ZTNJ (Žitnjak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZTNJ (Žitnjak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sa Žitnjakom svi moraju poslovati jer je to Konzumovo, odnosno Agrokorovo. A zarada na povrću i voću je ogromna. Ovdje su se stvari već trebale odigrati i mali dioničari biti isplaćeni, no dogodio se nesretni Mercator i sad je sva snaga uprta u to. Ako se to riješi, konačno bi i mi mogli doći na red. Jedna malo poštenija ponuda po recimo 450kn bi bila ok. Vjerujem da bi većina na nju pristala. Sjetimo se da je Konzum nekada kupovao ovo po 848kn.

Zadnjih dana po 175 kn manje više ja kupujem. Ovog puta sam se odlučio na dokup prije izvješća jer si nekako mislim da bi uskoro moglo ponestati prodavača.
Na ovoj cijeni ne vidim neke osobite prijetnje, jedino možda delistiranje koje je nešto ušlo u modu u zadnje vrijeme, a kojim bi većinski mogao pokušati na prepad doći do nešto dionica. Budući da dionica nije u redovnom režimu trgovanja upitno je po kolikoj bi cijeni išao otkup dionica. U svakom slučaju cijena oko sadašnje je gotovo pa zagarantirana. No ne treba se previše zamarati time, sačekajmo izvješće, osobno očekujem bolji zadnji kvartal od godine ranije pa i dobit negdje oko 3,5 mil kn.

Izašlo izvješče.
Zadnji kvartal otprilike jednak onome godinu ranije, očekivao sam ipak bolji, pa je godišnja dobit “samo” 2,5 mil kn što je veliki pad u odnosu na 4,3 mil kn kolika je bila za 2011.
Veseli veliki rast prihoda na godišnjem nivou koji još uvijek nije donio rast dobiti. Tome se nadam u ovoj godini.
Sve u svemu nije loše ali očekivanja, barem moja, su bila veća:)

Meni u oci upada rast potrazivanja sa 16 na 22 milijuna kuna. A to samo u ovoj godini iznosi 29kn po dionici ili ukupno 106kn po dionici.
Lova se i dalje posuđuje Todi po lijepoj stopi od 7%, sto nije lose. No da se bar dio od ovih 29kn naplatio u ovoj godini, rezultat bi bio daleko bolji. Nadam se da se Linic drzi onih naplatnih rokova koje je propisao, iako to za Todu ne vrijedi.

Sa Žitnjakom svi moraju poslovati jer je to Konzumovo, odnosno Agrokorovo. A zarada na povrću i voću je ogromna. Ovdje su se stvari već trebale odigrati i mali dioničari biti isplaćeni, no dogodio se nesretni Mercator i sad je sva snaga uprta u to. Ako se to riješi, konačno bi i mi mogli doći na red. Jedna malo poštenija ponuda po recimo 450kn bi bila ok. Vjerujem da bi većina na nju pristala. Sjetimo se da je Konzum nekada kupovao ovo po 848kn.

Kolega, samo mala ispravka, kupovao je za 858 kn po dionici i to kad su financijski izvještaji izgledali puno gore nego sad. Doduše u međuvremenu je nastupio potop na burzi i kriza, ali je cijena rušena par dana nakon preuzimanja sa 858 kn na 120 kn, sasvim slučajno ;). Ako uzmemo u obzir nominalnu cijenu (690 kn),trenutno stanje kapitala i obveza, kao i perspektive mislim da je i ponuda koju ste vi naveli kao fer mala!

interkapital izvan burze kupio 250 komada. Bas me zanima po kojoj cijeni. Vjerojatno ne zeli dizati cijenu za zse.

trebalo bi bit 150 kom, s 500 na 650 kom.. izgleda da na moje dionice javljaju krivi zbroj (+ ..kom)

ZVZD, VPIK, turisti, plovidbe, polulikviduše, nelikviduše, CASH, ...

Točno piše, imao je 400, sad ima 650 [emo_namigusa]

99,99% da nije izvan burze, već da je dioničar koji je skupljao pod imenom i prezimenom, na skrbnički Interkapital ponovno prebacio ono što je skupljao pod svojim imenom na skrbnički.
Za 100%tnu sigurnost trebalo bi podići listu dioničara na dan prije toga…

Isto se dogodilo i kad se IK skrb. pojavio u TOP10 jer sam igrom slučaja podigao listu dioničara dan prije nego je to obavljeno, tako da je teoretski bilo jednostavno za zaključiti koji dioničar je mogao prebaciti dionice na dotični skrbnički [emo_smijeh]

S obzirom da 10. dioničar ima 239 komada, i dalje mu se očito ne ulazi u TOP10 s imenom i prezimenom…

FYI, Spomenuti dioničar nije XY, već QW [emo_smijeh]

Ono što meni nije jedino jasno, kako se uspije u istom danu i kupiti dionice i one druge prebaciti na skrbnički račun…a da se ne dogodi da se one pripišu jednom od ta 2 računa. Moraju se imati žešće veze u SKDD-u i brokerskoj kući za “koordiniranu akciju”, rekao bih… [emo_smijeh]

No, nije bitno…sad neka lijepo kroz sljedeće 2,5 godine vrati dionicu do nominale, kao što je odradio s jednom drugom koju je kupovao prije 2,5 godine (isto cca 3,5 puta rast) i svi sretni i zadovoljni [emo_smijeh]

Imam osjećaj, samo osjećaj, da bi ovdje uskoro moglo doći do delistiranja dionice s uređenog tržišta. Ako netko zna, budući da je dionica u specijalnom režimu trgovanja, odnosi li se cijena po kojoj bi se isplatili oni koji na skupštini budu protiv, na tromjesečni prosjek ili se ona utvrđuje na drugačiji način?

Kolega vi ste u mjesec dana iz optimista presli u pesimista. Ja sam ovdje vec 3 god i sve ovo me ne brine, dok firma uvecava vrijednost. U slucaju delista dobit ce te ponderiranu cijenu u zadnja 3mj. No toda se vec jednom opekao na to, pa ne vidim svrhu da opet nudi sicu, koju nitko nece prihvatit. Nakon delista dionicom ce se opet moci trgovati

A gdje ste vi to iščitali da sam prešao među pesimiste? Pitao sam najnormalnije pitanje s obzirom da nisam siguran vrijedi li pravilo ponderiranog tromjesečnog prosjeka i kod dionica koje su u specijalnom režimu.
Ja sam ovdje već više od tri godine čini mi se i nisam uopće pretjerano opterećen delistiranjem. To ne bi nešto drastično promijenilo u ovom slučaju ali daleko od toga da ni mi bilo drago.

New Report

Close