@ 777
Suradnja sa Nestleom je pukla kad je pukla puška. Zbog rata, tržište je palo na 1/5 od prije rata. Prošla su doslovno desetljeća, i sad su neki novi ljudi u igri i u Zvečevu i Nestleu.
Tko zna da je Zvečevo osnovao talijanski Stock (piće štok) i tvornica se tako i zvala? Zvečevo je dobilo to ime tek nakon WW2, kad je nacionaliziran Stock.
A suradnja sa Nestleom je počela negdje sredinom 30-ih godina prošlog stoljeća, da bi pukla zbog rata i nastavila se početkom 70-ih.
Ali znaš što je ostalo? Recepti Nestlea… Možda je zato Mikado postao fin. [sealed]
Da…istina je da je Nestle još nedavno doslovno iskorisito Podravku za tržište HR, bili su im exkluzivni distributeri 5 godina i kad su napravili ulaz u sve trgovine ovi su otkazali ugovor i osnovali svoje poduzeće Nestle Adria. Čini mi se da je to bilo ružno…
Mene najviše zanima jesu li ovi "naši" uopće razmišljali kako bi mogli iskorisiti stare veze na obostranu korist. Danas uopće više nije neobično da svu dvije firme u jednom dijelu poslovanja konkurenti, a u drugom partneri.
Možda se varam, ali smatram da bi pravi macheri našli načina da uđu u šemu sa Švicarcima.
Ulaznica bi im naravno bila povijesna suradnja, na tu činjenicu nitko pametan ne bi samo odmahnuo rukom.
Danas vidim promjena dizajna čokse Mikado riža i to ona velika. Nisam ostale pogledao jer sam žurio.
Ali ono što sam dobro vidio je da je boja drugačija, čisto crvena u odnosu na onu tradicionalnu tamno crvenu. Ne znam čemu to, odreći se prepoznatljive boje najjače brenda. Po meni zaista čudna odluka!?
Danas vidim promjena dizajna čokse Mikado riža i to ona velika. Nisam ostale pogledao jer sam žurio.
Ali ono što sam dobro vidio je da je boja drugačija, čisto crvena u odnosu na onu tradicionalnu tamno crvenu. Ne znam čemu to, odreći se prepoznatljive boje najjače brenda. Po meni zaista čudna odluka!?
mislim da se radilo o novogodišnjem asortimanu gdje je mikado sa rižom dobio naziv pahuljica
Ne znam da li ste primjetili, ali Zvečćevo je ostalo i dalje u redovnom načinu trgovine neovisno što za to nije ispunilo kriterije već drugi kvartal zaredom. 3Q je još bio i blizu, ali 4Q je daleko od zadovoljenja kriterija.
Mislim da u tom slučaju je moguće platiti ostanak u redovnom režimu.
Inače, moji starci redovito kupuju Mond (pakiranje od 1kg). okus je puno bolji, a sada su i cijenu nešto spustili (sa cca 35 na cca 30 kn).
Ja redovito kupujem po 1kg njihova pakiranja jer se stvarno isplate, ispadnu po 50% jeftinija od pakiranih cokolada. Zadnji put sam kupio 1kg cokoladu od kokosa, tanka punjena kokos kremom. Da li tako nesto postoji u manjim pakiranjima?
a di ima za kupiti ta 1kg pakovanja? eh.. dioničar a ne znam 🙁
ima u slavonskom brodu na početku široke ulice
Sisak, Stjepana i Antuna Radića 2 – prodavaonica
Slavonski Brod, Petra Krešimira IV 43 – diskont
Đakovo, Ivana Pavla II 11 – prodavaonica
Osijek, Hrvatske Republike 39 – prodavaonica
Požega, Svetog Florijana 15 – prodavaonica
Izbacite uljeza, kako se Sisak tu zalomio. Nije da se bunim, posto kupujem u Sisku. Jos samo trebam postati dionicar i stvar ce biti potpuna sto se Zveceva i mene tice.
1 kg po 30-35 kn, fantastično. Vidim Slavonija je u prednosti, što bi se reklo mali lokal-patriotizam, neka vala…:-)