ZVCV (Zvečevo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVCV (Zvečevo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

M.,

Mon ami M. Šanto,

Mislim da će se tih sedam posto riješiti u dogovoru s nekim od većih ulagača, ne nekoj aukciji, svakako ne u komadićima putem Burze. To bi doista bio vrhunac ove vladajuće garniture…

Ili će se kristalizacijom doći do likvidnosti, a zatim na Burzu… Sigurno je jedino da se Vladin paket neće pojaviti na asku… Nama je da, kao i do sada, budemo strpljivi.

Avec amour,

vjerojatno će biti aukcija, ali početna cijena = cijeni na burzi, i još ako je samo jedan kupac (zbog toga je bitna niska cijena na burzi).

Slažem se kolega Šanto, održava se umjetno niska cijena radi kupnje velikog paketa od 20k.
Meni osobno i paše niska cijena radi dokupa na 95-100kn, a iskreno ne sekiram se radi ove firme i uloženog novca u njene dionice.

26.11.2010 - Dan D

PLANUO NOVI BREND COKOLADA

Od lansiranja u svibnju 2010. Zvecevo je prodalo cak milijun cokolada Mikado Kids, pohvalili su se iz kompanije. (Business.hr, 24.09.2010.)

A za koji klinac nam onda dionica tako "dobro"stoji?!

što firm a lošije posluje to je dionica više–

tako ti je to kod nas…znači ako će firma super poslovat dionica će joj još više padat…

a ti si sad protumači kaj je autor s tim htio reči

Od lansiranja u svibnju 2010. Zvecevo je prodalo cak milijun cokolada Mikado Kids, pohvalili su se iz kompanije. (Business.hr, 24.09.2010.)

Pitanje je: Jel naplaćeno i kolika je zarada na toj prodaji?

evo i link Vaš link

Dobra je ona sa žitaricama, premda možda mrvicu malo preslatka.

Kakva to kompanija napravi u kriznoj 2009. godini prinos 8,4% na kapital?
To može samo Zvečevo! Ne znam zašto se trse oko LKPC,kad ova kompanija je podcjenjenija barem 4 puta više!

26.11.2010 - Dan D

Kakva to kompanija napravi u kriznoj 2009. godini prinos 8,4% na kapital?
To može samo Zvečevo! Ne znam zašto se trse oko LKPC,kad ova kompanija je podcjenjenija barem 4 puta više!

Kakav misliš "prinos na kapital"? Povrat na kapital (ROE)?

Nećemo sad ovdje komplicirati sa računovodstvenim finesama, ali ovako jednostavno prema iskazanoj dobiti, ipak nije takva brojka… ali bit će 🙂

Međutim, kako ne bi mogle, mogu to "mnoge", barem mnoge iz mog portfelja (njih više od pola), evo redom povrati na kapital mojih kompanija koji su u kriznoj godini bili 8 % ili više (a ove ništa manje krizne godine će neki imati i bolje!) :

KODT cca. 24 %
LURA cca. 20 %
TUHO cca. 19 %
ADRS cca. 8 %
KOEI cca. 8 %
JDGT cca. 8 %

ostali koji imaju manje, nevažno je što je imaju tako malo, bitno je koliko će imati u budućnosti. Naravno, nevažni su i ovi gore – ukoliko nisu održivi… ali jesu 😉

Postoji na ZSE još dosta kompanija sa tak normalnim povratima (10-ak i više posto), ali oni ili nisu održivi, ili je vrlo teško odgovoriti na to da li jesu ili nisu, ili taj njihov kapital na burzi za kupiti ne tako jeftin…

Zvečevo će jednom održivo imati povrate preko 10 %, a taj kapital mi koji se žurimo kupiti već danas, plaćamo po cijeni od 40 % danas iskazane vrijednosti. To je ono zanimljivo.

To je kao da kupiš obveznicu nominalne vrijednosti 100, po cijeni 40, a za koju znaš da će nositi kupone… "bar 10", eto samo slučajno trenutno tih kupona nema, ali bit će ih – vrlo brzo 🙂 Pri čemu za razliku od obveznice, ovdje i sama glavnica će rasti, a kuponi iako možda trajno postati realtivno oko 10 % no time u apsolutnim iznosima: rastući, trajno rastući.

Tržišna kapitalizacija manja od 4 milje Eura,….a godišnj dobit 400 tisuća eura….
10%, pa i nije tako loše! U zadnje 3.g. krize ova firma je zaradila 38% sadašnje vrijednosti.
Lijepe brojke, novi brandovi, prodaja uhodana, duga tradicija i kvaliteta….
Mmmmmm, jednom kad nestane prodaje, onda očekujem da Bakić pokrene stvar i nabije ovo na 500kn gdje i treba biti. Iako je po meni realnost 900kn.

Prijatelju,

nije situacija tako bajna kada se pogleda konsolidirano izvješće. Čim ga dobijem stavljam na forum što je zanimljivo.

Možda neko ima konsolidirano izvješće? Šta tamo piše? Dobit ili gubitak?

nije situacija tako bajna kada se pogleda konsolidirano izvješće. Čim ga dobijem stavljam na forum što je zanimljivo.

Možda neko ima konsolidirano izvješće? Šta tamo piše? Dobit ili gubitak?

Gubitak, 200 i nešto tisuća kn. Ali meni je sada jedino važan nekosolidirani jer je u njemu sadržan najveći i to onaj reprezentativni dio poslovanja, to je ono što nešto govori o budućnosti… a Lasta… ne znam što će na kraju biti s njom, ali to nas kao maticu ne bi trebalo negativno tangirati. Lasta će ili konačno dobiti krila, ili ju treba preparirati "za ukras" [lol] Mislim da sada treba biti fokus na matici, na onome što se radi u daljnjem razvoju poslovanja, izvoza… (koji je već trećinu prodaje, raatao i za vrijeme krizne 2009. po stopi 9 %)

Naime kao što i kaže u godišnjem izvješću, tehnološke investicije su završene, nastavljaju se daljnje faze restruktuiranja koje se temelje na razvoju prodaje, na razvoju proizvoda… te kao što za kraj lijepo kaže

"Zvečevo d.d u 2010. godini planira ostvarivanje ciljeva daljnje racionalizacije i restrukturiranja svih segmenata poslovanja kako bi i u budućim razdobljima ostvarili pozitivne rezultate koji bi bili na zadovoljstvo zaposlenih i svih dioničara." (u nekosolidiranom, naime tamo je već pozitiva, koja tek treba postati stabilna i jača, a onda kada i Lasta malo živne… biti će i kosnolidrani dobar 😉 )

Smešno, po povratu na kapital i dobiti ova firma i ne vredi više od ove, trenutne cene. Oni se bore da nešto učine, no nema tu značajnog i uzastopnog rasta. Firma je premala za iole ozbiljniji interes većih investitora, a kako ima većinskog gazdu to je još veći minus. Očekujem tavorenje na ovim razinama cene, dinar, dva gore, pa opet dole.

Ako ceo market ode gore, onda to i ima neke šanse, ovako -2.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

New Report

Close