znači ulazak Hrvatske u EU.
[/quote]
ne pametuj i ne navlači. ulazak u EU znači isto što i za PTKM – mogućnost tj. velika vjerojatnost preuzimanja. Po čemu Zvečevo neće dobro raditi u EU? Pa i danas imamo sve moguće čokolade u ponudi i to ne sprečava Zvečevo da bude na 3 mjestu po prodaji u RH. Za razliku od ostalih, zvečevo prodaje pravu čokoladu od pravog kakaa a ne od kakao mase. pogledaj milku – sami šećer. U EU ima mjesta za kvalitetne proizvode i pritom cijena ne igra bitnu ulogu. Pa čokolada 200 grama košta jedva 3 eura. što je to za zapadnjake? ništa. jedino je bitan marketing. PTKM će imati više problema ulaskom u EU od Zvečeva, to je sigurno.
Po čemu Zvečevo neće dobro raditi u EU?
Guglaj, majstore. Nemoj si ponoviti Magmu i Liburniju. 😉
Guglaj, majstore. Nemoj si ponoviti Magmu i Liburniju. 😉
[/quote]
nemaš argumente nego laprdaš bez veze. pusti ti mene. što fali liburniji? tu sam barem u plusu za razliku od tebe kojem su sve dionice u minusu najmanje 50%. a i da ostanem bez svega, tu je pozamašna hrpa love tako da ti bolje navlači na drugoj temi jer ovdje je malo naivnih. Tko zna što će ti biti sa PTKM u EU? Nemoj me tjerati da sada idem na temu PTKM napisati što mislim o tome. Tek tada nećeš naći pacijente kojima bi uvalio svoje dionice. Argumenti su ti smiješni i zato ti fino kažem da ovdje ne pokušavaš navući nikoga jer dionica je besramno jeftina.
delboye, delboye, vidi vam se po tonu upisa da ste na velikom dobitku, naprosto frcate od sreće u svakom slovnom znakiću. Moja poanta je vrlo jasna: kada se usporede fundamenti koje je naveo MACHETE, PTKM je cjenovno povoljnija od ZVCV, što ne znači da je ono skupo. Naprosto je nelikvidno i kao takvo neprivlačno širem krugu investitora. Što se EU tiče, vjerujem da vam je kao pratitelju konditorskog sektora poznata tvrtka Kondin i njezin direktor Stipan Bilić, a vjerojatno ste negdje usput čuli za pojam CEFTA.
I na kraju, drago mi je što ste na dobitku s LRH, jedino biste trebali provjeriti što znači ona crtica ispred iznosa vaše zarade. 🙂