Zagreb uskoro dobiva novi trgovački centar, otvara se 500 radnih mjesta

Naslovnica Forum Komentari članaka Zagreb uskoro dobiva novi trgovački centar, otvara se 500 radnih mjesta

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Fenomenalno je, a to ima samo u Hrvatskoj, kada desničari poput Pere7 ili Bulja1234 iznose protokomunističke ideje kako treba funkcionirati država i gospodarstvo…
“to su kolonizatori”… hahaha…. čitamo Marxa svaki dan…
“bogati stranci dolaze prodati svoju robu” … a njbt… a ja kupujem ajfone i folcwagene samo domaće proizvodnje, uskoro planiram kupiti i oni naš auto na sunce što iđe evo upravo izlazi najnovija serija iz mrđuše donje… a tv neću nego RIZ taj je najbolji (najnovija serija 1977-e bez kolora)

Pad prometa u trgovini na malo u sijecnju 3%.

Ne kuzim koja je ovo investicijska ideja. U Hrvatskoj niti ima rasta stanovnostva niti rasta potrosnje. Vlada stalno povecava poreze. Online trgovina povecava udio.

Ima li netko ko moze objasniti smisao ovog projekta?

Zagreb ima ipak kupovnu moć puno bolju od ostatka sjevera RH, logika je jednostavno, pokušat će prosperirati na račun ostalih zagrebačkih centara. U SB rade dosta dobro i novi centar u SB im nije puno naudio.
[/quote]

Zagreb je grad sa vrlo malo potrosackog potencijala. Grad ima ogroman postotak ljudi koji zive od drzavnih transfera: umirovljenika i drzavne birokracija. Vlada ima ogromnu rupu u proracunu i sve teze podmiruje te transfere. U najboljem slucaju njihova kupovna moc ce ostati ista. Dakle rast prodaje je vrlo malo vjerojatan.

I dalje ne vidim smisao ove investicije.
[/quote]

Niti ja.

Osim ako u tom centru ne budu prevladavali prodavači proteza ili javne kuhinje, uopce ne vidim smisla.

Pametnije bi bilo napraviti second hand shopping centar u ovoj Hrvatskoj ekonomiji. Ima više smisla.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Što vam nije jasno? Imaš grad sa milijun ljudi i od toga 10% bogatih ili imaš grad od 100 000 i 20% bogatih? Mislim da je ipak bolji ovaj s 10% ako smatraš da se možeš izdići iznad konkurencije.
Kupovna moć pada ali to trgovački centri osjete u najmanjim postotcima. Evo pogledajte kako se recimo Deichman isprofilirao a obuća se isto tako kupuje sve manje i isto tako otvaraju nove prodavaonice:
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.seebiz.eu%2Fdeichmann-u-hrvatskoj-rast-prodaje-88%2Far-83911%2F&ei=RZErU5nuKOSK4gTY1oCQAQ&usg=AFQjCNH8L9TSPL1rIeWoKyRhn6zX2UCaRg&bvm=bv.63316862,d.bGE

@Twixer
,

lako je tebi pričati o konkurenciji kada ne vidiš šta se tu događa.
Usporedi barem broj stranih trgovina i broj nezaposlenih.
Što je više stranih trgovačkih lanaca više je i nezaposlenih Hrvata.
Nemožeš nas uspoređivati ni s Amerikom a ni s Japanom.
Ovdje se radi o nelojalnoj konkurenciji gdje bogati stranci dolaze prodati svoju robu .
Zar ti ništa ne govori to da strani trgovački lanci u Hrvatskoj nemaju dobit.

Manje konkurencije znaci vise trgovacke marze i siromasnije gradjane.

Je su li cijene u trgovinama pale ili porasle kada su dosli strani lanci?

Osnovni razlog sto strani trgovci dolaze u Hrvatsku su puno vise trgovacke marze nego u njihovim zemljama.

Ako se zelite rijesiti stranih trgovaca, sve sto trebate napraviti je zamoliti Todu da smanji marze.
[/quote]
Toda smanji maržu, smanje i oni, nisu nešto spustili cijene ukidanjem carina od ulaska u EU, ovo sada im je extra prinos u odnosu na vrijeme prije ulaska, a bilo ih je i tada.

Što vam nije jasno? Imaš grad sa milijun ljudi i od toga 10% bogatih ili imaš grad od 100 000 i 20% bogatih? Mislim da je ipak bolji ovaj s 10% ako smatraš da se možeš izdići iznad konkurencije.

Da ali imas i gradove od 5M stanovnika i 2/3 imaju primanja iznad 2000 eura mjesecno. Imas drzave u kojima se porezi nisu povecali vec 10 godina i u koje nisu pred bankrotom. Tako da se gradjani ne boje trositi ili zaduziti. Imas drzave u kojima gradjani zive od svog rada a ne od proracunskih transfera.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@Twixer,

činjenice govore drugo.
Što je više stranih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj s’ranje je sve veće.
Sve više je nezaposlenih , sve više je onih koji odlaze Tebi u Kanadu trbuhom za kruhom.
Uspoređuješ – neusporedivo.
Naši Kolonizatori su nam nametnuli uvjete poslovanja takve koji njima odgovaraju i dolaze s robom koju su raznim poticajima snizili.
Pogledaj samo kako nam uništavaju proizvodnju mlijeka , da bi oni mogli doći u naše trgovine.
Lijepo pričaš o teoriji ali u praksi je drugačije .
Nemamo iste uvjete privređivanja.

.

gdje nestade "prvomajska",
nastavite niz…

Prvomajska,
TPK,
Tvornica Zupčanika,
Ferimport,
Nama,
Mlinoopskrba,
Naftaplin,
Badel,
Dioki,

nastavi niz…

Fenomenalno je, a to ima samo u Hrvatskoj, kada desničari poput Pere7 ili Bulja1234 iznose protokomunističke ideje kako treba funkcionirati država i gospodarstvo…
"to su kolonizatori"… hahaha…. čitamo Marxa svaki dan…
"bogati stranci dolaze prodati svoju robu" … a njbt… a ja kupujem ajfone i folcwagene samo domaće proizvodnje, uskoro planiram kupiti i oni naš auto na sunce što iđe evo upravo izlazi najnovija serija iz mrđuše donje… a tv neću nego RIZ taj je najbolji (najnovija serija 1977-e bez kolora)

Ne vidim da si ičim argumentirao čime me svrstavaš u desničare.
Ne vidim niti jedan argument vezan za moj upis i time ne shvaćam zašto se suprotstavljaš mojem mišljenju. Mislim da si me spomenuo samo kako bi me pokušao diskreditirati kao ‘desničara’ koji krivo misli.
Upravo tako rade svi (baš svi) komunisti. Nepobjedivi su na retorici a na djelima su čista katastrofa. Nesreća.
Definicija desničara ti je također nepoznata. Ja jednostavno nisam desničar ali sam desnije od tvojeg opredjeljenja pa ti se samo zato čini da sam desničar. Ja jednostavno beskrajno volim Hrvatsku i dovoljno sam bio uporan da proučim nesretnu hrvatsku povijest da bi znao tko je tko i što je što.

Administratori Poslovnog dnevnika brišu upise i profile forumaša koji kritiziraju postojeću projugoslavensku i komunističku vlast.

Gorica

…nastavljam niz…

Naši Kolonizatori su nam nametnuli uvjete poslovanja takve koji njima odgovaraju i dolaze s robom koju su raznim poticajima snizili.
Pogledaj samo kako nam uništavaju proizvodnju mlijeka , da bi oni mogli doći u naše trgovine.
Lijepo pričaš o teoriji ali u praksi je drugačije .
Nemamo iste uvjete privređivanja.

Nitko tebi nista nije nametnuo. Ti si sve sam izabrao.

Ja placam 4.95% za mirovinsko i zdravstveno, tebi uzima 35%. Meni se prvih 60000 Kn ne oporezuje i imam vise od 30 poreznih odbitaka.

Medutim ja ne financiram vojsku laznih invalida (ovdje nema prijevremenih umirovljenja), ja ne financiram “besplatan” prijevoz, ne financiram “besplatne” udzbenike, nemam “beslatno” studiranje, ja ne financiram saborske mirovine (ovdje nitko nemoze imati vise od 5000 kuna drzavne mirovine), i moja vlada ne oprasta dugove.

I normalno da nemozes biti konkurentan. Ali to je tvoj izbor. Nitko ti to nije nametnuo.

Vise je ljudi izaslo protestirati protiv ubijanja tuljana u Nunavutu nego protiv povecanja poreza i oprastanja dugova kroz predstecajne nagodbe.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@ Pero 7

bez brige završiti ćemo kao Tuljani[emo_mrgud]

TEŽ

TOZ

Zagrepčanka

Sljeme

Lipa mill

tvornica papira PAN

…..

nastavi niz……………..

zanimljivo kaj se tam sad nalazi
stvarno nekaj neophodno[emo_vrtimise]