Konzum je jedno od većih zala HRVATSKE…jedina dobra stvar kod njega je što je još uvijek u HRVATSKIM rukama.
Ne ide mi jedino u glavu zbog čega se razno razni proizvođači nisu u stanju udružiti i da se bar malo obrane od lešinara trgovaca.
Koliko znam bila je neka ideja oko DIONE, gdje su se veliki proizvođači Franck, Kraš, Lura, Podravka, Vindija i Gavrilović udružili i odlučili svoje proizvode prodavat u svojim dućanima i samim time imati veće profitne marže. Fenomenalan projekt koji je nažalost propao, po nekim pričama ga je gosp. Luka Raić uništio, možda istina možda ne…ali zbog propasti tog projekta propast će i mnogi mali proizvođači. Jedan od tih malih proizvođača je i Zvečevo. Kad kažem propast, ne mislim da će firma otići u stečaj nego da će ga AGROKOR kupit s tim istim novcima koje im duguje na ime ne plaćenih računa za dvije godine. gosp. Alvir će se već namiriti kako se ono kaže "ispod žita".
To što radi agrokor zove se financiranje dobavljačima. Nije problem ako netko sklopi ugovor sa rokom plaćanja od 12 mjeseci. Problem je što agrokor sklopi ugovor sa rokom od 90 dana, a plati za 360.
Hehe, pa čini se da su se pokazale stvarno istinite ove priče o jako dobrom zadnjem kvartalu, naime: u trećem kvartalu izbrisan je sav gubitak učinjen u prvoj polovici godine!!
Ako usporedimo treći kvartal ove godine sa trećim kvartalom prošle godine, izgleda još ljepše. Eh da su svi kvartali ovakvi…. tada bi na ovu cijenu (150 kn) P/E bio manji i od 3 :rotfl:
Evo u privitku mala površna usporedba trećeg kvartala 2008. sa trećim kvartalom 2007. :
Hehe, pa čini se da su se pokazale stvarno istinite ove priče o jako dobrom zadnjem kvartalu, naime: u trećem kvartalu izbrisan je sav gubitak učinjen u prvoj polovici godine!!
Ako usporedimo treći kvartal ove godine sa trećim kvartalom prošle godine, izgleda još ljepše. Eh da su svi kvartali ovakvi…. tada bi na ovu cijenu (150 kn) P/E bio manji i od 3 :rotfl:
Evo u privitku mala površna usporedba trećeg kvartala 2008. sa trećim kvartalom 2007. :
Ma cher Odette,
po Vašoj logici, sa sličnim ili čak nešto boljim posljednjim kvartalom godišnje bi financijsko izvješće bilo otprilike (po profitu) podjednako prošlogodišnjem. Što Vam daje za pravo (osim ovih sramotnih cijena dionice) da se veselite našoj neizvjesnoj sudbini. A sljedeće godine profit nikako ne može rasti, ne nikako u nadolazećoj svjetskoj recesiji. Može Mikado reklamirati i Barack Obama, ali ništa nam sljedeće godine neće pomoći. Ne vidite li zaboga da nam nitko ništa ne plaća, niti Alviru plaćaju robu, niti nama isplaćuju dividendu.
A Vi gospodine dragi Lynx, molim Vas, skinite taj svoj mali nalog (100 na 149) i pričekajte bolja vremena, jednom ćete svoje dionice Zvečeva nekome prodati po nekoliko puta višoj cijeni.
Avec amour,
Ma cher Odette,
Drage kolege dioničari, jeste li možda primijetili razliku između Mikada od stotinu i dvije stotine grama?!
Katastrofalna je ta razlika. Naime, čokolada od sto grama je potpuno drugačijeg, neusporedivo skromnijeg okusa i ima usitnjene lješnjake (vjerojatno zbog jednostavnosti i jeftinijeg kalupa). Nije ni čudo da ih g. Todorić daje dvije za 9.99 kn.
S druge strane, čini mi se da je veliki Mikado svakom serijom sve bolji…
Avec amour,
Moj komentarčić bi bio nešto kao ovo: očekivao sam dobit 4-5 mil. i pokazalo se savršeno točnim što će reći da sam dobio dobru info., a info je duboko iznutra.
Ipak, ima i zabrinjavajućih elemenata , a to je da faktički nema povećanja prodaje, a to je jako loše…iako je za dioničare bitnija dobit nego prihod.
Još je dobro značajno povećanje obveza što znači da ulažu bilo u sirovine (za nove proizvode) ili nove strojeve i sl.
U zadnjem kvartalu je prodaje čokolada i alkoholnih pića daleko najveća pa se nadamo još jednom dobrom FI, a k tome kamete od oročenja…mislim da bi mogli doći do 8 mil neto dobiti.
Radi se o nekonsolidiranom izvješću.
Očito je da Alvir prodaju u inozemstvu skriva u tvrtkama konsolidacije i da zbog toga već jako dugo nije objavljeno konsolidirano izvješće.
Ovakav NE odnos prema investicijskoj javnosti rijetko se viđa.
Kada će realni rezultati ugledati svijetlo dana ne zna nitko, a do tada ćemo čamiti čekajući.
Radi se o nekonsolidiranom izvješću.
da, to je najzanimljivija stvar 😀
Ovakav NE odnos prema investicijskoj javnosti rijetko se viđa.
ovo istina da nije lijepo… jedina dionica koju imam firme sa ovakvim "odnosom prema malim dioničarima", ali znam zašto sam kupio, bez obzira na odnose bilo koje vrste – meni je dovoljno što znam koliko ovo vrijedi 🙂
Što Vam daje za pravo (osim ovih sramotnih cijena dionice) da se veselite našoj neizvjesnoj sudbini. A sljedeće godine profit nikako ne može rasti, ne nikako u nadolazećoj svjetskoj recesiji.
sudbina nije neizvjesna dugoročno, kratkoročno me ne zanima. Ja sam kupio (već 183 kn ulaz, za sada, možda još i smanjim tko zna :D) s pretpostavkom o negativnom poslovanju ove i iduće godine, i naravno da me veseli kada firma moja očekivanja čak i nadmaši; doduše to nije teško napraviti jer sam uvijek skromnih očekivanja i skeptičan na sve.
Razumijem da se drugačije osjećate ako ste kupovali na razinama oko 500 kn, znam da nije utjeha, ali meni je i to jeftino, možete misliti što onda mislim o ovim kako vi kažete sramotnim cijenama. Ja sam i više nego zadovljan svojim ulazom (bez obzira na upravu, a koja je inače kod mene važan faktor u ocjenjivanju atraktivnosti investicije; ovdje se radi jednostavno o toliko prejeftinoj dionici, da nema te uprave koja može pokvariti "moju zainteresiranost")
Moram prizbnati da sam iznenađen tolikim dobitkom u ovom tromjesječju. Očekivao sam loše izvješće.
Jedino para za dividendu.
26.rujna
reci godinu, reci, reci koje godine?!