ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 21:51
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,15
70.130
3,030
23,10
23,40
1,74%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zato sto doticni prenosi ili iznosi CINJENICU (izvor: HNB) koja je relevantna za temu. A svaka i SVACIJA cinjenicna informacija je, po mom misljenju, dobrodosla ako se iz nje moze donijeti neki svoj investicijski zakljucak. Ako se pak s nekom konkretnom spomenutom informacijom ili nekim njegovim eventualnim (izvedenim) zakljuccima ne slazete, slobodni ste ih, kao i inace po prirodi stvari, ne a priori s osnove navodne nekompetentnosti, nego a posteriori, isto tako KONKRETNO i argumentirano, osporiti ili naprosto za sebe odbaciti. Pokusajima etiketiranja i/ili diskvalifikacije s osnove osobnog animoziteta iz bilo kojeg razloga, prema doticnom ili bilo kome drugom, ovdje ne bi trebalo biti mjesto, zar ne?

Nije osobni animozitet, nego objasnio sam u prethodnom nelogicno ponašanje  na jednoj drugoj dionici (DLKV). Kada mu to spomeneš, ponaša se kao nezrelo dijete i briše komentar.

Puno veći igrači nebi se šutke odrekli pola mil.kn.

Sada se kupuje Podravka na maksimumu.  Ocito neki znaju više od nas. Zato kažem da nas ima dvije kategorije.

Mene je Kićba više smetao u svojim istupima oko Covida i tri godine prije toga Agrokora.

Zna on biti i u pravu, ali što onda? Čak i ako su činjenice na njegovoj strani, ne znači da je ljudska kvaliteta. Može i prostitutka uživati u seksu sa svojom mušterijom pa je svejedno prostitutka.

Pvi nedaji cijeni na prodiše i raspordaju vec 2 tjedna. Bili su na 0,06, sad su ma 0,05 :

ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./PBZ CO OMF – KATEGORIJA A

Ne vidim tu nista specificno za ovu dionicu. Ta dva tjedna teze disu doslovno sve dionice iz istog razloga. Nadam se da ce se opci TK sentiment preokrenuti sa 3Q FI, koje bi trebalo biti jos bolje od rekordnog prethodnog. Ali i ona iduce godine, jer im monetarne politike, aktualne i najavljene, idu na ruku kao nikad dosad.

Cudno je kad se mi nadamo da ce se sentiment preokrenuti u trećem kvartalu zasto oni ne vjeruju i zašto prodaju po 12,60, ako su mogli komotno dobiti 12,90-13..to je cudno….ali ne, oni su u nekoliko navrata rušili cijenu u 16:00:32h..eto to je čudno

Vidim da je od današnjeg dana narasla kamata na štednju kod ZABA-e.

Ali i dalje neka bijedna. Dok je kod HPB oko 3% ovi lihvari davaju 1% za >12 mjeseci ili 2.1% za period 6mj (1.05 godina)…

Tako da sam popriličnu svotu prebacio sa ZABA na HPB i oročio. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će depozita izgubiti tako + kao i dobiti zbog kamata.

Premda sumjnjam kako će biti neki veliki odljev i/ili gubitak dobiti.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

ima ljudo kojima se ne da radi 1-1.5% mjenjati banku…

ono “djeca socijalizma”… neka stoji tako kako je.. vjerujem zagrebackoj banci ili ti talijanima…. to je jednostavno tako.. vidim ja po svojoj baki i  djedu…..

Zasto ovo pada?

Ocekuje se lošije izvješće ili kao zbog rata u Svetoj Zemlji?

pocetnikzg, 09.10.2023. u 17:43

Zasto ovo pada?

Zbog prevelike zarade. U zadnje vrijeme i to ruši cijenu dionice.

dondada, 10.10.2023. u 12:35

pocetnikzg, 09.10.2023. u 17:43

Zasto ovo pada?

Zbog prevelike zarade. U zadnje vrijeme i to ruši cijenu dionice.

Kako to mislite zbog prevelike zarade?

Pa automatski su u obvezi platiti veći porez na dobit.

New Report

Close