Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,51 | 69.788 | 2,969 | 23,40 | 23,50 | 0,43% |
”Zagrebačka banka (Zaba) u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila je 444 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja, što je za 17,8 posto manje nego u istom razdoblju lani.”
https://www.poslovni.hr/kompanije/zaba-u-prvom-tromjesecju-sa-444-milijuna-kuna-neto-dobiti-4229444
dosta loše, a tek je počelo..sad kad krenu počeci otplate kredita zbog krize pa zabrane ovrha na plaćama , rezultati bi mogli postati još lošiji
https://zse.hr/userdocsimages/financ/ZABA-fin2020-1Q-NotREV-K-HR.pdf
po meni-dosta loše…za očekivati je da se nakon ovakvo izvješća cijena dionice iskorigira prema dolje….
Ostala je zadržana dobit od dividende što je čini mi se poligodišnja dobit, dakle trebala bi dionica rasti.
kolega yieldchaser
koliki povećani iznos rezervacija očekujete za ovu godinu na osnovu loših kreditnih plasmana?
analitičari daju razne procjene. teško je reći hoće li slijediti politiku matičnog društva ili imati neku svoju separatnu politiku. stvar je kod nas da su se oni već bili jako dobro natrpali za švicarce i bili su puno profitabilniji od talijanskih sizerena. što će se kratkoročno zbivati, stvarno je teško reći. dugoročno – pritom mislim na jako dugi rok, u mom slučaju do daljnjega – ZABA je odličan biznis.
zašto te zanima, knjigovođo?
ove godine trebala je biti isplata dobiti od 4,83 kune po dionici, ali je HNB to stopirao zbog corona krize, iduce godine zabrane vise nece biti i ako dobiti bude na razini prosle godine dividenda bi mogla biti rekordna, blizu 10 kn..na ovu cijenu dionice taj iznos bio bi skoro +20% dividende!
realno bi zbog toga cijena ZABE trebala uskoro mogla prema 60 kn jer je banka puna casha kao brod i namjera je podijeliti ga dionicarima
Da, računica ti je uglavnom OK iako su to ipak još kalkulacije, ali ako se ostvare bit će to divka da boli glava 👍
ma nije to, ne kopiram te, ne brini. da ti budem skroz otvoren, sjetio sam te se kad je prošli tjedan bilo 250kn prometa na ZABI. pomislio sam da si želiš malčice ojačat portfelj.
10.000 komada u šusu počišćeno s prodaje!
počinju ulaziti jači igrači….
da, jednom 9993…pa kasnije još +10.000 dionica…