Donald Trump, koji mi inače nije draga osoba,neće „olabaviti regulacije u bankarskom sektoru“ kako se ovdje tvrdi.
Prema njegovim najavama, on će, pojednostavljeno rečeno, ukinuti univerzalno bankarstvo. Odvojiti investicijsko i komercijalno bankarstvo!!!! Odnosno Donald Trump je potpisao uredbu kojom se naređuje revizija Dodd-Frank zakona iz 2010. godine, kojim se regulira poslovanje financijskih institucija i regulatornih agencija,kako nas izvještava BBC:
Toga, univerzalnog bankarstva, Eu se neće odreći pod velikim utjecajem Njemačke. Stoga je za očekivati neokantovski proces regulacija i impotentnosti bankarskog sustava!!!
Zbog ‘nepodobština’ ? Zanimljiv eufemizam za zgrtanje para na nečijem grcanju u krvi.
Zelim samo podsjetiti da u HR “banksteri” nisu platili ni kune kazne za ilegalne prakse trpanja kartica u dzepove potrosaca koji to nisu trazili. Neki dan sam dobio od ZABA-e u postanski dvije kartice koje nisam trazio jer sam otvorio racun ALI NISAM TRAZIO KARTICE! Jedna Maestro i jedna Visa Electron. I ne zele zatvoriti kartice nego se kontinuirano izvlace odgadjaju!!!!