OBVEZNA PONUDA ZA PREUZIMANJE
Članak 9.
(1) Fizička ili pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kad neposredno ili posredno, samostalno ili djelujući zajednički, stekne dionice s pravom glasa ciljnog društva, tako da, zajedno s dionicama koje je već stekla, prijeđe prag od 25% dionica s pravom glasa ciljnog društva (kontrolni prag).
(2) Nakon što je prešla kontrolni prag i objavila ponudu za preuzimanje, fizička ili pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kada, samostalno ili djelujući zajednički, neposrednim ili posrednim stjecanjem dionica s pravom glasa ciljnog društva poveća postotak prava glasa za više od 10% (dodatni prag).
(3) Iznimno od odredbe iz stavka 2. ovoga članka, ponudu za preuzimanje obvezna je objaviti fizička ili pravna osoba, koja nakon ponude za preuzimanje, samostalno ili djelujući zajednički, neposrednim ili posrednim stjecanjem dionica s pravom glasa ciljnog društva poveća postotak prava glasa za manje od 10%, ako tim stjecanjem prelazi prag od 75% prava glasa (konačni prag).
(4) Obvezu objavljivanja ponude za preuzimanje, u slučaju daljnjeg stjecanja dionica s pravom glasa ciljnog društva, nema fizička ili pravna osoba koja:
1. je ponudu za preuzimanje objavila sukladno odredbi stavka 2. ovoga članka,
2. nakon ponude za preuzimanje, objavljene sukladno odredbi stavka 1. i/ili 2. ovoga članka, drži najmanje 75% prava glasa,
3. je ponudu za preuzimanje objavila sukladno odredbi članka 14. stavka 3. ovoga Zakona.
(5) Fizička ili pravna osoba, kojoj je, sukladno odredbama ovog članka, nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje, obvezna je, bez odgode, o nastanku obveze dostaviti obavijest Agenciji, ciljnom društvu, burzi i uređenom javnom tržištu na kojem je odobreno trgovanje dionicama ciljnog društva, te istu bez odgode objaviti.
(6) Posrednim stjecanjem dionica s pravom glasa, u smislu ovog članka, smatrat će se stjecanje kontrole u smislu članka 5. stavka 4. ovoga Zakona.
Nije mi bas jasno je li nastala nova obveza za preuzimanju?
Ljudi jel ostao neko u ovoj dionici ili ste svi prodali Agrokoru? Ako ima neko ko je ostao, volio bih da napiše svoj komentar glede budućnosti ove firme sad kad je pod Todinim okriljem. Usput, ivješće za 3q je za plakanje [cry]
Nije nitko ostao, tema se slobodno može zatvoriti. [lol]
A što se tiće budućnosti … dovoljno je pogledati bid … on ti sve govori. [bye]
kad se sjetim samo kako je hugolina, pardon šef, navlačio na jeftin dokup na 840 [lol]
šefe, najsijači [thumbsup]
Ovo preuzimanje dogodilo se baš u najbolje vrijeme za dioničare Žitnjaka / za one koji su prihvatili ponudu / .
Kako se ovdje ne radi o dioničarima INA-šima dosta toga novca od 67.089- dionica završiti će ponovo na tržištu !
Ne tako davno da bi dobili 1-dionicu Lavčevića morali ste prodati 2-dionice Žitnjaka , a danas obrnuto za dobiveni novac dobijete više od 2-dionice Lavčevića ! Znači 1: 4 u korist Žitnjaka !
Slično je i sa Badelom : prije ste za jednu dionicu Žitnjaka dobijali dionicu Badela , a danas sa dobivenim novcem kupujete najmanje 3 dionice BD62 !
Nije nitko ostao, tema se slobodno može zatvoriti. [lol]
A što se tiće budućnosti … dovoljno je pogledati bid … on ti sve govori. [bye]
Kolega, ako ste sve prodali ne vidim zašto bi vas trebala zanimati ova tema i zašto se javljate na nju, imate puno zanimljivijih trenutno, pa se posvetite "perspektivnim" dionicama. Ja sam tražio mišljenje ljudi koji su još u njoj
zašto se tom dionicom apsolutno više ništa ne trguje??? ja sam stavio prodaju na 798kn i ništa, jučer sam stavio 690 i ništa.
Agrokor, sto sam sto preko Mlinara, ima 84,57%. Mozda je u tome razlog.
Ja nisam svoje prodao Todoricu. Trebao sam jer bih ocito sada mogao kupiti jeftinije. Ali definitvno nemam namjeru davat svoje po 690 kn. Vidjet cemo kroz godinu sto ce biti od Zitnjaka. A mozda i ranije. Za sad to sve ne izgleda lijepo.
a joj poludit ću. želim je prodat da kupim nešto atlanske. šta sada se uopće neće trgovat tom dionicom. mogu ja to njemu nekako0 prodat’ ima ko njegov broj hahhahaha
Agrokor, sto sam sto preko Mlinara, ima 84,57%. Mozda je u tome razlog.
Ja nisam svoje prodao Todoricu. Trebao sam jer bih ocito sada mogao kupiti jeftinije. Ali definitvno nemam namjeru davat svoje po 690 kn. Vidjet cemo kroz godinu sto ce biti od Zitnjaka. A mozda i ranije. Za sad to sve ne izgleda lijepo.
A šta izgleda lijepo danas na burzi? Možda je u ovoj situaciji bolje da se ne trguje, jer ko zna koliko bi rušili cijenu. Ali dugoročno ako je Toda za nju dao 858kn vjerujem da će vrijediti i po nešto više
[thumbsup]