transakcije su bile prije izvješća
Dakle onda je to bila nekakva "špekulacija" 😛
Lynx, srećem te na velikom broju dionica u kojima sam i sam, zanimljivo 🙂
Pozdravio bih respektabilan rast poslovnih prihoda.
Također. Prisnažit ću i da je dobit skrivena negdje u nedavno izrečenoj krilatici Monsieur Alvira: ”…još ne znamo kako ćemo je prikazati.” Valjda je neće prikazivati sve dok ne kupi udio HFP-a… Ali neka, bit će jednom…
Avec amour,
Mene posebno iznenađuje kvartalno izvješće i gubitak, pa šta ovi rade uopće???
Možemo li opet do 80kn??? Iskreno ne vjerujem, al do 100kn bi mogli.
Ostaje vidjeti!
P.S. Autor posjeduje dionice ZVCV-R-A, ali isto tako autor je utopio 1/2 dionica na 140kn.
Pa dobro što ja sad ovo …
Probao sam čokoladu i stvarno je OK.
Umalo da nisam udario po asku neki dan, a sad …
Nevjerojatno.
Kolega cone kako komentirate sve ovo?
Hm…, a da nam isplate 2 kune po dionici dividende od redovne dobiti :-)?
Cijene sirovina su im zasigurno narusile dobit. Sto im narusava dobit, to je takodjer hipnoza gradjana hrvatske ljubicastom bojom (milka) a i šire. Zvečevu treba reklama, tako da ljudi čim vide, kupe. Ili da angaziraju seku aleksić i da iskoriste kraševu reklamu s malom promjenom "nemoj misliti na seku, nemoj misliti na seku", naravno samo za srpsko trziste. U hrvatskoj bi se digao narodni ustanak na takvu reklamu :-). Ili nek odu kod robija zubera na htv dijeliti cokolade šakom i kapom, pa se mozda statisti navuku na mikado. A mozda i da pomognu nekome u potrebi. Inace, ne razumijem se u knjigovodstvo, pa su neki sigurno napisali pametnije, ali ono sto meni upada u oči to je povećanje zaliha za 2 mil kn, kao i da imaju 470 zaposlenih na koliko prihoda 250 mil? Uglavnom samo na plaće godišnje po mojoj računici, odlazi vise novca nego sto zvcv trenutno vrijedi na burzi. Franck s 600 zaposlenih ima 600-700 mil prihoda? Viro s 262 plus 100injak sezonaca 500-600, s 300-400 iz sladorane, preko milijardu. Cokolada ipak nije secer ili kava, jednostavno to se vise trosi, tako da svatko radi u svom sektoru neke pomake i sve tri firme jako dobro rade. No, bas me zanima da dodje neki cokoladni industrijalac iz japana, sad-a, australije, koliko bi ulaganja trebalo, a koliko bi na kraju zvcv zaposlajavao radnika. 470 je solidan broj, koliki je to % zaposlenih u pozegi? 10% radi u zvecevu? Neka ljudi rade, nije dobit primarna, ako nam je i do toga da dobro zive, jer ipak oni to svojim radom zasluzuju, a to sto je meni malo pala vrijednost portfelja, pa "hu kers", neka nama kapitalistima malo pada vrijednost. Medjutim, vidim po tome da tu nedostaje malo robotića i automatizacije. Preporucujem zvecevu da ulozi malo u neki cokoladni liker. Danas mi je gubitak na zvcv kompenzirala RH uplatom 1250,00 kn poticaja za stednju u az profitu. to se pokazalo najjace ulaganje u HR zadnjih 5-6 godina. Prosla su zlatna vremena (25% puta prirez na 12000 +1250 kn poticaja, to jest obitelj u kojoj je 2 odraslih zaposlenih, svake godine je mogla izvuci oko 3,5 tis kn povrata poreza a 1,25 tis su dobijali u fondu), a cijena udjela u manje od 8 godina se uduplala (po pravili broja 72, prevedeno, 9% godisnja kamata). Danas az profit nudi samo poticaj od 750 kn, a ne znam sto je s povratom poreza.
Lynx, srećem te na velikom broju dionica u kojima sam i sam, zanimljivo 🙂
A ja ovaj mali pad danas.
Evo Valentinovo je iza nas i moram reći da sam malo razočaran ljubičastom bojom milke. Danas svi mladi kupuju milku, a to je populacija koja te slastice najviše i konzumira. Da se napravi ankenta među mladima u srednjoj školi- koju čokoladu najviše vole. Sigurno bi to bila jedna iz milkinog asortimana. A mislim da bi tako odreagirali i studenti, čak mislim da bi rezultati bili poražavajući. Recimo 80% glasova za Milku.
I tako je svizac zamotao čokoladu [sealed]
Kolega Crumarix meni je iskreno žao što ste prodali po 110kn kako ste i tada govorili da preko 110kn neće i da ćete Vi uredno prodati sve.
Sad kad je cijena 141kn Vama je krivo radi nas postojećih strpljivih dioničara koji ćemo ovdje fino zaraditi. Vjerujem u Zvečevo i uistinu ne mislim prodavati prije 400-500kn, makar vrijedi i 1000kn.
A smijesni ste mi kolega DENIRO.prosli tjedan ne bi prodali prije 400-500kn a danas tvrdite da ste prodali pola na 140 i sad drukate na pad da opet jeftino kupite.
p.s. nemam dionice ZVCV
A smijesni ste mi kolega DENIRO.prosli tjedan ne bi prodali prije 400-500kn a danas tvrdite da ste prodali pola na 140 i sad drukate na pad da opet jeftino kupite.
p.s. nemam dionice ZVCV
Ovo je samo igra kolega LEMI, a nekima dobro dođe šišanje.
K tome malo sam smanjio izloženost jer u jednom trenutku sam bio preko 500kom unutra,a to je opet previše.
Evo Valentinovo je iza nas i moram reći da sam malo razočaran ljubičastom bojom milke. Danas svi mladi kupuju milku, a to je populacija koja te slastice najviše i konzumira. Da se napravi ankenta među mladima u srednjoj školi- koju čokoladu najviše vole. Sigurno bi to bila jedna iz milkinog asortimana. A mislim da bi tako odreagirali i studenti, čak mislim da bi rezultati bili poražavajući. Recimo 80% glasova za Milku.
I tako je svizac zamotao čokoladu [sealed]
žalosno, ali to bi mogla biti istina. a to su naravno naucili od medija i roditelja. jer, ko je vidio djetetu kupiti seku i braca, ako je to isto djete vidjelo reklamu za milku, pa danas dijete ode na net i odmah zove pravobraniteljicu skypeom da ga roditelji zanemaruju, ako mu ne kupe milkicu, pa sjetite se kako su se looooka i borna se zalili sto im je "stari dao samo dve iljade eura za 3 dana u schladmingu". Pa i nas bivsi premijer je lojalniji Austriji nego Hrvatskoj, pa sto mozemo ocekivati od gradjana ove zemlje, mentalitet je "sve strano je bolje", a vecina, da su mogli, rado bi se omastili o drzavnu blagajnu, samo da ih ne uhvate, doticni je mislio da nece, eto barem, nesto pozitivno jer je poslao poruku istoj toj djeci "ne ne krasti, ne rukicama u drzavnu blagajnu".