NHF…ali.pitam se jesi li kupio 100,ili 200 dionica,pa sada vidiš dijamantiće u čokoladi ?
Crumarix,stalno si zajedljiv,bolje bi bilo ,recimo da usporediš KRAŠ i ZVEČEVO pa kažeš što ne valja sa ZVCV.Odakle znaš od kad imam dionice i koliko? Možda zato što se zadnje vrijeme javljam na ovoj temi.
Cijenim i TISAK pa sam tamo prestao pisati jer na zadnjih 10 strane te teme teško možeš izvući neki suvisli post.
Pozdrav
Zajedljiv sam jer sam se strašno razočarao u ovoj dionici . Da su i ostali bili zajedljivi prije,vjerojatno bih je imao manje . Da je ovo dobra dionica,nije,i tko zna hoće li ikada biti . Firma ?,možda i je,ali pratim je zadnje 3 godine,i mogu reći da nema pomaka ni milimetra na bolje . Svi većinski dioničari do sada su uglavnom dobrano ispušili na njoj,ali mali,ili day draderi su vjerojatno u plusu,jer je i tu bilo kruha za one spretne,i one koji vide…..
Toliko muke,a toliko malo zarade nisam imao ni na jednoj dionici .
Očekivanja od nove ambalaže – 0 .
Očekivanja od proširenja proizvodnog asortimana – 0 .
Očekivanja od širenja tržišta na EU – 0 .
Očekivanja od dobre prodaje nekom preuzimaču – očekivanja .
Psi laju,a karavane prolaze .
meni je ZVCV ok, ali bilo bi puno puno slađe da netko ponovno počne spominjati dividende.
zadnja koja je bila je bila izdašna, a nakon toga nije bilo nekih loših vijesti… ako nešto nisam preskočio.
Zajedljiv sam jer sam se strašno razočarao u ovoj dionici . Da su i ostali bili zajedljivi prije,vjerojatno bih je imao manje . Da je ovo dobra dionica,nije,i tko zna hoće li ikada biti . Firma ?,možda i je,ali pratim je zadnje 3 godine,i mogu reći da nema pomaka ni milimetra na bolje . Svi većinski dioničari do sada su uglavnom dobrano ispušili na njoj,ali mali,ili day draderi su vjerojatno u plusu,jer je i tu bilo kruha za one spretne,i one koji vide…..
Sad vas malo bolje razumijem,međutim tako je na svim dionicama u zadnje 2-3 godine.Zvečevo ima i dodatni uteg,a to je posebni režim trgovine.Ulazak u redovno trgovanje neće riješiti sve probleme ,no ipak će se pojačat interes za ovu dionicu.Mene ovdje privlače dobri poslovni rezultati i očigledna podcjenjenost dionice pa mi je u nju lakše ulagati.S druge strane razumijem sve one koji su zapekli u ZVCV pa im se čini svaka druga dionica bolja,ali im se može vrlo lako dogoditi da izađu iz ZVCV i uđu
u neku novu dionicu koja će dalje padati.Zvečevo nema više gdje padati,može samo naprijed.Kad i koliko ?Nemam pojma.
Mislim da se čeka da Alvir (ili neko drugi) kupi ovih 7% od države i onda će sve dobiti novu dimenziju. mislim da će i izvještaji biti bolji.
Ljudi moji, pa ovi jadnici iz Zvečeva ne znaju ni izvješća napisati. U bilanci su dobit iskazali u retku za gubitak, a u RDG su također pobrkali iznose u dijelu dobiti – dobit prije oporezivanja, poslije oporezivanja. Pogledajte obje tablice. Ja ću im napisati barem jedno kratko pismo protesta mada nema nikakve koristi.
meni je ZVCV ok, ali bilo bi puno puno slađe da netko ponovno počne spominjati dividende.
zadnja koja je bila je bila izdašna, a nakon toga nije bilo nekih loših vijesti… ako nešto nisam preskočio.
Izdašna dividenda 16 Kn na cijeni od 330 ? I to kao rezultat prodaje nekretina.
Izašlo izvješće. Dobit veća nego lani.
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/ZVCV-fin2009-4Q-NotREV-N-HR.xls
Ovako na brzinu:
-peterostruko povećanje neto dobiti u odnosu na 2008.
-operativna dobit povećana za 63%
-likvidnost zadovoljavajuća (koef. opće likv 1,23; koef. ubrzane likv. 0,93)
-samofinanciranje i dalje zadovoljavajuće (36%)
Sve u svemu, ja zadovoljan!
E da, trebalo bi javiti u Zvečevo da imaju grešku u bilanci; naime imaju dobit, a ne gubitak poslovne godine [smiley]
Možda sam bio malo prekritičan u zadnjem mailu…ispričavam se ljudima iz Zvečeva.
Pa posalji im onda jos jedan mail. Ili mislis da redovito prate ovaj forum…