ZVCV (Zvečevo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVCV (Zvečevo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jel ima netko službenu informaciju o tome kakav je prijedlog o raspoređivanju dobiti iz 2009???
Skupština je za 10-ak dana, nije valjda da nikog ne zanima?! Ili svi očekujemo 0 pa nas baš briga.

Ja sam se raspitao, nema dividende.

Jel ima netko službenu informaciju o tome kakav je prijedlog o raspoređivanju dobiti iz 2009???
Skupština je za 10-ak dana, nije valjda da nikog ne zanima?! Ili svi očekujemo 0 pa nas baš briga.

Ja sam se raspitao, nema dividende.
[/quote]

druga godina zaredom bez dividende, ja sam ipak očekivao koju kunu

nije li Alvir pobornik isplate dividendi

nije valjda pronašao način da sebi isplati dividendu

Ma cher Odette,

Ne znam jesam li u manjini ovdje prisutnih ustvrdim li da imam jak osjećaj da nas g. Upravnik Tvornice vrlo svjesno mrcvari. Imam i sljedeću konstrukciju za koju se iskreno nadam da je pogrešna:

Uz svesrdnu pomoć katastrofalne situacije u zemlji, plan je natjerati ono što je ostalo u burzovno aktivnom slobodnom tijeku (free float) dionica na neki od svojih sigurnih mlinova (koji će Mu u poželjnom trenutku prodati svoje pijunske udjele) te preuzeti čim je moguće više dionica bez dizanja (in spe – uz spuštanje) cijene. S obzirom da je u dosadašnjem tijeku ove gospodarske katastrofe (i) našim novcima lijepo stabilizirao, restrukturirao i brendirao Tvrtku, s gore navedenim dokupljivanjem dionica i (ipak) očekivanim poboljšanjem situacije moći će lijepo unovčiti dvadesetak posto više dionica po cijenama vrlo bliskim onima s kojima se već dugo mantra na ovom forumu.

Počeo je, dakle, pravi kaubojski squeeze out. Nadam se da ćete dva puta razmisliti prije nego se ”riješite” ove dionice.

p.s. Koliko g. Todorić plaća za ono razbijanje Mikado brenda pakiranjem gotovo identične, fine Mikado čokolade u ozloglašenu K+ ambalažu? Ili plaća u marketinškoj naturi pa smo bacili tolike novce na Ćiru i dokazivanje porijekla ”premium” kvalitete u skupim terminima dok (gotovo) istu tu kvalitetu umotavamo u lidlovski K+ drek? Dakle mi mu damo premium čokoladu, g. Todorić je umota u drek, i još nas svojim predhistorijskim robno-novčanim razmjenama tjera da guramo glavu u pijesak i istovremeno reklamiramo istu tu čokoladu kao premium proizvod!
Mislim da se odgovor sam nameće. Dva i dva su još uvijek četiri, a g. Todorić će g. Alviru blagovremeno isplatiti premije na poklonjeni ”premium” sadržaj. Ne dajte da to bude i za vaše dionice.

p.p.s. Ispričavam se na kolokvijalnostima i molim neka na ovo obraćanje ne odgovaraju prolaznici poput g. Barta Simpsona i sličnih. Vi ostali, molim vas, uvjerite me u suprotno. Hvala.

Avec amour,

Monsieur Swann

Bojim se da si u krivu glede Todorića i Alvira. Mislim da Todorić više mrcvari Alvira nego Alvir nas.

ima li kakvih vijesti sa skupštine?

ima li kakvih vijesti sa skupštine?

Imam obećanje da ću dobiti materijale od jedne gospođe koja je bila na skupštini. Javim info.

Ma cher Odette,

Zar nas o događanjima na Skupštini ne bi, posredstvom Zagrebačke burze, Društvo trebalo pravovremeno izvijestiti?! Pa vi sad g. Perfect držite vodu sa svojim (neargumentiranim) patronizirajućim uvjeravanjem da nas Alvir ne mrcvari kao Todorić njega. Jadan Alvir.

Jednom godišnje! Izvješće sa Skupštine. U razumnom roku. I sad bismo mi trebali biti sretni što nismo dobili dividendu jer će se dobit upotrijebiti za razvoj/restrukturiranje? Toliko mu znače mali dioničari da ne nalazi za shodno niti objaviti nam ono što već svi znamo. Do sada im je za izvješće sa Skupštine trebalo otprilike mjesec dana! Ovaj put bi trebali biti sretni ako ga uopće bude.

Kako uopće možemo onda biti sigurni kuda taj novac doista ide?! Toliko je metoda u kreativnom računovodstvu. A u gospodarskom kriminalu još i više…

Avec amour,

Monsieur Swann

Naravno da nas mrcvari i nema opravdanja za takvo ponašanje.

Molim sve nesigurne da prodaju meni na 90-100kn…. jer bi volio u TOP10.

26.11.2010 - Dan D

Ma cher Odette,

Ovako u današnjem izdanju svog bloga piše g. Bakić…

…. I ovdje bih još samo bio slobodan uvesti jedan mali pojam – koji zasigurno zbog svoje trivijalnosti i plitkoće neće naći trajnog mjesta, ali je dobar kao ilustracija kako će se – po mom sudu – razrješavati valuacije nekih dionica. Uvodim naime pojam kristalizacije.

U slučaju likvida, ako (neprirodno) nema poticaja kristalizacije (čestica – katalizatora ili potresa), padom temperature (znači: energije) moguća je pothlađenost, odnosno zadržavanje agregatnog stanja koje odgovara višim temperaturama. Međutim, potreban je samo mali poremećaj da se – primjerice – pothlađena voda kristalizira u led.

U slučaju nekih hrvatskih dionica to može biti bilo što. Primjer kojem sam svjedočio nedavno je ATLN-R-A. U uvjetima praktički nedostatka ponuda na kupnju, stavio sam (za tu dionicu) velik nalog od 3000 kom @33 kako bih osnažio poziciju na ovoj nelikvidnoj ponudi (iako sam počeo kupovati po nešto preko 20 kn, moglo bi se reći da je ovo skupo ‘dokupljivanje’, u jeziku naših ‘tradera’, ali – jasno – treba gledati budućnost, a ne prošlost), pri čemu je to bio najbolji nalog. Zanimljivo, to je bio uvjerljivo najbolji nalog (nije bilo ozbiljnih naloga ni dosta ispod). Srećom je netko ‘poklopio’ oko 1500 kom tog dana. U tom trenutku dionica se kristalizirala: likvidnost se odmah povećala i sada se s njome ozbiljno trguje – relativno uzevši u obzir njenu veliku nelikvidnost – na cijenama preko 40 kn.

Smatram da su i mnoge druge dionice spremne za kristalizaciju.

Smatrate li vi, kolege suvlasnici, da se to odnosi i na nas? Kada bismo se slijepo vodili navedenim primjerom ATLN-R-A, šezdeset posto od cijene na kojoj je g. Bakić inicijalno ušao u Zvečevo je otprilike dvije stotine kuna. Situacija kod nas je vrlo slična.

Spremni smo da nas se kristalizira!

Avec amour,

Monsieur Swann

M.,

Ma cher Odette,

Ovako u današnjem izdanju svog bloga piše g. Bakić…

…. I ovdje bih još samo bio slobodan uvesti jedan mali pojam – koji zasigurno zbog svoje trivijalnosti i plitkoće neće naći trajnog mjesta, ali je dobar kao ilustracija kako će se – po mom sudu – razrješavati valuacije nekih dionica. Uvodim naime pojam kristalizacije.

U slučaju likvida, ako (neprirodno) nema poticaja kristalizacije (čestica – katalizatora ili potresa), padom temperature (znači: energije) moguća je pothlađenost, odnosno zadržavanje agregatnog stanja koje odgovara višim temperaturama. Međutim, potreban je samo mali poremećaj da se – primjerice – pothlađena voda kristalizira u led.

U slučaju nekih hrvatskih dionica to može biti bilo što. Primjer kojem sam svjedočio nedavno je ATLN-R-A. U uvjetima praktički nedostatka ponuda na kupnju, stavio sam (za tu dionicu) velik nalog od 3000 kom @33 kako bih osnažio poziciju na ovoj nelikvidnoj ponudi (iako sam počeo kupovati po nešto preko 20 kn, moglo bi se reći da je ovo skupo ‘dokupljivanje’, u jeziku naših ‘tradera’, ali – jasno – treba gledati budućnost, a ne prošlost), pri čemu je to bio najbolji nalog. Zanimljivo, to je bio uvjerljivo najbolji nalog (nije bilo ozbiljnih naloga ni dosta ispod). Srećom je netko ‘poklopio’ oko 1500 kom tog dana. U tom trenutku dionica se kristalizirala: likvidnost se odmah povećala i sada se s njome ozbiljno trguje – relativno uzevši u obzir njenu veliku nelikvidnost – na cijenama preko 40 kn.

Smatram da su i mnoge druge dionice spremne za kristalizaciju.

Smatrate li vi, kolege suvlasnici, da se to odnosi i na nas? Kada bismo se slijepo vodili navedenim primjerom ATLN-R-A, šezdeset posto od cijene na kojoj je g. Bakić inicijalno ušao u Zvečevo je otprilike dvije stotine kuna. Situacija kod nas je vrlo slična.

Spremni smo da nas se kristalizira!

Avec amour,

Nema ništa od toga dok država ne proda svojih 7%.

Mon ami M. Šanto,

Mislim da će se tih sedam posto riješiti u dogovoru s nekim od većih ulagača, ne nekoj aukciji, svakako ne u komadićima putem Burze. To bi doista bio vrhunac ove vladajuće garniture…

Ili će se kristalizacijom doći do likvidnosti, a zatim na Burzu… Sigurno je jedino da se Vladin paket neće pojaviti na asku… Nama je da, kao i do sada, budemo strpljivi.

Avec amour,

Monsieur Swann

New Report

Close