Da se uvede porez na glupost ili naplaćuje šteta koju čine uhljebi i političari mogli bi ukinuti sve ostale poreze!
U Kanadi gradovi reguliraju prodaju i uporabu pirotehnickih sresdstava.
U gradovima u kojima sam ja zivio dozvolu za koristenje pirotehnickih sredstava izdaje vatrogasna uprava. Kada dobijes dozvolu s tom dozvolom ides u prodavnicu i kupujes pirotehnicka sredstva.
Mislim da sa dozvola za koristenje pirotehnickih sredstava izdaje sam za Halloween, Canada Day i Victoria Day.
Inaca mislim da je Kanadanima nepojmljivo da netko baca petarde po ulici ili ispod necijeg balkona. Mislim da oni takvu osobu cak i ne bi kaznili nego bi je poslali na lijecenje.
U Kanadi gradovi reguliraju prodaju i uporabu pirotehnickih sresdstava.
U gradovima u kojima sam ja zivio dozvolu za koristenje pirotehnickih sredstava izdaje vatrogasna uprava. Kada dobijes dozvolu s tom dozvolom ides u prodavnicu i kupujes pirotehnicka sredstva.
Mislim da sa dozvola za koristenje pirotehnickih sredstava izdaje sam za Halloween, Canada Day i Victoria Day.
Inaca mislim da je Kanadanima nepojmljivo da netko baca petarde po ulici ili ispod necijeg balkona. Mislim da oni takvu osobu cak i ne bi kaznili nego bi je poslali na lijecenje.
i ovo je pokazuje da su petarde dzvoljene gotovo svuda…ali ne svima, ne stalno i ne na svim mjestima….samo kod nas nesposoban državni vrh, koji nije su tanju provoditi zakone koje donese, želi sve trajno i svuda zabraniti!
samo nesposobna vlast ide zabranama za takve stvari umjesto da se kupnja svake petarde evidentira i nadzire pa da ih djeca ne mogu kupovati
Znači opet se spominju udruge za zaštitu životinja, životinja koje godišnje povrijede 20 puta više ljudi nego petarde. Zašto o tome nitko ne piše. Inaće 90% povreda od petaredi su opekline. 10% povreda su radi korištenja petardi kućnih izrada i pokazivanje hrabrosti (gluposti) pred društvom. Sve petarde od 2017 godine imaju CE certifikat, a to znači prije svega kvalitutu i najbitnije sigurnost. Ako ih se upotrijebi kako piše na kutijama i samim petardama, povreda ne može biti.
Slažem se da će ljudi počet kupovat ilegalno petarde, ili će ih pak švercat preko granice i to znači samo jedno. Kupovat će se nesigurne, a to za sobom povlači i opasnije petarde. Kupovat će se i dosta jače od sadašnjeg dozvoljenog II Razreda.
Kod mene u kvartu nije bilo pucanja do 30.12. Možda jedna dvije petarde. Tek 30.12. se počelo pucati malo jače, a 31.12. se znalo da dolazi Nova Godina, a nju treba proslaviti. Bez pucnjave ne bi bilo pravog ugođaja.
Slažem se u vezi nekog kompromisa. Ne bi dirao početak prodaje pirotehnike, a to znači 15.12. Ustvari čak bi ga produljio za 15 dana, odnosno da prodaja pirotehnike počne 01.12. Prodaju petardi bi ograničio na 6 dana tako da bi prodaja počela 27.12.
U Sloveniji su petarde zabranjene već 10-tak godina. Koliko sam samo puta vidio Slevence kako ih kupuju kod nas. Bio sam u Sloveniji prije par godina na dočeku NG i pucalo se petardama više nego u Hrvatskoj. Znači pucalo se zabranjenom pirotehnikom.
Zato bi bilo jako dobro da se dobro promisli prije nego se donese zakon o potpunoj zabrani, prije svega o posljedicama.
Zabrana nema smisla jer ionako će se petarde kupovati.
Postrožit kontrole i kontrolirati kako je došlo do ozljeđivanja. Ako je osoba x ozlijedila osobu y oderat po džepu i naplatit liječenje. Ako se osoba samoozlijedila zbog nepoštivanje uputa za uporabu opalit po džepu i neka si sam plača liječenje.
ima li netko ideju, naravno osim policije (oni imaju rješenje sigurno) kako će se u općoj pucnjavi za doček, nakon zabrane, utvrditi počinitelji, ne mislite valjda da će profunkcionirati Građani pozornici, kao u Policijskoj akademiji, meni se čini da zabrana može nešto smanjiti korištenje, ali ukinuti potpuno, mislim da je nemoguće
Pa ja ne bih zabranio upotrebu petardi, ali bih u zakon uveo da za svaki prst, opekotinu, ozlijeđenu životinju, ili neku drugu posljedicu aktivaciju petarde odgovaraju proizvođači pirotehnika i isplaćuju odštete za invaliditet sukladno udjelu svoje tvrtke na tržištu.
“super”logika. kad ja prekoračim autom brzinu,onda kazna po tvojoj logici ide proizvođaču? ili kad mujo ubode mehu čakijom, u zatvor ide proizvođač čakija? 😆
Znači opet se spominju udruge za zaštitu životinja, životinja koje godišnje povrijede 20 puta više ljudi nego petarde. Zašto o tome nitko ne piše. Inaće 90% povreda od petaredi su opekline.
20X puta?
Četiri tisuće prijavljenih ugriza pasa 2016. godine u Hrvatskoj.
ajmo onda zabraniti i držanje pasa jer dokazano crno na bijelo nanose ljudima 100X više ozljeda nego petarde!