ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 03:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,53
122.336
5,200
23,40
23,60
1,29%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

banke čiste bilance,a to će se vrlo brzo osjetiti na dobiti..udio loših kredita pao je ispod 10%,to je jedan od uvjeta za ulazak u eurozonu,banke su pune casha i realno je za očekivati lijepu dividendu,ali nije mi jasno zašto ljudi drže 250 milijardi kuna oročeno na nula posto,kad mogu ovdje imati između 5-10% godišnje zicer..a što se tiče sigurnosti,prije će propasti država nego banka,jer su i zaba i pbz pod patronatom druge najmoćnije centralne banke svijeta,,.očito da ljudi nisu financijski pismeni

Netko lijepo skida s prodaje

Skida se, a tek kada se objave rezultati za 2Q biti ce jos vise skidanja s prodaje, ovo je pocetak

Ovde izgleda 2q dobar

banke čiste bilance,a to će se vrlo brzo osjetiti na dobiti..udio loših kredita pao je ispod 10%,to je jedan od uvjeta za ulazak u eurozonu,banke su pune casha i realno je za očekivati lijepu dividendu,ali nije mi jasno zašto ljudi drže 250 milijardi kuna oročeno na nula posto,kad mogu ovdje imati između 5-10% godišnje zicer..a što se tiče sigurnosti,prije će propasti država nego banka,jer su i zaba i pbz pod patronatom druge najmoćnije centralne banke svijeta,,.očito da ljudi nisu financijski pismeni
[/quot

Što reći osim da je dividenda bila masna i slasna!

I Chuck Norris vozi Dajca!! Tko vozi Dajca ima krupna jajca!! Nebojše=Ne boj se ! Ne valja li ga,ne valja, dok ne kroči Nebojse!

sad kad se otklonila opasnost od urušavanja Agrokora,sada banke mogu počet davat izdašnu dividendu,tj početi izvlačiti novac,kojeg se na računu skupilo poprilično..čim predsjednik uprave kupuje dionice,to je dobar znak..i da je cijena dionice 100 kuna,dividendni prinos bi bio na razini dividende ht-a..zanimljiva je i spona između ht a i zabe,u igri su za novo internet bankarstvo a istodobno su vlasnici optime..

Zato je imam 60% u portfelju, potpuno se slazem, 10% prinosa godisnje lakocom bez prevelikog rizika
Ovo nije nagovor na kupnju

ima li kakvog glasa iz zabe?

mi smo ipak zemlja slučaj

Mozda 60, ali kada se objave rezultati za nekih 2 tjedna onda i 64, to je neki target

evo cijene na 63 kn,target je skoro ostvaren.sad bi moglo počet unovčavanje dobitaka od rasta cijene?jer ovih 64 + 6 kn dividende realno daje prodajnu cijenu od čak 70 kn

ignore: one

Zašto bi target bio na 70 kn?
Ja osobno očekujem ovu dionicu na P/E = 15.
To znači da bih je eventualno prodao na 90 kn.

Bome fino

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/ZABA-fin2019-2Q-NotREV-K-HR.pdf

Ljudi, ovo je bolno kako je dobro ovo izvješće za prvih 6 mjeseci!

Šteta što sam portfelj raspršio na više dividendnih dionica, npr ADRS ili HT.
Trebao sam sve upucati u banke!

New Report

Close