ZTNJ (Žitnjak d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZTNJ (Žitnjak d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

problem moze nastati ako ostane mali free float dionica na tržištu
žitnjak ima 205.643 dionice puta 850 recimo = 174,7 milijona kuna
trenutno je 36,7 miljona u free floatu ili 21.38 posto

Good artists copy. Great artists steal.

sa bussiness.hr
Od današnjih poslovnih zbivanja izdvaja se tek Glavna skupština Žitnjaka, na kojoj će dioničari između ostaloga odlučivati o rasporedu 369.840 kuna lanjske neto dobiti.

Direktor i Nadzorni odbor predlažu da se pet posto neto dobiti ili 18.492 kune izdvoji u zakonske rezerve, a ostalo rasporedi u zadržanu dobit.

Na vlastiti zahtjev, funkcije članova u Nadzornom odboru bit će razriješeni Dragutin Barišić, Predrag Lučev i Vlasta Krpan. Za nove članove, na mandat od četiri godine, predlažu se Dragutin Barišić, Ljerka Puljić, Mislav Galić i Ante Todorić.

Gdje je zapelo? Jucer preko 1 200 000 kn a danas samo 51 000 kn.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

http://www.sda.hr/portal/f?p=100:33:1247051531507902

a gdje smo mi?

http://www.sda.hr/portal/f?p=100:33:1247051531507902
a gdje smo mi?

Još nismo ni u NN, pomalo…
Oni su od 05.09.2008. u NN, a mi od početka kasnimo za njima!
Rok od 28 dana za prihvaćanjem ponude počinje teći od dana zadnje objave u NN ili u Jutarnjem listu!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Ugledajmo se na male dioničare INE nedaju po toj cijeni i bok.Tako i mi sa Žitnjakom treba ga zadržati i još dokupiti na ovim smiješnim cijenama , a ne prodavati. [thumbsup] [smiley] [wink]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Ugledajmo se na male dioničare INE nedaju po toj cijeni i bok.Tako i mi sa Žitnjakom treba ga zadržati i još dokupiti na ovim smiješnim cijenama , a ne prodavati. [thumbsup] [smiley] [wink]

potpisujem !

(1051)
Na temelju članka 9. stavak 1. i 6., a u vezi s člankom 5. stavak 3. i 4. točka 1. i 2. Zakona o preuzimanju dioničkih društava (Narodne novine br. 109/07, u daljnjem tekstu: Zakon) društvo AGROKOR d.d. sa sjedištem u Zagrebu, Trg. D. Petrovića 3, 10 000 Zagreb, MB 3449602 (u daljnjem tekstu: Ponuditelj), objavljuje

PONUDU ZA PREUZIMANJE
svim dioničarima, imateljima redovnih dionica društva ŽITNJAK d.d., Zagreb, Marijana Čavića 8 (u daljnjem tekstu: Ciljno društvo).
Ponuditelj je 2. srpnja 2008. na temelju Ugovora o prodaji i prijenosu stekao 72.960 redovnih dionica s pravom glasa društva Mlinar d.d., Križevci, Grdenićeva 27.
Nakon predmetnog stjecanja Ponuditelj je, zajedno s 41.747 dionica koje je već stekao, imatelj ukupno 114.707 redovnih dionica društva Mlinar d.d., Križevci, što predstavlja 50,21% udjela u temeljnom kapitalu i daje 45,10% glasova od ukupnog broja glasova koje daju dionice društva Mlinar d.d., Križevci, s pravom glasa.
Društvo Mlinar d.d., Križevci je imatelj ukup­no 106.777 dionica Ciljnog društva, pojedinačne nominalne vrijednosti 690,00 kuna, ukupne nominalne vrijednosti 73.676.130,00 kuna, što predstavlja 51,92% udjela u temeljnom kapitalu Ciljnog društva i daje 51,92% glasova od ukupnog broja glasova koje daju dionice Ciljnog društva s pravom glasa.
Slijedom navedenog, Ponuditelj je stjecanjem dionica društva Mlinar d.d., Križevci, sukladno članku 5. stavak 4. točka 1. i 2. Zakona, stekao kontrolu nad navedenim društvom.
Isto tako, Ponuditelj je stjecanjem dionica društva Mlinar d.d., Križevci, sukladno članku 9. stavak 6. Zakona, posredno stekao dionice Ciljnog društva. Navedenim stjecanjem je sukladno članku 9. stavak 1. Zakona za Ponuditelja nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje.
U ovoj ponudi, na temelju članka 5. stavak 3. Zakona, Ponuditelj i društvo Mlinar d.d., Križevci, djeluju zajednički.
Ukupni temeljni kapital Ciljnog društva iznosi 141.893.670,00 kuna, koji se dijeli na 205.643 redovnih dionica serija A, pojedinačne nominalne vrijednosti 690,00 kuna.
Ponuditelj upućuje svim dioničarima Ciljnog društva ponudu, da uz propisane i objavljene uvjete ove ponude, kupi sve redovne dionice Ciljnog društva. Predmet ove ponude su sve dionice Ciljnog društva, oznake ZTNJ-R-A s pravom glasa. Za svaku dionicu na koju se odnosi ova ponuda, Ponuditelj se obvezuje platiti iznos od 858,06 kn. Za svaku neotplaćenu dionicu Ponuditelj se obvezuje platiti iznos od 858,06 kn po dionici, umanjeno za iznos otplate tih dionica prema HFP-u. Predmetom pohrane ne mogu biti neotplaćene dionice za koje je iznos otplate preostalih obroka prema obračunu HFP-a viši od cijene koju je Ponuditelj odredio u ponudi za preuzimanje. Navedena cijena je utvrđena kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje, sukladno članku 16. stavak 4. Zakona. Predmet ove ponude su dionice s pravom glasa Ciljnog društva, na kojima nema izvanknjižnog ili knjižnog tereta ili prava trećih osoba.
Ponuditelj je vezan ovom ponudom u roku od 28 dana od njene objave u Narodnim novinama i Jutarnjem listu. Rok trajanja ponude počinje teći od dana posljednje objave.
Depozitar u ovoj ponudi je Središnja depozitarna agencija d.d., Zagreb, Heinzelova 62a (u daljnjem tekstu: SDA).
Dioničari Ciljnog društva koji žele prihvatiti ovu ponudu i prodati dionice Ponuditelju, obvezni su do isteka trajanja ponude u SDA predati popunjeni pisani nalog za prihvat/opoziv ponude za preuzimanje (obrazac KA-POP). Obrasce KA-POP koji služe za prihvat ponude, SDA će poštom dostaviti svim dioničarima Ciljnog društva, a dioničar ih može i osobno podići kod SDA.
Navedeni obrasci naloga i prilozi dostavljaju se u SDA na jedan od sljedećih načina:
a) osobno se dostavljaju u prostorije SDA na adresi Heinzelova 62a, Zagreb, u kojem slučaju potpis dioničara na obrascu KA-POP ne mora biti ovjeren;
b) preporučenom poštom na adresu SDA navedenu pod točko

Mali dioničari nedajte se pljačkati od velikih lopova do sada je Žitnjak 4 puta uredno trgovan po 1.200 kuna i bilo nam je premalo. Sada bi nam trebalo objasniti da je 850 kuna puno više nego 1.200 i već se javljaju budale kojima je to ok. [angry] Svi oni koji ipak misle svojom glavom nadam se da neće poklanjati ovu dionicu a kasnije plakati za njom.Ako je Žitnjak interesantan AGROKORU tim bolje meni je onda još vrijedniji zato moj osobni savijet dokupiti koliko možete i podići cijenu iznad 850 kuna pa neka prodaju samo naivci.

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Oni koji sada izlaze , ne izlaze zasigurno zbog -keš pozicije – !
Ovdje se radi o gubitku ili gubitku na očekivanu zaradu od 30% .
Kako nema puno dionica sličnih ili istih ulagaćkih karakteristika , bilo bi interesantno znati u koje dionice ulaze ?????? A … zasigurno ulaze ! [smiley] [smiley]

Oni koji sada izlaze , ne izlaze zasigurno zbog -keš pozicije – !
Ovdje se radi o gubitku ili gubitku na očekivanu zaradu od 30% .
Kako nema puno dionica sličnih ili istih ulagaćkih karakteristika , bilo bi interesantno znati u koje dionice ulaze ?????? A … zasigurno ulaze ! [smiley] [smiley]

ja u INU

Mali dioničari nedajte se pljačkati od velikih lopova do sada je Žitnjak 4 puta uredno trgovan po 1.200 kuna i bilo nam je premalo. Sada bi nam trebalo objasniti da je 850 kuna puno više nego 1.200 i već se javljaju budale kojima je to ok. [angry] Svi oni koji ipak misle svojom glavom nadam se da neće poklanjati ovu dionicu a kasnije plakati za njom.Ako je Žitnjak interesantan AGROKORU tim bolje meni je onda još vrijedniji zato moj osobni savijet dokupiti koliko možete i podići cijenu iznad 850 kuna pa neka prodaju samo naivci.

šefe (hugo), jel se ti to iskrcavaš?

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

New Report

Close