..čovječe…pa smo svi u Hrvstakoj , PILI VRBNIČKU ŽLAHTINU…..godinama, mjesecima u svim boljim restoranima…a na cijelom KRKU, nije bilo
10 ha tih trseva…! Sad su nešto i posadili-….napokon!…
Pa, nismo mi Grčka niti Španjolska…koje mi površine imamo pod maslinama,
o čemu ti govoriš ?…ti misliš na ove štandove gdje prodajete maslinovo ulje,
pa, ne naraste toliko maslina u cijeloj Istri, koliko Vi imate ulja u prodaji !
molim te nemoj se više sramotiti. zbilja pišeš gluposti. svi su ti podaci dostupni u ministarstvu poljoprivrede pa ih provjeri. nikakvi štandovi, ova ulja 90% idu u izvoz u italiju. upravo ti štandovi prodaju svašta, istarsko ulje teško ćeš naći u hrvatskoj, što je i sreća jer za naše pametnjakoviće dovoljno je dobro ono iz lidla za 16 kuna. dobar tek. malo prouči materiju prije piskaranja međimurka. i ništa “mi ne prodajemo” jer ja sam iz zagreba i to iz centra zagreba. ja konzumiram i sadim iz hobija. a ova ulja , koja su tebi sva ista, prodaju se i u new yorku u najskupljim restoranima. drži se ti bučinog ulja, ionako je zdravije od maslinovog (ovo nije zezancija, zbilja je zdravije)
a koliko prasadi ima u Istri,možda 50?A zato pršuta ima za izvoz…
prasadi ima puno više, ali jednako se radi kao i u dalmaciji – dovlače se svinje iz slavonije. zato ja jedem hercegovački pršut – tamo je prasad uvezena iz crne gore, a to zato i daje kvalitetu. a zapravo, sve manje jedem pršut jer svinjsko meso više me ne privlači. sada jedem goveđi pršut i goveđi ombolo. imaš za kupiti u svim dućanima u istri pa ga probaj, a imaš ga i u dioni i gavriloviću. vrlo je kvalitetan, čisti protein – ramstek . odlična stvar. to je budućnost.
To si uvalio ulja našim gostioničarima na Petoj Aveniji…i okolici ?
MOgu mislit po kojim cijanama,…….pa i to treba znat!
Nemoj se ti ljutiti…Ja ti vrlo dobro raspoznajem kvalitetu maslinovog ulja..
jer , kad nisi naviknut na splačine, i pregorelo ulje..onda poslije konzumiranja, znaš što te čeka…
Dakle, samo kvaliteta …samo velim, da ne treba dramatizirat radi takve suše–
to je sve marketinški trik – za dizanje cijene, ništa drugo…
a što se tiče bučinog ulja, zabezeknuto sam ove jeseni gledala TIKVE
na oranicama , gdje se vozim na posao…..nikad ih toliko nije bilo…
Ko u Austriji, pune oranice…….fenomenalno. I tu treba paziti na prevare,
a mi domači, vrlo dobro znamo u čemu nas pokušavaju prevariti, kao i
Vi, u maslinovom ulju.
inače, jedan hrvatski restoran u new yorku, mi je zapeo za oko, nije mi bilo
jasno, tko se tamo uvalio na tako dobroj poziciji…?
sokole,nažalost ni u Crnoj Gori nema domaće prasadi i oni uvoze.Kod njih još valja vranac,Plantaže ga proizvode i grožđe,nektarine,breskve.Probao goveđu pršutu,nije mi sjela.
sokole,nažalost ni u Crnoj Gori nema domaće prasadi i oni uvoze.Kod njih još valja vranac,Plantaže ga proizvode i grožđe,nektarine,breskve.Probao goveđu pršutu,nije mi sjela.
prošle godine su iz crne gore uvozili. ove godine ne znam jer kažem, sve manje jedem to.
goveđa pršuta (ona crnogorska) mi je super, ali mrvu preslana. probaj ovo : pisinium sušeni goveđi ramstek. ima ga u billi po istri, možda i drugdje. mislim da bi ti se to moglo svidjeti. ako nema u billi, imaš u gavriloviću-dioni, ali ne pakirano nego u mesoreznici.