Zabranjeno mučiti Vladu kritikom ekonomskih poteza

Naslovnica Forum Komentari članaka Zabranjeno mučiti Vladu kritikom ekonomskih poteza

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kako smanjenje stope PDV-a zakida Proračun ? Da li spomenuti analitičari ili autorica žele dokazati da je u 2013 godini naplaćeno 60% manje PDV-a, od Ugostitelja, u odnosu na 2012 ? Što znači prenapregnut budget i da li su za to odgovorni Ugostitelji ? Nakon reakcija mislim da je Slavkov odgovor bio genijalan; Ministar financnija ne bi trebao, preko novina, raspravljati sa ‘zastupnicima’ razno raznih Interesnih Povlaštenih skupina. Oni koji spadaju u skupinu ekonomskih d….. možda je trebao predložiti da uzmu tečaj osnova ekonomije

pa da, oni upropaste državu i sve nas, a mi birači o tome valjda ne smijemo ni pisnuti!??! tko im je uzor, kim- jon- ung ili kako se već zove?!?

PDV ili Porez na Dodanu Vrijednost je važan dio Ukupnog Poreznog Opterečenja, prvenstveno na Potrošnju.
Smanjenje stope ne donosi (direktnu) materijalnu korist tajkunima, krupnom kapitalu, vlasnicima ugostiteljskih objekata.
Ne podrazumijeva automatsko smanjenje prihoda Proračuna (Fiskalizacijom se pokušava osigurati realniji prikaz Prometa/Prihoda Ugostitelja) niti garantira smanjenje cijena ugostiteljskih proizvoda/usluga
Ciljevi smanjenja stope su:
– bolja konkurentnost ugostitelja, gospodarstva, RH
– povećanje proizvodnje (usluga Ugostiteljstva)
– povećanje Investicija ( u Ugostiteljstvo i turizam)
– otvaranje i stvaranje radnih mjeseta (smanjenje nezaposlenosti)
– poboljšanje platne Bilance RH odnosno veći Izvoz (turizam/ugostiteljstvo to jesu)
Ako Ugostitelji uspiju ostvariti Dobit, Porez je 20% a ako odluče Isplatiti Dobit još dodatnih 12%
Ako Domaći Potrošaći odluće ušteđeni Iznos potrošiti (morat će platiti PDV)
Od prosječnog građanina/birača nije realno očekivati napredno posznavanje poreza/ekonomije jer je zakinut nepostojanjem Predmeta Osnove ekonomije u Osnovnom Obrazovanju. Doktori/profesori ekonomije i analitičari trebali bi znati osnove, osnova, ‘osnovne’ ekonomije
Birači bi mogli biti svjesni da je večina, u proteklih dvadesetak godina, glasovala za one koji su uništili gospodarstvo (teško da je Slavko mogao zaokružiti dovoljan broj listića)

Hrvatski quasi-strucnjaci kao i hrvatski novinari u gopodarskim glasilima pa i ovaj jadni i komicni htv, na nasu sveopcu zalost, nemaju postenog znalca koji vidi dalje od ruba svoga tanjura. I onda nije ni cudo sto g. Linic izgubi zivce, kad mora iz dana u dan odgovarati na njihova stupidna pitanja.

Kritika nije zabranjena.
Ali isto tako nije zabranjeno reci da je kritika glupava, bez veze, nabacana, bez ikakvog suvislig obrazlozenja.

Na neargumentiranu kritiku su kriticari dobili neargumentirani odgovor, doduse u Linicevom stilu – srov.

Ti tzv kvazi ekonomski strucnjaci nisu dali nikakvo suvislo obrazlozenje zasto je snanhenje Pdv-a za turizam i ugostiteljstvo lose za drzavu i ekonomiju.
Kvazi bi htjeli visoki Pdv kako bi vjerovatno nhihovi rodjaci i prijatelji mogli i dalje biti uhljebljeni na drzavnim jaslama.
Ako je smanjen prihod proracuna (a to nisam siguran) nisam cuo od Kvazi-ja da su rekli Vladi da smanje potrosnhu i ukinu bespotrebne agencije i otpuste bespotrebne uhljebe.
Stvarno je kritika od Kvazi-ja bila kvazi kritika.

Zalisno je da uopce postoje ti tzv ekonomisti koji tako misle, a jos zalosbije da tim i takvim kvazijima mediji daju toliko prostora.

Što god da napravi bilo tko na vlasti pametni novinari i kvaziekonomisti su uvijek protiv.


Što god da napravi bilo tko na vlasti pametni novinari i kvaziekonomisti su uvijek protiv.

A čuj kada dođe do rasta ekonomije onda nitko ne bude protiv. Do tada, i treba kritzirati tupave poteze.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Znaci svi potezi koji ne vode do trenutnog rasta ekonomije su po defaultu tupavi?

New Report

Close