Revidirano godišnje izvješće danas objavljeno na zse samo je još jedna potvrda prethodnih konstatacija kolega o ovoj dionici [thumbsup]. U išekivanju izvešća za 1. kvartal 2012 .g…. [cool]
Slabo pratim u zadnje vrijeme, pa teka sad vidjeh da je 25.04. i objavljeno izvješće za 1Q. Kako se nikom izgleda neda prokomentirati opet će to morati moja malenkost:
Dakle, citiram – " Žitnjak d.d je u 2012.g. nastavio sa ostvarivanjem pozitivnog rezultata poslovanja i stabilizirao svoj položaj u na tržištu veleprodaje. Nastavljena je racionalizacija troškova uz istovremeno povećanje prihoda i povećanje operativnog poslovanja." Povećanje prihoda od 8,36 % u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Ostvareni rezultat za siječanj – ožujak 2012.g. dobitak u poslovanju u iznosu od 720.501,91 kn. Da ne spominjem bilancu, odnos kratkotrajne imovine i kratkoročnih obveza, imovine i obveza općenito… jer je već sve rečeno po tom pitanju! [wink]
Eto, stiglo i revidirano izvješće za 2011. za KNZM.
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/KNZM-fin2011-1Y-REV-N-HR.pdf
U njemu tako na tiskanoj str. 23. (tj. 24 PDF-a) možemo pročitati vrijednosti udjela u povezanim poduzećima, pa tako i za ZTNJ.
S obzirom da je KNZM prošle godine kupio 5.332 dionice ZTNJ – i to 5.314 od Štedbanke (u 2010. HZMO) te još 18 od nekog drugog, razlika obje sume kazuje da je te dionice prošle godine platio 154,91 kn, a time je ukupni povijesni trošak stjecanja dionica ZTNJ pao na 577,28 kn.
Inače., 1Q izvješće je više nego odlično, BVPS opet porasla za par kuna (na 824,48), dug/kapital i dalje pada (oko 6,5% što je i dalje među najmanjima od svih izlistanih dionica na ZSE), koef. tekuće likvidnosti i dalje među najvećima, itd. A i P/E nije tako loš kao prije (cca 20, s trendom prema 10, ako se nastavi ovakva zarada).
Poziv na glavnu skupstinu.
Vaš link
Fino su isplatili. Ima li negdje podatak koliko je to u kešu ili koliko Jadrankomerc ima ukupno dionica?
JDKC-R-A ima ukupno 130 830 dionica.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/2286063.html
o prijenosu dionica manjinskih dioničara
1) Utvrđuje se da temeljni kapital društva Jadrankomerc d.d., Crikvenica (nadalje: Društvo) iznosi 48.407.100,00 kn i da je podijeljen na 130.830 redovnih dionica na ime, serije B, svaka u nominalnoj vrijednosti od 370,00 kn, od kojih Konzum d.d., Zagreb (nadalje: Glavni dioničar) ima 126.087 dionica, što predstavlja 96,3747% temeljnog kapitala Društva, a manjinski dioničari imaju ukupno 4.743 dionica, što predstavlja ukupno 3,6253% temeljnog kapitala Društva.
…
5) Otpremnina koju je Glavni dioničar odredio iznosi 380,22 kune za svaku neopterećenu i u cijelosti otplaćenu dionicu.
…
Iako smatram da je ova priča o Jadrankomercu trenutno nebitna za ovaj topic, iz razloga koje sam pisao već pred više mjeseci (i u par navrata), lijepo je za vidjeti.
No, sve te riješene firme su već bile spremne za squeezout, kod nas još fali dobrih 5% do toga koje će Konzumu biti teško skupiti…
Sve ima svoju cijenu. [wink]
Pa gle, ne moraš to meni objašnjavati [lol]
Ja sam počeo kupovati i ovdje pisati (uvjeren u to) još puno prije nego je ovdje postalo "živo" – relativno, naravno, ali s obzirom na učmalost nakon PZP krajem 2008…
Ako neće Konzum, uzet će Shefsale ovaj ostatak [lol] Bitno je da Konzum ima u fokusu ovu dionicu i da se polako zatvara krug. Mislim da prvo moramo čekati Mercator.