ZVCV (Zvečevo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVCV (Zvečevo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo me brine način i brzina transakcija,a i količina je bitno iznad prosjeka Daytradera…netko izlazi,a zašto,valjda samo isti zna.

ako netko izlazi, a ima kupaca, to znači da netko i ulazi, zar ne? ili su dionice bačene u vjetar….uvijek netko izlazi ili ulazi. što ti iz toga zaključuješ?

...povijest se ponavlja...

da je cijena pala,i da nema zainteresiranih za kupnju..tek na oko 100Kn ima jedva 250 komada,a onda buža do 8xKn.A ona prva prodaja oko 14x…rijetka,sad se zgusnula do 130,s tendencijom još većeg smanjivanja.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Ovih dana je aureus prodavao. Ispali su it top 10 i nemaju više 1500 komada. Koliko im je ostalo, to se ne vidi.

Prvu tranšu prodali su po 300..sada po 110…kad će to izvješće?

ili se već pomalo pitam što čekam tu,dok okolo purani lete…

Ovih dana je aureus prodavao. Ispali su it top 10 i nemaju više 1500 komada. Koliko im je ostalo, to se ne vidi.

Aureus je prodavao ali pitanje je tko je kupovao. Meni se čini da je kupac bio sam Floki. Jeftino je prebacio dionice sa fonda u svoj džepić

Aureus je prodavao ali pitanje je tko je kupovao. Meni se čini da je kupac bio sam Floki. Jeftino je prebacio dionice sa fonda u svoj džepić

[/quote]

Ako je tako, to nije pošteno.

Evo izgleda da aureus i danas izlazi – 283 komada u jednom potezu.

Neki dan sam primjetio članak u ZG newsu – izvanredan uspjeh humanitarne akcije Zvečevo (od svake čokolade je dio išao u humanitarne svrhe). Skupilo se prilično kuna što će reći da je bio dobar i promet.

Evo malo mojih komentara sa best buy.

– cijena dionice je 110-125 kuna što je značajno niže od cijene po jojoj je kupovao većinski vlasnik prije nekoliko godina (2006. godine po 160 kuna)
– Zvečevo isplaćuje redovito dividendu posljednjih godina (10-16 kuna, posljednja dividenda 16 kuna što uz cijenu dionice od 125 kuna daje dividendni prinos od 12,8%) što je po meni dosta bitno kada baš ne možemo računati sa kapitalnim prinosima
– imaju značajan rast prihoda u RH i snažnu marketinšku kampanju posljednjih godinu dana, a uz to očekujem pozitivan EBIT za prošlu godinu
– proveli su restrukturiranje i obnovili proizvodne pogone
– tržište čokolada ima dovoljno prostora za rast, a Zvečevo je ušlo u segment srednje kvalitetnih čokolada gdje je puno manja konkurencija (Kraš i Milka) nego u segmentu najjeftinijih čokolada gdje su marže i kvaliteta niske
– imaju cijeli segment novih proizvoda i pakiranja, a sve više kod nas se gleda da se kupuje hrvatsko
– fondovi su svi već izašli (nešto sitno imaju aureus i interfinance, ali manje od 250.000 kuna po trenutnoj cijeni) tako da ne postoji opasnost od nekog velikog rušenja od strane fondova

Očekujem na GFI za 2008 i za 1H 2009 potvrdu svojih razmišljanja da razvoj ide u pravom smjeru.

Točno je da je postala nelikvidna i da će za neki ludi kapitalni prinos trebati čekati neki novi bull run, ali u međuvremenu uzimati desetak posto na ime dividende je sasvim pristojno.

A evo što nam misli kolegica vlasnica teme (Ivana 7)

Gospodine Aadfgh123, čudno ime, prije neka šifra, ali nema veze.

– najprije moje pohvale,
– konačno se je netko sjetio preporučiti i neku dionicu.
– baš ste lijepo , podrobno i pošteno dali sve pozitivne karakteristike za ovu dionicu ZVCV.

– samo uvijek treba nadodati i one negativne stvari.
– najveći nedostatak je većinsko vlasništvo samo jednoga tipa.
– dionica spada u one nelikvidne,
– zadnja trgovina 2/2 4.950kn,
– tada je to prošlo po 110kn i danas nitko to ne želi kupiti skuplje, a niti prodaja se ne želi spustiti ispod 124kn.
– u slučaju većih poremećaja na tržištu nema šanse izići iz ove dionice (ali takva situacija je gotovo kod svake nelikvidne dionice.)
– a u slučaju većeg rasta tržišta opet nema problema ući i u dionice ovoga tipa.

– I love this game.
Pozdrav !

Dobra špreha…realna. Definitivno prevladavaju pozitivni argumenti u odnosu na negativne.
Možda se sjećate, moja prognoza na temelju dobro analiziranih podataka je bila dobit minimalno 5 mil. za zadnji kvartal, a vjerojatno 7-8 mil.
2009.: novi bogati asortiman što je najavljeno u medijima i shodno tome bolji financ. rezultati.
Bit će dobro, siguran sam.

jedino za čime žalim je što sam obitelji neukoj preporučio flokijev fond koji sada prodaje ovu fenomenalnu dionicu po smiješno niskim cijenama. čim dođu na naulu, a valjda jednom hoće, odmah napuštaju taj tonući broj aureus. tragično je kad si neki ljudi umisle pa krenu ulagati na tržišta koja ne poznaju. greenergy i slično se vide po rezultatima, a on je ovo kupovao po 500 da bi prodavao po 100. zaista tužno. glupo mi je kupovati kad taj može i na 80 spustiti..

...povijest se ponavlja...

ste pratili današnje trgovanje?
U jedno-sat vremena,na kupnji je bilo oko 1000 komada na 100 Kn..i nitko da se "olakša"…

stvarno čudno?

Da nije prodavač mislio srušiti cijenu,pa mu se polomili zubi? Pogotovo na skrivenim nalozima ?

[lol]

New Report

Close