ZVCV (Zvečevo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVCV (Zvečevo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma cher Odette,

Sad se kao javljaju neki poznavatelji (M. Saul). A što Zvečevo ima od suradnje s Konzumom? Za nove i zaboravne…http://www.poslovni.hr/forum/zvcv-zvecevo-dd-612-pg210.aspx…

Da se razumijemo, Nestle ili kupuje Zvečevo ili ne. Na dražbi HFP udio kupuje Alvir ili Nestle (ili netko tko zna da nas Alvir prodaje).

Zar bi se na jednom od krasnih novih strojeva (je li tako M. De Niro?) trebala tratiti fina čokolada na Konzumovu K+ gotovo bezvrijednu robnu marku, dok bi se na drugoj rotaciji vrtile preslatke Nestleice?! To su priče za malu djecu.

Todorić i Nestle su ovdje najžešća konkurencija i ja se samo nadam da će se iz toga izroditi nešto, da ćemo se konačno riješiti ovih groznih Alvira!

Nadam se da je ovo što se događa posljednjih dana Alvirov mig Nestleu: ”Spasite me! Nesposoban sam.”

M. Šanto, zna li se datum dražbe Fonda za privatizaciju? Tad će sve biti kristalno jasno.

Avec amour,

p.s. Molim da me se ne proziva jer do razvoja situacije neću biti aktivan na Forumu.

Monsieur Swann

Koji je ovo vrag?? Nisam očekivao – da će danas biti dan kad ću ovdje izaći iz gubitka [lol]

Još samo treba prokleti Franck pogurati 10-ak % gore, i PTKM isto tako i ove posljednje dionice iz portfelja će mi biti konačno u plusu. Nevjerojatno je koliko im je trebalo. Moj portfelj je zbilja raznolik – po svim osnovama 😛

A ovo je dio one priče kako su cijene nepredvidive. Možda ovo već sutra padne za 50 %, a moža i ne… možda ostanem "iznad vode" trajno… uglavnom, kada znaš koliko ti nešto vrijedi, tada svejedno, no ipak je ovo iskreno rečeno vrlo ugodno. Kad sam nakrcan dionicama volim gledati plus u protfelju – logično.

50%??????????????
da da bit ce to pad od -50%, a minus i minus daju??? malo vas pripremam da odete na skdd pa vam tamo pocinju zadavti male matematicke izazove kako biste prosli verikaciju. furaju se na zbrajanje i oduzimanje, dobro dok ne pocnu zadavati trostruke integrale iz demidoviča. Inače, ne mre vise biti pada veceg od 20%, pa 40 mil kn je smiješna TK za zvecevo.

uvijek su zabavne usporedbe, HT ima tjednu dobit dovoljnu da kupi 100% zvcv na 130 kn. i tako 52 zveceva godisnje. a nestle da pita za cijenu, pa sve ispod 200 kn je bagatela. mislim da ce samo doci do suradnje i to je to, zasto bi itko prodavao ovu tvrtku osim ako dodje jaka ponuda od 350 kn npr.

ajmo malo uciti povijest.

http://www.zvecevo.hr/o-nama/povijest/

1934. godine poznata švicarska tvrtka Nestlé nudi ugovor Stocku o najmu postrojenja za proizvodnju čokolade i bombona

poslovna suradnja s tvrtkom Nestlé obnavlja se 1970. godine i traje sve do 1995., u tom razdoblju Zvečevo d.d. proizvodi čokoladu Nestlé.

meni dovoljno da je zatjeram u blokadicu.

Koji je ovo vrag?? Nisam očekivao – da će danas biti dan kad ću ovdje izaći iz gubitka [lol]

Još samo treba prokleti Franck pogurati 10-ak % gore, i PTKM isto tako i ove posljednje dionice iz portfelja će mi biti konačno u plusu. Nevjerojatno je koliko im je trebalo. Moj portfelj je zbilja raznolik – po svim osnovama 😛

A ovo je dio one priče kako su cijene nepredvidive. Možda ovo već sutra padne za 50 %, a moža i ne… možda ostanem "iznad vode" trajno… uglavnom, kada znaš koliko ti nešto vrijedi, tada svejedno, no ipak je ovo iskreno rečeno vrlo ugodno. Kad sam nakrcan dionicama volim gledati plus u protfelju – logično.

50%??????????????
da da bit ce to pad od -50%, a minus i minus daju??? malo vas pripremam da odete na skdd pa vam tamo pocinju zadavti male matematicke izazove kako biste prosli verikaciju. furaju se na zbrajanje i oduzimanje, dobro dok ne pocnu zadavati trostruke integrale iz demidoviča. Inače, ne mre vise biti pada veceg od 20%, pa 40 mil kn je smiješna TK za zvecevo.
[/quote]

naravno da je smiješno, ali sve je moguće, na TK je sve moguće, i minus 50 % i plus 50 %, sutra. Naravno da sada vjerojatnijim izgleda ovo drugo, ali nisam ovdje govorio o vjerojatnostima.

Gdje ćeš veći dokaz da je sve moguće ovo što sada gledamo i što smo gledali zadnjih više od 2 godine – Zvečevo na manje od 0,5 sales… to je za firmu ovakvog potencijala rasta prihoda a onda i postizanja solidne profitabilnost totalna ludost. Uzimajući sve u obzir i P/S = 1 je vjerojatno "jeftino", tim više je 0,5 a da ne govorimo ovih 0,25 sales apsolutna bedastoća i time dokaz da je na TK "zbilja sve moguće" i zato se ne treba čuditi tome kako se na kraktim skalama kreću dioncie. Pa ovdje vidimo na skali do 2 godin da cijena nije imala veze sa razumom, ništa joj ne bi bilo još na dan dva otići još dalje od razuma… a ako misli na razumne grane, e onda joj treba još veći broj dana ovih stopa rasta.

Na devadesetak kn bilo je skupo a sad je odjedamput jeftino. [thumbsup]Juriš prema 400 pa tko živ tko mrtav.Neko sa lijepom zaradom a neko preuzima štafetu. [lol]

A čujte Kolega, ja sam ju kupovao na tim razinama jer živim blizu,pa sam lakše dolazio do nekakvih informacija.Jedini problem ove dionice je to što živi u zapećku.Ali skoro će izaći iz te relativne anonimnosti,a Vaša navedena cijena,iako se sada čini kao veliki skok,i nije nešto puno. Naime, cijena od 90 kuna je,recimo kao ekvivalent ADPL kada je bila 20 kuna, a vidimo gdje je sada.Ovdje će multiplifikacija dobiti biti strašna.

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

hlađenje

A čujte Kolega, ja sam ju kupovao na tim razinama jer živim blizu,pa sam lakše dolazio do nekakvih informacija.Jedini problem ove dionice je to što živi u zapećku.Ali skoro će izaći iz te relativne anonimnosti,a Vaša navedena cijena,iako se sada čini kao veliki skok,i nije nešto puno. Naime, cijena od 90 kuna je,recimo kao ekvivalent ADPL kada je bila 20 kuna, a vidimo gdje je sada.Ovdje će multiplifikacija dobiti biti strašna.

U potpunosti se slažem.Ono je bio moj ciničan komentar na naše tržište i ulagaće koji čekaju da krene krdo pa onda na kraju ostanu bez gaća.Što se tiće cijene moj target je 700 kn,vrijeme mi nije nikakav faktor,namjeravam živjeti bar još 50 godina,tako da ima vremena. [thumbsup]

U potpunosti se slažem.Ono je bio moj ciničan komentar na naše tržište i ulagaće koji čekaju da krene krdo pa onda na kraju ostanu bez gaća.Što se tiće cijene moj target je 700 kn,vrijeme mi nije nikakav faktor,namjeravam živjeti bar još 50 godina,tako da ima vremena. [thumbsup]
[/quote]
[thumbsup]Još malo…još samo i vrlo malo. Pozdrav!

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

Izgleda da je cijenjenog kolegu DENI-R-A pomelo ono do 120….nešto ga nema na topicu.. [lol] [lol]

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Mislim da ne treba očekivati čuda od ove dionice u kratkom vremenu.U naredna 3 mjeseca očekujem cijenu na razinama 120-140 kn.Naravno uz neke skokove 160,170 pa i 180 kn na sitnim prometima a onda opet natrag.Dionica je trenutno dosta podcijenjena ali to ne znači da će poletjeti preko noći.Pogotovo kad izađe izvješče za 2010.Vjerujem da če biti nekakva dobit ali nipošto takva da odletimo na neke visoke razine(300-400 kn).Budimo realni,cijena je krenula zbog članka sa Nestleom.Do suradnje će vjerojatno doći u budučnosti a i ovako dionica ima lijepu budučnost. Međutim,ipak za to treba vremena (3-4 godine).U međuvremenu bit će tu još svega,pa ćak i mogućeg vraćanja na stotinjak kn,koliko god to u ovom trenutku izgledalo namoguće.Dionica je nisko likvidna(naravno zbog niske cijene) i to omogučava špekulantima nerealna napucavanja dionice u ovom,iskrcaj pa onda kada presuši kupnja spuštanje cijene i onda ispočetka.Vidjeli smo to u četvrtak kada se sa "sićom" napucala blokada. [thumbsup]

sve je moguce, samo evo slavonci i baranjci pripazite na globalno zatopljenje, nazalost bit ce vode ko u priči sljedecih godina.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dunavom-stize-veliki-vodeni-val-hrvatskoj-opet-prijete-velike-poplave-/533337.aspx

New Report

Close