ZVCV (Zvečevo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZVCV (Zvečevo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tad je redovito izglasavana i dividenda, a tu negdje je bio i dividend-day

Hvala svima na trudu.
Što se tiče dividende, ja je očekujem u iznosu od cca 5-6 kuna osim ako alviru ne treba za vraćati kredit. To bi bilo u skladu sa dobiti u odnosu na prethodnu godinu.

ja sam čuo da će biti dividenda, a postoji i ozbiljni zainteresirani kupac. ovo je 99% potvrđeno, ali pričekajmo sa izlascima u medije jer tako nešto sigurno će procuriti u idućih pola godine…

...povijest se ponavlja...

kolega, ja nisam mislio na tog kupca nego jednog drugog za kojeg će cijena biti ipak manja…malo se raspitajte u kuloarima prije nego mi date jedinicu jer ćete mi uskoro dati peticu za ovaj post.

Svi pričaju da postoji neki kupac, kao nešto znaju, a nitko neće da podjeli s nama običnim smrtnicima tko su ti kupci i kolika je očekivana cijena preuzimanja?! Ajde podijelite te kuloarske priče s nama…

Ja osobno imam dionica Zvečeva i to jako puno (s obzirom na veličinu vlastitog portfelja) i nisam ih kupio zbog mogućeg preuzimanja već zbog činjenica:

Prihodi: očiti porast prihoda godinu za godinom
2000 119.441 M kn
2001 122.597 M kn
2002 126.072 M kn
2003 …. M kn
2004 177.996 M kn
2005 186.653 M kn
2006 206.231 M kn (nekonsolidirano 178.407 M kn)
2007 192.244 M kn – nekonsolidirano izvješće (čekamo konsolidirano, zna li netko kad bi trebalo?…moglo bi biti jako zanimljivo)

Zalihe i potraživanja od kupaca nikad veća, 34 M kn rezervi (cash-a)….redovita isplata dividende.

Ono vidljivo svima odlična suradnja s Konzumom…rekao bi da imaju bolji položaj od Kraša (možda se Todorić sprema na kupnju?…konditora još uvijek ne posjeduje a znamo da posjeduje skoro pa cijelu nam dragu Hrvatsku)
Sve u svemu po ovoj cijeni jako perspektivna dionica. MOJ IZBOR™ [smiley]

kolega, ja nisam mislio na tog kupca nego jednog drugog za kojeg će cijena biti ipak manja…malo se raspitajte u kuloarima prije nego mi date jedinicu jer ćete mi uskoro dati peticu za ovaj post.

Ne mogu reći da nisi u pravu. Možda stvarno postoji kupac. Ne krećem se u krugovima gdje bih to mogao čuti.
Inače, postoji priča o vuku, ovcama i pastiru. To me uvelike podsjeća na vaše pisanje. Previše puta ste napisali postove tipa ide to gore jer će se u slijedećih nekoliko mjeseci dogoditi nešto značajno. Možda ne na ovoj temi, ali svakako na nekoj od drugih tema. Slično je pisao i caymann006.

Čim je Alvir istaknuo cijenu od 800 kuna po dionici (navodno) prema Grbešiću znači da je spreman na prodaju. Da li možda Agrokor želi pokriti i taj segment proizvodnje pa želi kupiti Zvečevo ne znam, ali činjenica je da mi Zvečevo ima perspektivu neovisno o tome.
Nikada ne bih kupio dionicu samo na temelju glasina da će se nešto prodati nekome za dobre pare.

Činjenice su u ovim stvarima najvažnije, ali ipak ću ovaj puta istaći dobar feeling. Bit će ova godina uzbudljiva, osjećam dakle…
Ima Zv. proizvoda posvuda, samo da malo jače zabriju vani…

Agrokor _ne_ kupuje Zvečevo. Zaboravite na to.

I'LL BE BACK

Ne mogu reći da nisi u pravu. Možda stvarno postoji kupac. Ne krećem se u krugovima gdje bih to mogao čuti.
Inače, postoji priča o vuku, ovcama i pastiru. To me uvelike podsjeća na vaše pisanje. Previše puta ste napisali postove tipa ide to gore jer će se u slijedećih nekoliko mjeseci dogoditi nešto značajno. Možda ne na ovoj temi, ali svakako na nekoj od drugih tema. Slično je pisao i caymann006.

Čim je Alvir istaknuo cijenu od 800 kuna po dionici (navodno) prema Grbešiću znači da je spreman na prodaju. Da li možda Agrokor želi pokriti i taj segment proizvodnje pa želi kupiti Zvečevo ne znam, ali činjenica je da mi Zvečevo ima perspektivu neovisno o tome.
Nikada ne bih kupio dionicu samo na temelju glasina da će se nešto prodati nekome za dobre pare.

[/quote]

Ja se možda malo zanesem, ali ne možeš osporiti da sam pretežno bio u pravu nakon proteka vremena. nekad tržište odluči drukčije, ali meni su bitni fundamenti a kod zvečeva oni jako štimaju . nisam ga kupio zbog preuzimanja, ali me veseli što se o tome govori o tome sam čuo iz par vrlo utjecajnih krugova a to je da je zvečevo na piku dvojici jakih igrača. jedan je naš a drugi je stranac.

Reću ću samo ovo (dajem riječ istina je!): Zvečevo će rasturiti već ove godine. Nije normalno što spremaju, već narednih dana vidjet ćete novine u asortimanu. Savjest mi ne dopušta da kažem više, ali ono što sam čuo prelazi svako pozitivno očekivanje.

Reću ću samo ovo (dajem riječ istina je!): Zvečevo će rasturiti već ove godine. Nije normalno što spremaju, već narednih dana vidjet ćete novine u asortimanu. Savjest mi ne dopušta da kažem više, ali ono što sam čuo prelazi svako pozitivno očekivanje.

jedino što više nema kupaca za ovu dionicu [angry]

pa što će ti kupci. bit će kupaca kad budeš htio prodati a to je oko 700-800 kuna najmanje. ispod toga ne dajem ni pod razno, osim ako mi bude trebalo za neke lijekove ili neku operaciju (ne daj bože). makar 5 godina čekao, nema prodaje. nitko niti ne može kupiti značajnu količinu bez da vrati letvicu na najmanje 400 kuna. pola ovih naloga odmah će nestati čim cijena krene gore. a kad krene news-flow, tako će i biti.

New Report

Close