ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 21.12.2024. u 11:12
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
27,75
138.837
5,004
27,60
27,90
0,36%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

UCG.MI u zadnjih mjesec dana narastao cca 15% a ZABA još uvijek stagnira. Čekamo 22.07.2024. pa onda slijedi lansiranje u orbitu!

Рінат Ахметов "тільки небо - це межа!"

UCG  Politika raspodjele i dividendi

Plan “UniCredit Unlocked” postavio je naše ambicije da stvorimo vrijednost za dioničare kao prioritet kroz poboljšanje naše profitabilnosti i nadograđenih metrika po dionici.

Distribucija je predviđena kombinacijom novčane dividende i otkupa dionica (ovisno o odobrenju nadzora i dioničara).

Za 2023. ukupna obična raspodjela postavljena je na 8,6 milijardi, s komponentom novčane dividende koja je jednaka 3,0 milijarde (ili 35% u odnosu na neto dobit  1  ) što je ekvivalentno DPS-u od 1,80 €, a komponenta otkupa dionica jednaka je 5,6 mlrd.

Od 2024. godine nova politika redovne raspodjele Grupe uvodi ukupnu isplatu raspodjele  2  od najmanje 90% neto dobiti i pristup privremene raspodjele koja se pretpostavlja na oko 40% ukupnih godišnjih raspodjela, u obliku međudividende i međudividende otkup dionica.

Privremena novčana dividenda za 2024. bit će definirana i odobrena 5. studenog 2024., s datumom ex-dividende postavljenim 18. studenog 2024., datumom evidencije 19. studenog 2024. i datumom isplate 20. studenog 2024.

1. Neto dobit znači iskazanu (ili računovodstvenu) neto dobit prilagođenu utjecaju DTA-a iz testa održivosti prijenosa poreznog gubitka (samo za Grupu).

2. Na neto dobit koja je jednaka navedenoj neto dobiti prilagođeno utjecaju TLCF DTA i potencijalne jednokratne učinke povezane sa strateškim stavkama.

Danas je probijanje kote 20,50, a onda je nebo granica!

Sljedeći, i jedini otpor, je na 25,00 eura!

A dividenda je za 7 mjeseci!

Bit će zanimljivo!

Kad bi bar malo potegla !

Haha, a prema kam. Dole ili gore. Ja bi rađe prema dolje.

plavi01, 02.11.2024. u 14:05

Haha, a prema kam. Dole ili gore. Ja bi rađe prema dolje.

Haha, samo strpljivo onda..

Pa da još nešto nadokupim

New Report

Close