Želimo Našicecement, ponudu možemo dati već za dva tjedna

Naslovnica Forum Komentari članaka Želimo Našicecement, ponudu možemo dati već za dva tjedna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

eto male poduke za novinara – nijedna ozbiljna tvrtka neće izlaziti s cijenom bez temeljitog due dilligence-a, licitirati s ponudom bez detaljnog znanja o tvrtki mogu samo perači novca.

bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi ako nexe zaglibi u predstečajnoj nagodbi: otpisi potraživanja, interni dogovori “s komitetom”, sve to naknadno može biti proglašeno nezakonitim i neustavnim, možda čak i pred europskim instancama. tko će u takvim uvjetima ulagati živu lovu? neće im ostati ništa drugo nego čekati, a tvrtka se u međuvremenu može urušiti.

za pravnu sigurnost u državi najbolje bi bilo da ova vlada padne danas.

@osi, zasto bi vlada trebala pasti i kako bi vi to izveli? Revolucijom?
Ne mislite valjda da ce prilikom klasicnog stecaja svi vjerovnici biti podmireni?
Kad bi neka firma mogla izvrsavati sve svoje obveze, zasto bi onda uopce isla u stecaj? Znate li vi, da se recimo u Njamackoj, firma, koja se nalazi u financijskim poteskocama, moze zastiti od vjerovnika, ako na vrijeme sudu prijavi insolventnost i tako dobije predah da u miru napravi svoj koncept spasa.
Sve te varijacije stecajeva ili predstecajnih nagodbi su u Europi poznate i ovo, sto Vlada radi, vec dulje prakticiraju druge drzave. Samo, sto smo mi zlobni ljudi i radujemo se bilo neuspjehu, pa makar i na osobnu stetu. Sto gore to bolje, mozda onda dodju “moji” na vlast. A sto je vrijeme nepovratno iscurilo, who cares!?

New Report

Close