Izvješće:
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/ZVCV-fin2010-1H-NotREV-N-HR.pdf [thumbsup]
Molim kolegu sa 628kom da spusti nalog niže, jer bi volio kupiti malo Zvečeva, navodno su tamo dobre čokolade i valjda su prebrodili krizu. Možda žele Kraševim stopama jer imaju sve 3x bolje od KRAŠ-a, osim cijene.
Zasigurno jedna od BEST BUY dionica.
Baš mi fali 628kom da uđem u TOP 10 pa molim prodavača da mi udovolji i ako misli prodavati da ponudi po 100kn, eto tu bi rado smazao ovih 628kom.
Hm, 20.000kom HFP-a, pa i nije neka količina, zašto ne ponude ulagačima na burzi po recimo 90kn?
Evo jedne zanimljive usporedbe Kraša i Zvečeva kroz prošlost.
Omjer cijene KRAŠA i ZVEČEVa kroz prošlost je varirao od 1,14 do max 3,72 puta u korist Kraša koliko je to sada. Dakle Zvečevo je trenutno u usporedbi sa Krašom dosegao svoju najjeftiniju točku ikada.
Meni ovo osobno ne smeta jer kupujem pa molim prodavače da malo snažnije rasprodaju Zvečevo.
S obzirom da je Zvečevo i za vrijeme krize ostvarilo 12+16+10=36kn povrata na kapital (daleko više nego Kraš), da ima značajno bolje izvješće i za 2009.g., da prihod i dalje raste s obzirom na nova ulaganja, ispada da je ova cijena jako jako smiješna!
Prodajite koji morate, želim u TOP10.
Sve je bolje osim ovog mrljavljenja, pa bilo to gore ili dolje, trebamo valove ljudi.
I za vrijeme recesije Zvečevo je ostvarilo 3 godine sa profitom 14,16 i skoro 10kn po dionici.
To je 40kn ostvarene zarade na trenutnih 107kn cijene.
E sad ako pogledamo prihodi su se povećali, očito su radi neke svoje koristi povećali rashode.
Trenutna MCAP cca 4milje Eura, za firmu koja i u krizi godišnje zaradi čisto pola milje.
Kad kriza stane zarada će biti i preko 1 do 1,5 milje eura, a to bome uz ovu cijenu neće ići.
Samo naprijed Zvečevo! Kupujem i dalje dok ne upadnem u TOP10.
Gledajući fundamentalno KRAŠ je 2,5 puta skuplji od Zvečeva!
Eto pa ako to kome išta znači. Uz KRAŠ na 400kn realnost bi Zvečevo trebalo vrijediti 250kn.
ti to sam sa sobom raspravljaš ,ili si zaboravio mjenjati nickove ? [lol]
ti to sam sa sobom raspravljaš ,ili si zaboravio mjenjati nickove ? [lol]
Zaboravih promieniti nick kolega Crumarix, lijepo da ste se priključili, ili se samo šalite.
Nego kolega Crumarix, zašto ovaj sa 628kom ako misli prodati ne spusti cijenu na bar 110kn?
Eto pa ako to kome išta znači. Uz KRAŠ na 400kn realnost bi Zvečevo trebalo vrijediti 250kn.
Opet ti nije dobro…
Sta je sad bilo…cijeli dan si bio normalan i opet prije spavanja sve naopako [bye]
Opet ti nije dobro…
Sta je sad bilo…cijeli dan si bio normalan i opet prije spavanja sve naopako [bye]
[/quote]
Jedna je stvar sa ovim Krašom, ali druga stvar kada kaže "250 kn", Kolegi definitivno nije dobro.
Cijena od 250 kn po dionici bi predstavljalo P/S (gledajući TTM) nekih 0,385.
A valjda je svakome tko je u ovoj dionici jasno da je sve ispod P/S = 0,5 unatoč svemu – ipak malo smiješno. Dakle minimum koji dolazi u bilo kakvo razmatranje u ozbiljnom razgovoru je cca. 325 kn po dionici (u preuzimanju: sigurno puno više).
Ako ćemo i trenutnu ili povijesnu profitabilnost gledati (što je i jedno i drugo ovdje zbog situacije/faze u kojoj se firma nalazi, malo deplasirano), to je opet na tih nekih 325 kn cca, otprilike 9 x EBIT. A i tako gledano, taj iznos je za bilo kojeg konditora minimum pristojnosti.
od svih ovih silnih čokolada jedino sam onu sa rižom probao. Mislim da kupci ovdje imaju jedan veliki problem, evo npr ja, ne bih nikad kupio zvečevo čokoladu nekome za poklon. Tu je uvijek milka