ZVCV (Zvečevo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVCV (Zvečevo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A lijepo sam Vam na vrijeme postao BUMPING ENDS NOW… al malo Vas uistinu prati.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

– p/e 543,96 .

– je li to dobro gospon Splićo.

– I love this game.
Pozdrav !

– dug 189.79% .

– je li to o.k. gospon Splićo.

– I love this game.
Pozdrav !

– tu vam izlazi 2. dioničar Plamen d.o.o.
– ovaj tjedan je prodao 599 dionica.
– još mu je ostalo samo 22.755 dionica.

– blago se gospon Splići moći će kupiti puno dionica i ući u top10.

– I love this game.
Pozdrav !

– i za kraj,
– svratite malo na temu MGMA tamo sam postala neke fenomenalno dobre prognoze našeg Spliće.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana, ovaj tvoj "p/e" i "dug" nemaju veze s vezom. Za ostalo ne znam, to je ipak tvoje područje. Ali o fundamentima stvarno ili se praviš da ne znaš ili zbilja ne znaš. Dug je problem, ali ne takav kao što ova brojka kaže (a čak i ta brojka nije baš ispravno računata, da je bilo glasila bi oko 100 % a ne 190 %,). A ovaj p/e je sasvim bespredmentan. Onaj tko o njemu priča znači da ne zna o fundamentima ništa.

Koga zanimaju fundamenti: neka malo gleda prihode, pa firme koje bi se trebale konsolidirati… A u razmišljanju o operativnoj dobiti neka malo prouči bilješke (naknadno odobreni rabati i sl.), a u razmišljanju o neto dobiti neka malo gleda financijske rashode (tečajne razlike…) i tak, ima svašta. U svakom slučaju ovo je na firma koja ima trenutno rekordne prihode u povijesti i nekonsolidirano, a s konsolidacijom još više, i koji mogu još dosta rasti. Tako da je P/S npr. jako zanimljiv.
Operativna marža se može još dosta podignuti i stabilizirati (i s njome novčani tok uskladiti) a neto marža može postati prikladna toj operativnoj. Dakle dug se može bez problema riješiti i dalje polugu u stabilnoj profitaiblnoj firmi pametno koristiti.

Sve ovo je na dohvat ruke ako firmu vode ljudi koji nisu budale. Valjda nisu. A ulaže se u budućnost.

A ono najvažnije: proizvod firme je vrhunske kvalitete, najbolji na domaćem tržištu (i konkurentan i najboljim uvoznim…), tako da ova firma itekako ima osnove za razvoj svoga poslovanja u svjetlu budućnost. Trenutno je najveći problem “gospodarska kriza” koja je slabljenjem kupovne moći potrošaća posebno nezgodna za asortiman ove firme, a unatoč tome rast prihoda… to samo govori kolika je ovdje snaga samih proizvoda, i daje osnovu za velika očekivnja u daljnjim godinama oporavka potrošačke moći velikog broja naših građana i onih u izvoznim tržištima.

Po mojoj računici trenutni P/E za zadnja 2 kvartala ispod 13, a s idućim kvartalom ako bude bar malo bolji ili isti kao ovaj, P/E pada ispod 9 ili 10.
Glede BV ona je jako nisko što znači da imamo diskont. A i sama cijena 4 milje za jednu ovakvu firmu s 90.g. uspješnog poslovanja i 600 radnika, 2 nove proizvodne linije, 3 smjene jer očito se može prodati, a k tome i akvizicija Laste Čapljina….
Ova firma ima sjajnu budućnost i to svatko može vidjeti!
Da trenutno ALVIR poželi prodati firmu, vjerujem da bi NESTLE platio barem 700kn po dionici.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Ivana, ovaj tvoj "p/e" i "dug" nemaju veze s vezom. Za ostalo ne znam, to je ipak tvoje područje. Ali o fundamentima stvarno ili se praviš da ne znaš ili zbilja ne znaš.

gospon Lynx, ZVCV.

– najprije bih se željela izviniti svim istinskim dioničarima ZVCV.
– sve ovo sam napisala zbog Spliće.
– ne pratim ovu dionicu, ali sve što sam napisala stvarno nisam izmislila.

– i najviše me je iznenadio taj p/e 543.96 .

– a sada par pitanja gospon Lynx jer njemu vjerujem.

– roe 0.08% ili dobit od 70.000kn, pa puno veću dobit ostvari kod mene ona najgora slastičarnica.
– tu imamo i većinskog dioničara koji može izvlačiti većinu dobiti (np. FRNK).
– ali svima vam je as u rukavu jer je tu u top10 gospon xy,
– samo on u toj poziciji ima jako malo love, to mu je jedna od najnižih pozicija, a ne vjerujem kako želi uz većinskog vlasnika imati 43% ove dionice.
– slićnu ovoj, ovaj tjedan je i prodavao.

– moram napisati i to, kako me do sada ovo zbilja nije zanimalo.
– čudi me i to kako nitko neće skinuti onaj nalog od 118kn, jer poslije toga bez problema ova dionica može na 150kn.
– ali drugi dioničar prodaje i na ovim cijenama.
– ja bih mogla to bez problema napraviti, samo da nisu ovi veliki fundamenti na ovoj dionici.
– jer dizanjem cijene ti fundamenti postaju još i veći.
– tu nije problem kupiti i napucati cijenu, ali kako poslije izići.
– jer na 150kn će se pojaviti Splićo i sva ostala ekipa koja je tu zarobljena godinama.

– I love this game.
Pozdrav !

@ ivana7
ne želim se nužno miješati u raspravu, samo mislim da je nalog na 118 kn počišćen jučer, u zadnjih par minuta. pitanje je jedino hoće li se pojaviti novi…

Od kada je PLAMEN vlasnik dionica Zvečevo????
Otprije nekih 4-5mjeseci jer im je Alvir prodao taj paket! Po kojoj cijeni? 118kn? NE VJERUJEM!
Radi čega? Radi kočenja cijene s ciljem dokupa 20.000 od HFP-a.
Ovdje je jako malen Free float i dionica može do 250-300kn u tren.
Pa sam XY je može nalupati do 500kn da samo poželi.
Glede zarobljenosti, ako prevrtite postove imate uredno dokumentiran moj ulazak na 100kn i izlazak na 150,140 i 137kn, te ponovno pisanje o ulazu na 110,112 i 118kn. I sad više nemam namjeru prodavati po 150kn jer znam da će cijena preko toga, daleko više.
Kolegicu Ivanu boli jer ja svaki put s istim novcima imam sve više dionica Zvečeva.
Glede dobiti od 70.000kn možda ste mislili na LKPC pod tim jer ako gledate izvještaj zadnji kvartal Zvečevo je imalo prihod 970.000kn. A taj daje P/E manji od 10.
Tolike laži iznosite ovdje kolegice Ivana da je to čudo. Radi čega? Jer Vam smeta što imam veći prinos od Vas????

JEL ISTI ONAJ PLAMEN KOJI JE KUPIO DIONICE OD ALVIRA PRIJE 5MJESECI?
Zašto bi kupovao od Alvira da prodaje? Ili da štopa cijenu za onih 20.000kom od HFP-a???

JEL ISTI ONAJ PLAMEN KOJI JE KUPIO DIONICE OD ALVIRA PRIJE 5MJESECI?
Zašto bi kupovao od Alvira da prodaje? Ili da štopa cijenu za onih 20.000kom od HFP-a???

[/quote]

Evo malo nečega između trača i insajda (možda je indikativno, a možda ne znači ništa). Prije cca 30 dana Zdravko Alvir i predsjednik uprave Plamena d.o.o. tri puta u istom danu ulazili ruku pod ruku u jedan javnobilježnički ured. [proud]

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

New Report

Close