Zašto svi vole Teslu?

Naslovnica Forum Komentari članaka Zašto svi vole Teslu?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

vole ga jer je bio skroman čovjek.

Eto štoje reklama! A zašto je uopće bilo potrebno da seakumulator puni dvaput dok se rezervoar benzina punio jednom? To mepodjjeća na Edisonovo uvjeravanje javnosti kako izmjenična struja nema budućnosti, jer je opasna pa je izveo javnu ekzekuciju životinje (mačke ili psa ne znam više točno) da bi to dokazao. No Edison nije mogao dokazati da se jednosmjerna struja može prenosititi na velike udaljenosti i tu je bio njegov kraj.

Istovremeno ni Tesla svojim genijalnim indukcijskim motorom nije mogao istisnuti istosmjerne motore, dok se nije pojavila moderna elektronika poluvoodiča, koja omogućuje da se njegov motor regulira kao i istosmjerni (inverterski motor). A Edison bi bio doživio satisfakciju da je vidio da se istosmjerna struja bolje prenosi na velike daljine, ali i opet pomoću elektronike tako da se kao izmjenična transformira čak na 1,000.000 volta i onda tom elektronikom ispravi (pretvori u istosmjernu struju).

Osobno vjerujem u električne automobile i smatram da bi se oni već bili razvili da nije bilo i da još uvijek nije strahovito jak naftni lobi.

ispravak, baterije nisu bile napunjene dva puta, nego su zamijenili cijelu bateriju na 2 S modela brže nego što se napunio tank od Audia, iako duplo brže od punjenja tanka, zamjena baterije traje 90 sekundi, nažalost također i višestruko skuplje

New Report

Close