ZVCV (Zvečevo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVCV (Zvečevo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo da se nađe (imamo promjene u Top 10), a uskoro očekujemo novu promjenu. sa 2500 komada se ulazi u top 10, ako već nisi. U svakom slučaju, TSC će nakon današnje trgovine ispasti iz top 10.

RB Dioničar Broj %
1. ALVIR ZDRAVKO 193.567 62,89%
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 22.796 7,41%
3. NAVA BANKA D.D. ZAGREB 5.459 1,77%
4. PLAMEN-INTERNATIONAL D.O.O. 3.750 1,22%
5. TADIĆ STIPO 2.830 0,92% +450
6. CROATIA OSIGURANJE D.D. 2.500 0,81%
7. TVORNICA STOČNE HRANE D.D. 2.041 0,66%
8. MRKOCI MILIVOJ 1.317 0,43%
9. SAPONIA D.D. 1.250 0,41%
10. ZEČIĆ MIROSLAV 1.100 0,36%

Evo da se nađe (imamo promjene u Top 10), a uskoro očekujemo novu promjenu. sa 2500 komada se ulazi u top 10, ako već nisi. U svakom slučaju, TSC će nakon današnje trgovine ispasti iz top 10.

RB Dioničar Broj %
1. ALVIR ZDRAVKO 193.567 62,89%
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 22.796 7,41%
3. NAVA BANKA D.D. ZAGREB 5.459 1,77%
4. PLAMEN-INTERNATIONAL D.O.O. 3.750 1,22%
5. TADIĆ STIPO 2.830 0,92% +450
6. CROATIA OSIGURANJE D.D. 2.500 0,81%
7. TVORNICA STOČNE HRANE D.D. 2.041 0,66%
8. MRKOCI MILIVOJ 1.317 0,43%
9. SAPONIA D.D. 1.250 0,41%
10. ZEČIĆ MIROSLAV 1.100 0,36%

Ovog zadnjeg si zaboravio. On je uletio nakon sto je InterInvest ispao, istina ne mora znaciti da je kupovao.

tko malo trazi, malo i dobije

lol, danas sam se ja igrao sa onim bidom na 100kn, htio sam vidjeti hoće li se onaj sa 110 na prodaji spustiti na 100, ali vjerojatno ni tada nebih kupio, tek na 90-tak sam bio spreman uzeti cijelu količinu. Ali eto nekog su svrbjeli prstići pa je išao skidati sa aska.. Nek mu bude, mislim da je pogriješio.

Mislim da realno ima boljih prilika gledajući omjer rizika i potencijalne zarade. U mojim očima problem bjedne likvidnosti za ovu dionicu je ogroman minus i ako ću ikad ući u istu očekujem debeli diskont zbog toga. Druga stvar, realno je očekivati da se ove godine sa Zvečevom neće ništa bitno dešavati, vjerojatno će problemi sa naplatom od Konzuma samo biti još veći te ne vidim neki razlog koji bi ovu dionicu ove godine mogao značajnije pogurnuti. Onaj ko je kupio ovo danas može sad na te dionice zaboraviti na koju godinu a vrijeme izdašnih dividendi je prošlo..

Napokon je netko pomeo onog gore, sad treba povući kupnju još niže da se još ovakvih krene pojavljivati. Stoga očekujem propad cijene do 65-70kn u idućih par mjeseci.

lol, danas sam se ja igrao sa onim bidom na 100kn, htio sam vidjeti hoće li se onaj sa 110 na prodaji spustiti na 100, ali vjerojatno ni tada nebih kupio, tek na 90-tak sam bio spreman uzeti cijelu količinu. Ali eto nekog su svrbjeli prstići pa je išao skidati sa aska.. Nek mu bude, mislim da je pogriješio.

Ako je tako, onda si ga lijepo pogurao. Vjerojatno neplanirano, uplasio se da ce mu netko drugi popaliti tih 2500 komada pa je okinuo.

Ako je tako, onda si ga lijepo pogurao. Vjerojatno neplanirano, uplasio se da ce mu netko drugi popaliti tih 2500 komada pa je okinuo.
[/quote]
[smiley] [smiley] [smiley]Naravno pogriješio je,a još veće pogreška će mi biti kad utrži ovaj paket za cca milju kuna. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

[/quote]
[smiley] [smiley] [smiley]Naravno pogriješio je,a još veće pogreška će mi biti kad utrži ovaj paket za cca milju kuna. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
[/quote]
Nemam nista protiv, dapace, jer sam i sam dionicar ZVCV i svako malo dokupljujem. Ako su targeti takvi za koje se pise na ovom forumu, i ako se ostvare, onda razlika u cijeni od 10-20% koja varira u zadnje vrijeme je zanemariva.

Bit će zanimljivo saznati tko je kupac 😀 Nije svakodnevna stvar kupiti u jednom danu skoro 1 % firme, i to vrlo nelikvidne dionice. Taj očito zna što radi. Ovo se ne kupuje da bi se prodavalo, jer ovo nitko živ ne može znati kada će se moći prodavati u ovakvim količinama bez negativnog utjecaja na cijenu – dakle ovo je netko tko je čvrsto uvjerene u dogoročnu budućnost ove firme, onaj koji ne misli prodavati nego čeka neke daleke ali iz ove perspektive nevjerojatne dividende, ili pak preuzimanje (prodaja) po “realnim cijenama”, ako do njega dođe.

lol, ponekad moram pogledati na ovom forumu koja je tema u pitanju jer su sve iste. Na svakoj dionici netko očekuje 4x-5x zaradu kod preuzimanja, koje se bez sumnje ubrzo mora desiti.

Kad malo proanaliziram moje osjećaje oko ove dionice dolazim do zaključka:
Istina je, kao što je primjećeno ako se očekuje famozna cijena jednog dana od 800kn da nije važno je li kupljeno po 90 ili 110, ali također je i istina da ima još takvih prilika na tržištu. Za razliku od drugih, ovdje sam vrlo skeptičan da ćemo doživjeti puno kvalitetniji FI od ovog zadnje dostupnog a onda ne vidim neki pomak na bolje ni po pitanju cijene ni po pitanju likvidnosti..

Meni je u stvari kod ove dionice glavno pitanje može li se očekivati veća likvidnost u budućnosti ili ne? Po svemu sudeći na ovoj razini cijena nikako, a onda je pitanje kolika bi trebala biti premija na to da 200000 kn uloženih u ovaj papir nije tako lako dobiti natrag po potrebi. To je pitanje, i baš me zanima kako forumaši razmišljaju o tome.Dakle ako imamo dvije slične prilike, mora li nelikvidnija imati 30% , 20% ili 10% bolje uvjete da bi bila jednako atraktivna kao likvidna opcija?

Nebih se začudio da za par dana u top 10 osvane Adris ili Atgr. Čestitam kupcu, vrlo dobra investicija pogotovo kad se zna da je ušao u firmu koja ulaže u razvoj i povećanje proizvodnje.

To ja valjda opet kupio neki Alvirov kompić.

To ja valjda opet kupio neki Alvirov kompić.

Ne vjerujem, jer mislim da Alviru ne odgovara rast cijene dok država ne proda svoj paket od 7%.

New Report

Close