Dobro je da ima novih ljudi u top 10 i što neki podebljavaju stanje.
Malo sam pregledavao trgovinu unatrag mjesec dana i čini mi se da je ovih 300 komada od HFP-a otišlo
izvan burzovnom transakcijom.
bila danas reklama za mond, ali tek na kraju sam shvatio za što je… pa nisam baš pozorno pratio.
neka sumnjiva ekipa pustoši police s mond čokoladicama i onda plati kovanicama… i neki klinac je u igri… valjda će biti još koji put 😉
Od svih izvještaja I kvartala,izvještaj ZVCV je je u prva 3 najbolja,ali pretpostavljam da se ulagači moraju naviknuti da ova tvrtka kotira u redovnom trgovanju.Molio bi prezahtjevnog kolegu lynxa da ovo malo prokomentira.
jako sam zadovoljan
konačno je širenje palete proizvoda urodilo porastom prihoda, a ne treba zaboraviti ni ugovor sa Atlanticom za distribuciju koji je očito počeo davati rezultate
kvaliteta se uvijek na kraju prepozna, osobno znam puno ljudi koji su unazad godinu dana počeli kupovati Zvečevo čokolade i oduševljeni su
Bravo, bolje od očekivanja
Od svih izvještaja I kvartala,izvještaj ZVCV je je u prva 3 najbolja,ali pretpostavljam da se ulagači moraju naviknuti da ova tvrtka kotira u redovnom trgovanju.Molio bi prezahtjevnog kolegu lynxa da ovo malo prokomentira.
Što da prokomentiram? Trgovanje u redovnom režimu? Što tu imam komentirati, neka se trguje kako se trguje, ne zanima me to.
Što se tiče izvještaja, rekao sam da mi je drago što je došlo na vrijeme – po onome što u njemu piše: da je dobro!, ali da to ne znači da ne može i bolje, i da to za ubuduće očekujem.
Istina da je po kvartalima ovdje rezultat uvijek prilično neujednačen, jedna kvatal plus drugi kvartal minus… (posebno je nezgodan 2. kvartal, pa tko zna što ćemo vidjeti za polugodišnje izvješće… :D)
Ali mene to ne zabrinjava tako na kvartalnoj razini – zanima me kako će na kraju završiti godina, ova, sljedeća itd. BIo bi red da na godišnjoj razini stvari krenu malo napredovati prema nekim "uvijek pozitivnim", dovljno pozitivnim, i rastućim rezultatima.
2009. je na kraju ispala solidno: sad želim nastavak (na godišnjoj razini!) uzlaznog trenda! Kvartale zanemarite, biti će ih svakavkih.
Kolega lynx rekao sam već da cijenim vaše analize,zato sam tražio da usporedite kako posluje ZVCV u
I kvartalu u odnosu na ostale hrvatske tvrtke koje se ne mogu baš pohvaliti sa dobrim rezultatima.
Sve je stvar usporedbe jer nam to pokazuje kakvo je okruženje.No dobro.
Glavna stvar ovoga kvartalnog izvještaja, koja veseli (čak malo i iznenađuje) je taj rast prihoda.
To je stvar koju treba pohvaliti jer to u ovako teškim uvjetima poslovanja (nespremnost potrošaća da troše na bilo što osim onoga najnužnijega – a čokolada… neki misle da nije ono najnužnije… :D) veliki uspjeh.
Ova pojačana marketinška aktivnost vjerojatno je jedan od ključnih razloga za takvo stanje prihoda u ovome i idućim kvartalima.
Potrašaćim se približavaju kvalitetni Zvečevo proizvodi, imaju ih priliku kupiti u svim dućanima u RH – a kada ih probaju, uvjeren sam da shvaćaju da su dobili vrijednost za svoj novac i trebali bi postati vjerni potrošaći što je osnova dugoročne perspektive poslovanja Zvečeva na domaćem tržištu.
Ova reklama za Mond očito je dobro pogeđena "value for money" priča koja je u ovim recesijkim vremenima možda i najvažnija stvar (unatoč snažnoj okrenutosti Zvečeva premium segmentu).
Potrošaći će (koji se odluče podsjetiti kako te čokoladice izgledaju, neki možda ih probaju i prvi puta..) probati Mond, usporediti sa cijenom koju za to plaćaju – ako su racionani potrošaći (od te pretpostavke se polazi) – postat će "vjerni potrošaći" naših proizvoda.
Zvečevo nesumljivo nudi iznimno visoku kvalitetu, po koliko-toliko (od slučaja do slučaja) prihvatljivoj cijeni.
Sve što treba napraviti je marketinški te činjenice približiti potrošaćima.
Koraci koji se rade dobri su koraci u tom smijeru.
Rezulat zvečeva u prvom kvartalu koji je po prihodima izvrstan – mogao bi se tako nastaviti i dalje kroz godinu, kao osnova i za godine koje dolaze.
Drugi izazov koji ostaje pred ovom firmom, je paralelno sa rastom prihoda (tržišnih udjela… koji imaju još puno mjesta za rasti) konačno stabilizirati i troškovnu stranu na način da se osigura kontinurana profitabilnost primjerenih iznosa. Ja se nadam da to Zvečevo može.
Ako su dovoljno pametni i odlučni, pridružit će svom timu još kvalitetnih kadrova… poraditi će na marketingu kao jednom od glavnih poslovnih procesa… i tada ovo može i nadmašiti naša očekivanja (a koja valjda nisu mala, moja nisu – nadam se ni vas ostalih dioničara).
Dodatak:
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/KRAS-fin2010-1Q-NotREV-N-HR.pdf
Velika konkurencija ima pad prihoda za razliku od nas. Ali i mrvicu veću maržu dobiti (a koja je inače tu i daleko "stabilnija"/kroz godinu).
Tako da, kao što kažem, sa prihodima se radi dobro… samo tako nastaviti! A onda se potruditi da se i profitabilnost fino uštima! 😉
u svakom slučaju, ove cijene smiješno su niske. ovakve dionice trguju se i u vrijeme krize barem na 2 booka, a inače na najmanje 3, no ovdje se ljudi pale na građevinare koji su puno rizičnija skupina od prehrambenih proizvoda, posebice ovako kvalitetnih poput zvečeva jer oni u svoje čokolade stavljaju kakao A – klase, dok ostali koriste B ili čak C kategoriju kakaovca, a okus pospješuju šećerima i aditivima, a zvečevo to izbjegava ili ne koristi. ovo neću prodati ispod 800-1000 kuna ni u ludilu.
09.04.2010 > T: 06.04.10 Pros. cijena: 112,39
RB Dioničar Broj %
1. ALVIR ZDRAVKO 193.567 62,89%
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 22.673 7,37%
3. NAVA BANKA D.D. ZAGREB 5.459 1,77%
4. PLAMEN-INTERNATIONAL D.O.O. 3.750 1,22%
5. BAKIĆ NENAD 3.530 1,15%
6. TADIĆ STIPO 3.005 0,98%
7. CROATIA OSIGURANJE D.D. 2.500 0,81%
8. MRKOCI MILIVOJ 1.317 0,43%
9. SAPONIA D.D. 1.250 0,41%
10. ZEČIĆ MIROSLAV 1.000 0,32%
UKUPNO 238.051 77,35%
15.4.2010. top 10:
ZVEČEVO D.D./REDOVNA ZVCV-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. ALVIR ZDRAVKO 193.567 62,89 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 22.673 7,37 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. NAVA BANKA D.D. ZAGREB 5.459 1,77 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. PLAMEN-INTERNATIONAL D.O.O. 3.750 1,22 Osnovni račun POŽEGA, HRVATSKA
5. BAKIĆ NENAD 3.530 1,15 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6. TADIĆ STIPO 3.005 0,98 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. CROATIA OSIGURANJE D.D. 2.500 0,81 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. MRKOCI MILIVOJ 1.317 0,43 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. SAPONIA D.D. 1.250 0,41 Osnovni račun OSIJEK, HRVATSKA
10. TOMLJENOVIĆ DARKO 786 0,26 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA NEW
Ukupno: 77,27
10. ZEČIĆ MIROSLAV 1.000 0,32% izešao iz strukture top 10 dioničara!
29.4.2010. top 10:
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 22.373 7,27 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA – 300
4. BAKIĆ NENAD 3.818 1,24 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA + 288
5. PLAMEN-INTERNATIONAL D.O.O. 3.750 1,22 Osnovni račun POŽEGA, HRVATSKA
6. TADIĆ STIPO 3.055 0,99 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA +50
10. PAPAK RAJKO 921 0,30 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA new
Ukupno: 77,32
[/quote]
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 22.069 7,17 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA -304
4. BAKIĆ NENAD 4.118 1,34 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA + 300
5. PLAMEN-INTERNATIONAL D.O.O. 3.750 1,22 Osnovni račun POŽEGA, HRVATSKA
6. TADIĆ STIPO 3.055 0,99 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PAPAK RAJKO 1.000 0,32 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA + 79
Ukupno: 77,35
Da se nadopunim, nije mi drago što HFP dijeli HRVI ili braniteljima neke pakete dionica, niti mi je drago da su odlučili prodavati udjele manje od 25%(VLADA RH) pogotovo ne na ovaj način, da otpuštaju preko burze jer je nelikvidnost te ruše tržište. Ovdje su našli jednog kupca ali nešto je išlo i preko burze pretpostavljam kao i na drugim dionicama.
Dobro ovdje se radi tek od 5 komada atpl-r-a ali na zvijezdi, HTPK(preko 7% podijelili invalidima), ZVCV, ZTNJ, BLSC,ISTT,JDPL,KNZM, KOEI, MLNR,LPLH te paradoksalno sada su počeli i ZAPI prodavati preko burze a nisu reagirali kad je bilo 300 kn više, javna ponuda i onaj ogromni nalog koji je trajao danima!!!
Prodavao je AZ OMF također neke dionice, te uz pad indeksa vani moguće je klizanje cijena.