Ma cher Odette,
Mon cher adipeux ami Crumarix,
Nemojte, molim Vas…
Ja akviviram ovu slatku dionicu još od četiri stotine kuna (tada sam kupio nešto sitno), pa sve do, eto onih nedavnih sedamdeset i pet kuna. Prosječno oko stotinu i trideset. Zadnje što mislim je prodati! Da mi ponudite stotinu i pedeset kuna – i dalje bih čekao na četrdeset-pedeset.
Nije li u ovoj povijesno lošoj situaciji posve legitimno očekivati i povijesno nisku razinu cijene. Moj račun je vrlo jednostavan i bazira se na činjenici da je do sada najveći pad burzovnih indeksa zabilježen za Velike ekonomske depresije (1929-1932) kada je DJIA indeks izgubio devedeset posto vrijednosti. Indeks Zagrebačke burze bi po toj logici trebao pri dnu iznositi petstotinjak bodova. Ako se kojim slučajem varam i dno bude više od ovog – nitko sretniji od mene. Mislim da će devedesetpostotno dno prije ili kasnije dotaknuti većina imalo likvidnih dionica (IGH ga je već dotaknuo, ali oni mogu još niže). Jedino u što sam gotovo siguran je da Zvečevo propasti neće, ali ionako smo svi ovdje cijenom ulaza debelo ispod knjigovodstvene vrijednosti. I što može biti bolje za nas obožavatelje Mikada nego da se tvrtka raspadne u gomile čokolade koja će nam biti podijeljena proporcionalno našem dioničkom udjelu. Slatki su ovi gubitci, mon ami Crumarix, ne bih ih se nikada odrekao…
Avec amour,
Ima li tko kakva saznanja o poslovanju u 4Q 2008? Mene su ohrabrili rezultati 3Q, nadam se nasatvku pozitivnog poslovanja.
Evo malo copy/paste sa susjednog foruma
Napisat ću nešto što sam ovaj vikend čuo iako sam svjestan da će napisano vjerojatno izazvati burnu raspravu.
I ja sam našao podosta "protiv" onome što sam čuo, ali odlučio sam izaći s time van ne bi li došao do potpunije informacije.
Naime, brokerska ekipa jedne naše velike banke koja je u vlasništvu francuske banke, na vikend druženju u Osijeku uvjeravala me da je dogovor Alvir-Tedeschi postignut.
Iako su ovakva krizna vremena kao stvorena za ovakve stvari, nekako ne mogu virovati da su Alviri odlučili izaći van.
Kakva su vaša razmišljanja i informacije o tome?
Ja osobno ne vjerujem u ovaj scenario. A ako je točno, onda bi cijena mogla biti puno niža od onoga što je Alvir očekivao (800 kuna po dionici).
Vjerojatno da bi bila puno niža od 800 kn…
…i svakako bi ovo za Tedeschi-ija bio super potez
…međutim teško je vjerovati u ovakva neprovjerne informacije, pa bezbroj je takvih u zadnje vrijeme, stalno netko nešto izmišlja, svaki dan nova patka. Tako su neki dan izmislili i da je Tisak preuzeo Distri press (pa to ne bi niti prošlo, ne bi to AZTN dozvolila).
Da je ovo istina, tj. da "ti bankari stvarno to znaju", zašto onda ovih dana ne vidimo malo jaču kupnju na ZVCV?? Zašto ti bankari tada ne kupuju, jer: sigurno da će cijena u preuzimanju biti veća od sadašnje tržišne, to je bar 100 % sigurno, zašto bi netko propustio tako sigurnu zaradu kakva se kod nas na burzi sada teško može znači…
Sve je moguće, ali je ovo krajnje čudno, da je ta vijest nekome poznata… i taj isti da sada ne kupuje , čudno bi to bilo…
PRAVA VRIJEDNOST ZVEČEVA JE PUNO VEĆA I OD 800 kn KOLIKO JE NAVODNO TRAŽIO ALVIR, A TO JE BRAND I VISOKI KVALITET ČOKOLADE. TRENUTNA CIJENA NA ŽALOST NEĆE BITI VELIKA I OVISITI ĆE O NAČINU PRODAJE. AKO NAPRAVE IZDVAJANJE ČOKOLADE U D.O.O. NEĆE BITI PREUZIMANJA.
ČINJENICA DA JE ZVEČEVO NA PROBI U ŠPANJOLSKOJ SMRDI MI DA IMA NEŠTO U TOJ PRIČI O ATLANTICU.
Da je ovo istina, tj. da ti bankari stvarno to znaju, zašto onda ovih dana ne vidimo malo jaču kupnju na ZVCV?? Zašto ti bankari tada ne kupuju, jer: sigurno da će cijena u preuzimanju biti veća od sadašnje tržišne, to je bar 100 % sigurno, zašto bi netko propustio tako sigurnu zaradu kakva se kod nas na burzi sada teško može znači…
Sve je moguće, ali je ovo krajnje čudno, da je ta vijest nekome poznata… i taj isti da sada ne kupuje , čudno bi to bilo…
to je i meni čudno i zato mi to više izgleda kao patka. bez obzira na tešku krizu i niske cijene dionica, Alvir ne vjerujem da bi to prodao ispod 300 kuna po dionici ( ulaz po cca 170 kuna) što bi mu donijelo zaradu od 75%.
Samo ne vjerujem da bi on to sada prodavao osim ako je stvarno u financijskim problemima
PRAVA VRIJEDNOST ZVEČEVA JE PUNO VEĆA I OD 800 kn KOLIKO JE NAVODNO TRAŽIO ALVIR, A TO JE BRAND I VISOKI KVALITET ČOKOLADE. TRENUTNA CIJENA NA ŽALOST NEĆE BITI VELIKA I OVISITI ĆE O NAČINU PRODAJE. AKO NAPRAVE IZDVAJANJE ČOKOLADE U D.O.O. NEĆE BITI PREUZIMANJA.
ČINJENICA DA JE ZVEČEVO NA PROBI U ŠPANJOLSKOJ SMRDI MI DA IMA NEŠTO U TOJ PRIČI O ATLANTICU.
Čokolada je ono što im vrijedi.
Evo malo da se poigramo sa cijenom preuzimanja.
Broj dionica Cijena preuzimanja Ukupno (HRK) Ukupno (1€=7,4HRK)
307.808 200 61.561.600 8.319.135
307.808 250 76.952.000 10.398.919
307.808 300 92.342.400 12.478.703
307.808 350 107.732.800 14.558.486
307.808 400 123.123.200 16.638.270
307.808 500 153.904.000 20.797.838
307.808 600 184.684.800 24.957.405
307.808 700 215.465.600 29.116.973
307.808 800 246.246.400 33.276.541